Beleving

Portugal: luxe, heerlijk tafelen en twee wielen

Een fietsvakantie zoals u er nog geen eerder zag ...

We stellen u graag een aantal exclusieve fietsroutes voor doorheen heel Portugal. Geen eenvoudige fietsvakantie nee! Maar een buitengewone, luxueuze ervaring op twee wielen: denk aan een persoonlijke ondersteuning onderweg, een exclusieve picknick bij uw middagstop, een op maat-traject en unieke 5*lodges onderweg. Alles gebeurt volgens uw wensen en in samenspraak. Dat alles maakt dat een fietsreis na deze nooit nog hetzelfde zal zijn.

Uw vaste partner wordt de trailer/ campervan die in uw kielzog meereist. Deze vervoert alle fietsmateriaal voor onderweg, heeft (praktisch!) een toilet aan boord, een eigen keuken voor uw picknick onderweg en bezorgt uw bagage steeds op uw volgende slaapplek. Zij zorgen ook vooor de ideale fiets tijdens uw reis: of u nu een tandem, MTB of e-bike verkiest. U hoeft zich tijdens het reizen dus van niets aan te trekken, u geniet van het Portugese landschap, that's it!

Bij elke tocht heeft u de keuze de tocht met deskundige begeleiding van een gids af te leggen of een self-guided tour te kiezen. 

Een aantal smaakmakers in ons aanbod ...
Allen zijn flexibel en worden verder op maat uitgewerkt.

 • ALGARVE van oost naar west (Zuid-Portugal)
  Deze tocht voert u langs de zuidkust van Portugal, van het oosten (de grens met Spanje) naar de Atlantische Oceaan, daar waar Europa zich in zee stort, toe. Onderweg komt u langs het Nationaal Park Ria Formosa, Portugasl zuidelijke gouden stranden, Vicentine coast NP, de fijne steden Faro en Tavira, traditionele vissersdorpen en - niet onaardig- het Monchique gebergte. Dit is de Algarve op zijn best!
  Concreet: 6 dagen fietsen, gemiddeld 36 km/dag, 75% asfalt en 25% off-road
   
 • KUSTROUTE van de zuidkust tot Lissabon
  Vanaf het zuiden van Portugal gaat deze fietstocht strak noordwaarts tot Lissabon, de Portugese hoofdstad. Onderweg ervaart u de adembenemende landschappen van het Nationaal Park Arrabida, dineert u in typische vissersdorpjes, kan u zonnebaden op de eindeloze gouden stranden en eindigt u - als beloning - met een heerlijk lokaal wijntje op de fadotonen die weerklinken in Lissabons gezellige steegjes.  
  Concreet: 6 dagen fietsen, gemiddeld 42 km/dag, 70% asfalt en 30% off-road
   
 • LISSABON REGIO
  Lissabon als uitvalsbasis voor een fietstocht; klink best orgineel toch? Deze tocht doet Sintra (UNESCO), Lissabon, Cascais en Setubal aan; met de Atlantische Oceaan steeds om de hoek loerend. U verkent de hoofdstad van Portugal, zijn ligging aan zee, zijn heerlijke Pasteis de Belem, zijn mediterraanse gastronomie, ... 
  Concreet: 4 dagen fietsen, gemiddeld 30 km/dag, 90% asfalt en 10% off-road
   
 • DOURO wijngaarden (Noord-Portugal)
  De Douro is Portugals wijnregio bij uitstek, de Douro-vallei en zijn wijngaardterrassen zijn UNESCO-erfgoed en produceren al wijn van in de 18e eeuw. Met deze fietsroute komt u langs historische wijnhuizen, kan u een Douro-cruise ondernemen, rijdt u de Douro-vallei dieper in, bezoekt u enkele wijnkelders en verblijft u in fantastische accommodaties. 
  Concreet: 5 dagen fietsen, gemiddeld 40 km/dag, 100% asfalt


Maar er is meer: een route langs de wijn-en olijfgaarden van Alentejo, een combinatie Estrela en Douro, de Camino naar Santiago de Compostela, het verborgen hinterland langs Portugals zuidkust, ... We zeggen zo maar iets!

 

Praktisch:

Kiest u voor een 'guided tour', dan kan u rekenen op dagelijks ontbijt, exclusieve overnachtingsplaatsen, bagagetransfer, picknicklunches, dagelijks exclusief diner met wijn, de begeleiding van een gespecialiseerde gids, bijkomende activiteiten (wijnproeverijen, workshops, museabezoek, ...), fiets, helm, verzekering en technische support onderweg. 

Kiest u voor een 'self guided tour', dan is er geen gids, maar wordt u zelf baas over het traject dat u wil ondernemen. U kan wel bijkomend rekenen op een GPS (waar de routes voor u reeds op staan geprogrammeerd), een fietsslot, een noodtelefoon en GPS-tracker. De lunch en eventuele bezoeken zijn in dit geval niet inbegrepen.