Beleving

The camp of a lifetime @ La Donaira

'Summer camp' voor jongeren (7 - 18 jaar)

La Donaira is niet uitsluitend een fijne hotelplaats in Zuid-Spanje. Het hotel zet zich vooral in voor vorming en opleiding, al dan niet gekoppeld aan de Lusitanopaarden op het domein. En die richten zich niet in het minst tot de jonge bezoekers ...Noem het 'educational learning' of 'edutainment': leren over (het belang van) de natuur en ecologisch leven/werken, maar op een fijne, ontspannende manier met andere, buitenlandse kinderen.

De kinderen krijgen een vol programma voorgeschoteld ...

  • Ze werken actief mee in de tuin: kruiden zaaien en oogsten, olijfolie maken,  ... Ze ontdekken op die manier gaandeweg wat bio-farming, eco-architecture en eco-cooking inhouden.
  • Daarnaast helpen ze ook mee met de dagelijkse taken op de boerderij. Aan werk geen gebrek: het domein van La Donaira is 250ha groot en telt een kleine kudde Pajuna, zo'n 300 schapen, 70 paarden en een 500-tal kippen. Handen uit de mouwen dus! De kinderen zorgen samen voor de dieren, worden ingewijd in de paardensport en leren over de bijzondere relatie paard-mens.
  • Tot slot staan ook coole buitensporten op het programa: naast paardrijden is er kayak, wandelen, stand-up paddle, ... En verder ontbreken ook yoga, muziek en theater allesbehalve. 


Uiteraard is het samenleven met andere kinderen / jongeren tijdens het kamp ook een manier om het Spaans als vreemde taal al doende aan te leren (immersie). De eerste stappen Spaans in een fijne omgeving!


Praktisch 

Slapen doen de jongeren in yurts, caravans en tenten; speciaal opgezet in de schaduw van de eucalyptusbomen voor het kamp in kwestie.
Er zijn verschillende arrangementen mogelijk van 1 dag tot een programma van 2 tot 5 dagen en weekends.
De begeleiders hebben allen ruime ervaring in het onderwijs.
Maximum capaciteit per kamp: 30 kinderen (max. 1 of 2x/week)
Inspiratie opdoen? Bekijk zeker het videoverslag van 'Summer Spot 2015', de geslaagde editie van vorig jaar. 

vanaf 1250 EUR (voor een compleet weekprogramma 'Summer Spot')

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!