Beleving

Wild Bush Story in South-Australia

Jezelf als hoofdrolspeler in een 'wild bush story'. Zo laat de 'Arkaba Walk' zich nog het best omschrijven. Deze hiking voert vier dagen door de Flinders Range, de outback van South-Australia.

Elke dag wandelt u tussen de 6 en 15 kilometer, 's avonds (na een verkwikkende 'shower with a view') schuift u de voeten onder tafel voor een heerlijk diner met Zuid-Australische wijn bij een ondergaande zon.
Overnachten doet u twee nachten in een outdoor camp (noem het 'glamping') en 1 nacht in een rustieke guesthouse onderweg.
Voorgaande wandelervaring is niet vereist, maar een goede conditie is aangeraden.

 

PROGRAMMA

De eerste twee nachten brengt u door in een camp, de laatste in een guesthouse (Arkaba Homestead). Elk kamp beschikt over 5 slaapdekken. Van uw 'kamer in openlucht' zijn drie zijden afgeschermd met een gordijn, het vierde is open om van het omliggende landschap te genieten. Slapen onder de sterren, onder een nachtelijke hemel. In uw 'swag' ligt een slaapzak met linnenzak. In elk kamp zijn twee toiletten (ook deze zijn 'with a view') en twee 'bush showers' in openlucht.

Dag 1: Arkaba Homestead - Black's Gap Camp
U ontmoet de gids bij Arkaba Homestead 's morgens. Bij een kopje koffie of thee wordt u gebrieft over wat de volgende dagen en nachten staat te gebeuren. Een rit van een halfuur brengt u naar het startpunt van de hike: Wilpena Pound Resort. Hier start de tocht! Vandaag legt u +- 12 km af vanaf Wilpena Resort naar Black's Gap Camp, door de Arkaba Wilderness. Daarvoor rekent u best op 4 à 5u wandelen.  Rond 17u30 komt u aan op de eindbestemming voor een 'hot bush shower' en een prachtige zonsondergang. Dit kamp ligt tussen Bunbinyana Range en Wilpena Pound, op een site die vroeger toebehoorde aan een schapenherder. Een driegangenmaaltijd wordt voorbereid en voor u geserveerd, u geniet ervan met een lekker wijntje.

Dag 2: Black's Gap Camp - Elder Camp
Vandaag trekt u 10 à 14 kilometer (6 tot 7 u wandelen) vanaf Black's Gap. Vandaag is de route werkelijk schitterend: tussen rollende heuvels, schapenboerderijen, omringd door rode en grijze kangoeroes of emoes. De bagage wordt naar het hotel gebracht per auto. Uw kamp van vandaag, Elder Camp, wordt bereikt rond 17u30. Tijd voor een douche en een driegangendiner en overnachting onder de sterren.

Dag 3: Elder Camp - Arkaba Homestead
Schitterend wakker worden onder de opkomende zon van Elder Range. Vandaag trekt u opnieuw 10 à 14 kilometer (6  à 7u wandelen) met onderweg verschillende stops voor het nemen van foto's, om vogels te spotten of even uit te rusten. De tocht gaat zuidoostelijk, langs Elder Range en dwars langs Slaty Creek. Over Red Range gaat de afdaling richting Arkaba Creek. Overnachten doet u vandaag op Arkaba Homestead, goed voor een echte 'wild bush luxury'. U geniet van een heerlijk Zuid-Australische wijn in een fantastische setting. Deze homestead is zo'n 150 jaar oud. Elke kamer is vernoemd naar een lokale ontdekkingsreiziger of ontdekker. De vijf gastkamers hebben een eigen badkamer en veranda met uitkijk.

Dag 4: Arkaba
Na het ontbijt op Arkaba Homestead kan u de dag naar eigen wens invullen: in een boek lezen in de lederen fauteuils van de bib met open haard, genieten van de zon langs het zwembad, een zelf gegidste wandeling door Arkaba Creek richting Woolshed (6 kilometer heen/terug, 2u tocht).

 

BEGELEIDING

Tijdens de reis wordt u vergezeld door een expert/gids. Deze gids beschikt over een sateliettelefoon, communicatie-radio en EHBO-kit 'just in case'.

Volgende zaken worden voor u voorzien:

  • Alle maaltijden en snacks voor onderweg
  • Alle drinken inclusief Zuid-Australische wijnen bij het diner
  • Bagagedienst: voertuig die de bagage tussen de kampen vervoert
  • Rugzak (hydration)
  • Kousenbeschermers
  • Vliegennet
  • Basic toiletgerief
  • National Park toegangspas

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!