Beleving

Shakti India: even vertragen en ‘zijn’

WAT?

Shakti is de verzamelnaam van vier accommodaties, verspreid over India. Eigenlijk kunnen we Shakti beter omschrijven als een concept dan een echte keten. De vier 'hotels' in het Shakti-portfolio hebben gemeen dat het telkens om kleinschalige 'mountain resorts' gaat op een afgelegen plaats in India tenmidden van de natuur en met respect voor de bevolking en omgeving.

Dat laatste vertaalt zich in het gebruik van traditionele en lokale bouwtechnieken, de keuze voor lokale producten in de keuken en een crew bestaande uit hoofdzakelijk locals. Alles wordt in het werk gesteld om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en zoveel mogelijk bij te dragen aan de directe omgeving. Een deel van de opbrengst van de accommodatie vloeit ook rechtstreeks terug naar de lokale bevolking. Daarmee staan de Shakti's steeds dicht bij het landschap, de mensen en cultuur waarin ze worden geïntegreerd.
De vier accommodaties liggen afgelegen, wat betekent dat u er vaak een eind voor onderweg bent per vliegtuig, bus, trein en te voet. Maar daar krijgt u pure rust en een niet te overtreffen natuur voor in de plaats.

Noem het afgelegen luxe, een plek om - zo omschrijft het concept zich zelf - even de wereld te vertragen, om even te ontsnappen aan de moderne wereld  en gewoon te leren 'zijn'. Pas zo leer je de prachtige decors van Noord-India ten volle kennen. Een mooi uitgangspunt!

 

ACCOMMODATIE

De vier huidige, elk op hun beurt compleet verschillende, accommodaties zijn de volgende ...:

 • SHAKTI 360° LETI
  gelegen in Uttarakhand (Noord-India op de grens met China) op 2.200 meter hoogte (West-Himalaya)
  Deze plek ligt ten midden van berglandschappen in een vredevol, groen decor. Deze accommodatie werd geopend in 2007 en is onderdeel van Relais & Chateaux. Er zijn vier gastenkamers in een modern design.
  Vanuit dit hotel kan u bergwandelingen maken, op trekking, vissen of een yogasessie meevolgen. 's Middags kan u picknicken op de berg, 's avonds is er ontspanning aan de vuurplaats.
 • SHAKTI KUMAON
  geopend in 2004, West-Himalaya
 • SHAKTI SIKKIM
  op de grens met Tibet en Bhutan in het oosten van de Himalaya, centrum van de traditionele boeddhistische cultuur in het noordoosten van India.
  Hier kan u een bezoek brengen aan een lokale school, klooster of markt als introductie tot het dagelijkse leven in dit deel van India.
 • SHAKTI LADAKH
  het meest recente hotel in de groep, gelegen in het Noord-Indische Kashmir
  Ladakh is het het 'Little Tibet' dat sinds 1947 bij India hoort. U bevindt zich hier op 3.500m hoogte in een traditionele dorpsomgeving. U kan in de buurt raften, trekken en kamperen. Vanaf de luchthaven van Leh bent u 20 minuten tot 1 uur onderweg.
 • In de toekomst worden naar alle waarschijnlijkheid nog domeinen aan Shakti toegevoegd.

Sommigen zijn ondergebracht in een bestaande infrastructuur die danig werd opgeknapt, anderen zijn volledig nieuw gebouwd. De ene Shakti is modern en minimalistisch waar de andere karaktervol en intiem is te noemen. Vanuit elk van deze vier locaties zijn 'Village Walks', wandelingen ter kennismaking met de buurt en het dorp, te ondernemen.

Elke Shakti biedt u een all-inclusivepakket aan: activiteiten, gids en maaltijden zijn voorzien; maar alles wordt op maat en in samenspraak met u voorzien. 

 

PRAKTISCH

Deze accommodaties worden in bestaande programma's gecombineerd met 'village houses' in 5 tot 7-daagse wandelingen. Een dagelijkse wandeltocht brengt u naar een Shakti-eigendom of naar een eenvoudig dorpshuis, een soort Indische B&B. 

De Shakti in Ladakh is beschikbaar tussen mei en september, de overige domeinen tussen oktober en april. In de Shakti Ladakh brengt u bij voorkeur 7 tot 10 nachten door, gezien u door het hoogteverschil moet wennen aan de hoogte. 

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!