Reisverslag

Aruba, One Happy Island

Bezocht door: Patrick

‘Bon Bini’ is Papiamento voor welkom, naast het Nederlands de officiële taal op Aruba. Het kleinste en meest westelijke van de Nederlandse ABC eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) ligt een 30 km voor de kust van Venezuela, benedenwinds en dus buiten de greep van orkanen, meteen één van de troeven van de eilanden. Steeds staat er een verkoelende  passaatwind die de temperaturen tussen de 28 en de 33 C° zeer draaglijk maakt.  Enkel wanneer er orkanen richting de VS of noordelijke Caraïben koers zetten, wordt alle wind weggezogen boven Aruba en wordt het er windstil, maar dan ook bloedheet.

De divi-divi bomen die door de wind altijd naar het westen groeien, zijn dan ook kenmerkend voor het eiland, met Oranjestad als hoofdstad en sinds 1986 onafhankelijk van Nederland. Weet je hoe de luchthaven heet ?...   ‘Beatrix’. Een stukje Nederland in de Caraibische zee denk je dan ?  Eigenlijk niet, het eiland is internationaal georiënteerd en voelt aan als vakantie op een Amerikaans eiland. De sfeer rondom de jachthaven van Oranjestad lijkt wel een mix tussen Disneyworld en Miami Vice. Dure yachten, mega-cruiseschepen, véél Amerikanen met petten en sneakers, Starbuck’s, Steakhouses, Taco Bell’s en KFC’s, casino’s, klasse shopping malls en cabrio’s.  En daarmee is Aruba één van de duurste, maar ook veiligste Caraibische eilanden.

Aruba is op 2 dagen prima te bekijken. Huur een 4WD of een buggy voor een dag en verken het eiland. Wij reden het eiland kloksgewijs rond.  Cactuswoestijnen, bizarre rotsformaties, een zeer ruige noordkust , prachtige witte stranden met divi-divi en palmbomen en helderblauw caraibisch zeewater wisselen elkaar af. Neem zeker een lunch in het eenvoudige , kleurrijke maar oh zo lekkere ‘zeerover’ restaurantje. Fish fingerfood, vers uit de zee met een Balashi biertje… heerlijk !

Maar dus ook nog tijd voldoende om onder water een kijkje te nemen, weliswaar niet zo spectaculair als rond Bonaire,  te gaan diepzeevissen, golfen of skydiven… of gewoon genieten van de hagelwitte stranden of het Caraibische blauw aan je hotel met de gepaste cocktail in de hand.

Wat het verblijf zelf betreft is er de keuze tussen de ‘low-rise’ hotels, veelal kleinschalig en meer persoonlijk, of de ‘high-rise’ grote hotelcomplexen met vele faciliteiten en allen met elkaar verbonden door een 12 km lange aangename wandelpromenade langs het zandstrand. Hier vindt je hotels als Marriott, Ritz-Carlton, RIU en Radisson, al dan niet in all inclusive.

‘One Happy Island’,  naar onze mening een slogan die Aruba zeker waar maakt.  Doe voor mij maar een weekje Bucuti & Tara Beach Resort.

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!