Nieuwsbericht

Om mee rekening te houden bij reizen naar het buitenland ...


Reist u binnenkort naar Ecuador, Kenia of China? 
Dan is de volgende info een must-read, wil u goed voorbereid aan de reis beginnen!


Ecuador
Vanaf 2 februari 2018 is een ziekteverzekering (health insurance) verplicht voor reizigers naar Ecuador. U dient een attest te kunnen voorleggen bij aankomst, zoniet kan u de toegang tot het land worden geweigerd.


Kenia
Het is geen alledaagse regel, maar wel belangrijk om mee rekening te houden ... Reizigers naar Kenia die in hun handbagage of in te checken bagage plastic tassen zitten hebben (hiertoe behoren ook duty free tassen!), zullen deze worden afgenomen in de luchthaven. Plastic tassen zijn in Kenia illegaal en dus verboden. Wie betrapt wordt op het gebruik of bezit ervan, riskeert een boete van 38.000 USD of een gevangenisstraf van 4 jaar. We raden u dus ten stelligste aan geen plastic tassen mee te nemen naar Kenia om eventuele problemen te vermijden.


China
Wie een businessvisum voor China aanvraagt, moet rekening houden met verstrengde maatregelen.

  • Er is een garantiebrief van de firma vereist (brief op bedrijfspapier van de Belgische firma/ vestiging, met vermelding activiteit/ functie binnen het bedrijf / naam bedrijf en aanvragen/ activiteit van het bedrijf / aantal reizen naar China / gewenste duur visum / relatie tussen Belgisch en Chinees bedrijf.
  • Ook een uitnodigingsbrief is gevraagd. Hierop staan al uw paspoortgegevens: pastpoortnummer, naam/ voornamen, nationaliteit, geboortedatum-en plaats, geslacht, datum afgifte, geldigheidsdatum en gemeente van uitgifte. Alsook uw reisdata, doel van de reis en een stempel van het Chinees bedrijf in kleur en type visum zijn vereist.
  • Verder verplicht: paspoort (min. 6 maand geldig en met 2 blanco pagina's), kopie identiteitskaart, vlucht-en hotelreservatie.
  • Het aanvraagformulier dient vanaf nu online te worden ingevuld. Enkel elektronische aanvragen worden nog behandeld sinds kort.
  • Voor een multiple entry is een gelegaliseerde invitatie nodig hierbovenop.
  • Pasfoto's: voor de pasfoto's zijn de criteria heel streng. Indien hieraan niet voldaan wordt (in elk klein detail), kan de aanvraag vertraging oplopen en zelfs geweigerd worden. Tot de Chinese normen behoren onder meer een volledig witte achtergrond, donkere kledij, geen bril of oorbellen, gesloten mond, recht in de lens kijken, ...

Vraag ons voor meer info, we helpen u graag verder doorheen de vernieuwde procedure!

Terug naar nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!