Reisverslag

Een tropisch paradijs in de Indische Oceaan: Seychellen

Bezocht door: Delphine

Wiens droom is het niet om ooit eens naar een tropisch eiland te reizen? In april was het voor mij zover…  met een tripje naar de Seychellen!  

Bij het landen op Mahé – het hoofdeiland – genieten mijn ogen al van enkele van de 115 eilanden, behorende tot het archipel de ‘Seychellen’ genaamd.  Wat mij vooral opvalt is het groene en heuvelachtige aspect van deze unieke eilandengroep, die verder ook heel bekend staat om zijn typische granietformaties en z’n Creoolse invloeden. En het wordt mij ook al gauw duidelijk dat men hier veel belang hecht, aan een duurzaam, ecologisch toerisme.

De drie meest bekende eilanden zijn: ‘Mahé’, ‘Praslin’ en ‘La Digue’ en hebben elk hun eigen karakter.  Ik start met een aantal nachten op Mahé en verken het eiland met een huurwagen… Zeker en vast de moeite waard, alleen wel even wennen aan het links rijden!  Mahé biedt als hoofdeiland prachtige witte zandstranden met mooie baaien, beter bekend als ‘Anses’.

Na enkele dagen reis ik verder met een korte binnenlandse vlucht (15 à 20 minuten) naar Praslin, (deze oversteek is eveneens mogelijk met een catamaran/ferry).
Praslin is een stuk kleiner dan Mahé, en biedt slechts enkele hotels, wat van dit eiland een nog uniekere plaats maakt dan het hoofdeiland.  De lokale hotels bieden hier ½ dag uitstappen met de boot, waarbij je kan snorkelen en de onderwater fauna & flora kunt ontdekken.  Een ware aanrader!  Een stop aan de baai ‘Anse Georgette’ op Praslin behoort tot de hoogtepunten tijdens zo’n boottocht excursie.  Een leuk weetje: Coco de Mer, het Nationaal symbool van de Seychellen groeit wereldwijd alleen hier op dit eiland!

Maar het absolute hoogtepunt tijdens mijn trip, was een bezoekje aan ‘La Digue’: een ongerept & authentiek eiland op een anderhalf uur varen van Praslin.  Hier rijden nauwelijks auto’s (behalve enkele taxi’s) en dit eiland kan gemakkelijk verkend worden tijdens een daguitstap, te voet of zelfs nog met os & kar!  Op ‘Grande Anse’ kan je de reuze schildpadden van dichtbij zien, en dit strand staat ook bekend als het mooiste van de ganse eilandengroep! 

Een reis naar de Seychellen was voor mij heel wat meer dan een gewone strandvakantie, want door het ‘eilandhoppen’ had ik het gevoel dat ik meerdere plaatsen had bezocht… en hopelijk ga ik ooit nog eens terug.