Reisverslag

De Malediven: barefoot luxury vacation

Bezocht door: Patrick

De Malediven zijn u een korte introductie verschuldigd. Ten zuiden van India, tenmidden van de Indische Oceaan, liggen de meer dan 1000 eilanden die samen de Malediven vormen. Deze zijn verenigd op 26 ringvormige atollen, die zich nog het best laten omschrijven als een parelsnoer van kleine stipjes in een zee van blauw. Vanuit de lucht zijn de Malediven dan ook niet meer (maar zeker ook niet minder) dan kleine vlekken in een verder donkerblauwe zee. Ze liggen als het ware uitgestrooid over de oceaan, maar dan wel heel nauwgezet gedaan.
Een tachtigtal van die massa eilanden is toeristisch uitgebaat volgens de logica: één eiland is één hotel. Dat is niet meer dan logisch, gezien de eilanden enorm klein zijn uitgevallen: het grootste is 5 km² groot maar slechts een handvol eilanden komt nog maar in de buurt daarvan. En naast klein, zijn de eilanden vooral zo plat als een pannenkoek: de Belgische 'heuvels' ga ik plots echt als bergen aanschouwen als ik op het landschap van de Malediven uitkijk.

Bij aankomst op Malé, stap ik van het ene vliegtuig op het andere. Voor de resorts in de nabijheid van de hoofdstad, kan u per speedboat verder; maar voor de meer afgelegen atollen als dat van mij is het watervliegtuig het transportmiddel. Vanuit het watervliegtuig aanschouw ik het parelsnoer aan eilanden dat vanuit de hemelsblauwe lucht heel erg duidelijk is waar te nemen. Het vliegtuig brengt mij tot aan de rand van het resort en vanaf dan rest mij niets anders dan zwemmen, liggen, zonnen, snorkelen en duiken in het 28 C° warme zeewater. Het enige schoeisel dat ik dus nodig heb deze week zijn slippers. Of nog beter: vooral geen! Dat zie je meteen ook weerspiegeld in de leuze "no news, no shoes" die zowat mijn motto wordt de komende dagen.

Dus met zwembroek, slippers en zonnebril heb ik ruim voldoende voor een weekje Malediven. Plaatsbesparend voor de bagage toch? Ik parkeer me op het witte, zachte zand in een comfortabele ligstoel, cocktail in de hand, zonnebril op en genieten maar. Puur ontspannen en even alle stress van me af zetten. Als dat te eentonig wordt, dan wachten een snorkel en duikbril om de wateren rond het eiland in te gaan. Voor diepzeeduikers zijn de Malediven een waar paradijs met ondermeer reuzemanta's, haaien en de mastodonten van de zee: de walvishaaien. Overnachten doe je vaak in luxevilla’s op palen, omgeven door het azuurblauwe water. De faciliteiten van de resorts (een uitstekende spa hoort daar meestal standaard bij) zijn meestal gehuisvest op het kleine eilandje; vanwaar zich houten steigers als grijparmen de zee in duwen. Langs weerszijden van deze pier liggen de 'overwater-accommodations' waar u in alle rust verblijft. Sommige hotels doen het nog exclusiever met een onderwaterrestaurant, -bar of -spa.

Puur zen, kom ik zeven dagen later terug aan in het druilerige Kortrijk. Met schoenen aan!

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!