Reisverslag

Rust en luxe in Abu Dhabi

Bezocht door: Kathleen

Na een erg comfortabele vlucht met Etihad Airways staat onze chauffeur ons op te wachten voor een transfer van zo’n 30 minuten naar Saadiyat Island. Langer doet u er niet over om in het hartje van het nieuwe Abu Dhabi te komen. Deze metropool wordt de start en afsluiter van de reis, met daartussen in een uitstapje naar het woestijnland rond Abu Dhabi. Deze combinatie is, wat mij betreft, een absolute aanrader. 


Abu Dhabi: St. Regis Saadiyat Island

Onze eerste slaapplaats is het ‘St. Regis Saadiyat Island Hotel’. Hier valt maar weinig aan te merken op de service en uitstraling van het hotel: we worden hartelijk verwelkomd met een deugddoend drankje, onze kamer op de achtste (de hoogste) verdieping is voorzien van alle comfort, biedt frontaal zeezicht en geeft een mooi overzicht over het resort. Lekker eten kan in het Seafood Restaurant Turquoiz en de volgende morgen staat een heel uitgebreid ontbijt voor ons klaar in de aangename ontbijtzaal.
Je tijd doorbrengen in en rond dit hotel vraagt weinig inspanning: er zijn meerdere zwembaden in het resort en op het strand is een adults only gedeelte en een zone die eerder voor families is bedoeld. En ook hier een perfecte service: er worden meteen bij aankomst twee strandlakens per persoon aangeboden, alsook een flesje water, er is een ‘sunglasses service’ en we worden van gekoelde handdoekjes en kokosnootsap voorzien. Snacks kunnen genomen worden op het strand zelf, maar wij verkiezen een lunch in het Seafood restaurant, met zicht op het strand en de zee; ‘s avonds dineren we in Sontaya, het Aziatische restaurant van St. Regis Saadiyat.

Bent u in Abu Dhabi, dan mag een bezoek aan Sjeik Zayed Grand Mosque zeker niet ontbreken. De inkom is gratis, vrouwen mogen er wel enkel gesluierd binnen. De ongelooflijke pracht en praal binnenin is adembenemend; woorden schieten tekort om dit pareltje te beschrijven.

De woestijn in: Qasr Al Sarab Desert Resort Anantara

De volgende morgen vertrekken we naar de woestijn. Een rit van ongeveer 2 uur brengt ons naar ‘Qasr Al Sarab Desert Resort by Anantara’. Een mond vol! Na een woestijnrit doemt een soort fort op in de “middle of nowhere”, daar moeten we zijn. 
De ontvangst is er opnieuw hartelijk met een drankje en een gekoelde handdoek. En ... we krijgen een upgrade naar een ‘terrace room’ met een prachtig zicht over de woestijn. Vooral bij zonsondergang is het zicht hier ongelooflijk.
En wederom herhaalt het zich: geen gebrek aan activiteiten en tijdverdrijf in en rond het resort. Gasten kunnen zich te goed doen aan fatbiking, desert walk, paard- of kameelrijden, massages, …

De eerste avond worden we uitgenodigd om te dineren in Al Falaj, een authentiek restaurant in openlucht met lage zetels en dito tafels.
We worden verwelkomd met traditionele Arabic coffee en dadels. Na een soepje volgen verschillende schoteltjes met koude mezze en het niet te versmaden, overheerlijk ovenvers brood. Op de BBQ liggen intussen lobster, lam en kip te garen als volgende gang. Het dessert slaan we over, wij gaan voor een andere afsluiter in stijl: sterren kijken bij een kopje thee in volle woestijn is ook niet mis.

Het ontbijtbuffet de volgende ochtend is opnieuw verbluffend; hier vindt iedereen zijn gading in het ruime assortiment dat staat gepresenteerd. En dan nog komt de bakker rond aan tafel met een assortiment aan koffiekoeken en wordt terloops nog een extra fruitsapje aangeboden. Het bijhorende uitzicht vanaf de ontbijttafel is veelbelovend om de dag te beginnen.
De rest van de dag luieren we aan het zwembad en laten we ons bedienen door de ‘sunshine butler’ die ons voorziet van een flesje water, een fruitsap, 'sunglasses service', … Tegen de vooravond gaan we naar de spa voor een deugddoende massage met prachtig zicht over de woestijn.
’s Avonds staat alweer een lekker maal op het programma: na het aperitief op de bovenste verdieping dineren we in het hoofdrestaurant met de formule halfpension in buffetvorm. Alles is heel verzorgd en het zicht vanop de terras is, we vallen in herhaling, adembenemend.
Helaas is het tijd om afscheid te nemen van dit resort. Onze chauffeur staat klaar om ons terug naar Abu Dhabi te brengen.

En helaas bij aankomst is het aan het regenen, heel zelden in Abu Dhabi maar het kan!
 

Afsluiten in Abu Dhabi: Park Hyatt Saadiyat Island

Bij aankomst in het hotel Park Hyatt Saadiyat Island krijgen we een upgrade naar een 'one bedroom suite met private pool'. Maar het blijft regenen dus verkennen we eerst het resort en lunchen we in het Beach House, vlakbij het zwembad en het strand. Tegen de avond hebben we afgesproken voor een aperitief in de Park bar. Daarna genieten we van ons laatste avondmaal in The Park Grill.

 

Wat mij betreft is Abu Dhabi een absolute aanrader voor mensen die graag rust en luxe zoeken. De hotels bezorgen u een zorgeloze vakantie, er is een ruim aanbod aan sport-en ontspanningsmogelijkheden en een kleine (maar fijne) brok cultuur met ondermeer de Grote Moskee. Een combinatie met een verblijf in de woestijn is daarenboven een absolute aanrader.

Meer weten? We kijken graag samen met u om een ideale reisformule op maat uit te werken voor Abu Dhabi. Contacteer Kathleen Ampen op 056/243881 of via kathleen.ampen@worldoftravel.be voor een afspraak. Zij helpt je graag op weg!

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!