Reisverslag

Dubai over the top!

Bezocht door: Greet

December, bij ons een gezellige maand, maar ook een maand waarin we al eens naar wat zon durven uit te kijken. Een goed idee dus om enkele dagen naar Dubai te trekken. Zeker omdat er sinds september rechtstreekse vluchten vanuit Brussel aangeboden worden door Emirates. Een zevental uur vliegen en je bent zeker van de zon! Ik heb heel wat ideeën over Dubai, maar kloppen die wel? Ik hoorde dat het een echte autostad is waar je moeilijk rustig door de straten kunt slenteren. Ook dat alles er fake is. En dat er maar één doel is: de grootste hebben… Ik krijg de kans om het zelf te ontdekken!

De vlucht verloopt uiterst aangenaam en om middernacht komen we aan in Dubai. Eerst wat slapen dus om de volgende ochtend fris aan het ontbijt te staan, want er staat meteen een topper op het programma en dat valt letterlijk te nemen. Een bezoekje aan het At The Top Observation Deck van de Burj Khalifa, met zijn 828 meter op dit moment het hoogste gebouw ter wereld, is op zijn minst indrukwekkend te noemen. In ongeveer een minuut tijd sta je op het observatiedeck op de 124e verdieping op een hoogte van 421 meter. Van hieruit lijken alle andere gebouwen klein, ook de gemiddelde wolkenkrabber. Als je bovendien ook nog even naar boven kijkt, zie je hoe hoog het gebouw nog boven je uittorent.

Aan de voet van de Burj Khalifa ligt Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld… uiteraard. Je vindt er alles, van de eerder budgetvriendelijke ketens tot de designer shops van alle bekende namen. Gelukkig hoeven ook de kinderen zich niet te vervelen. Zij kunnen zich vergapen aan de bontgekleurde vissen, de vervaarlijke haaien, de schattige pinguïns en de reusachtige krokodil in het Dubai Aquarium, u raadt het al, het grootste aquarium ter wereld. ’s Avonds kan je net buiten de mall naar de dansende fonteinen kijken, een prachtig waterspel met de burj als schouwtoneel. 

Dubai blijkt wel meer familiale troeven te hebben. Zo zijn er het Wild Wadi waterpark nabij de Burj al Arab en Ski Dubai in de Mall of the Emirates, het andere enorme winkelcentrum van Dubai. Bovendien zijn ook de private stranden van de hotels erg familievriendelijk. Een dag vol actie kan dus makkelijk worden afgewisseld met een dagje ontspanning op het strand. Ook culinaire verwennerij is hier geen probleem. Met 90 procent buitenlandse inwoners kunnen we spreken van een echte wereldkeuken!

Wie toch nog meer spectaculaire gebouwen wil zien, zal zich op zijn wenken bediend voelen in de haven. Op tien jaar tijd groeide deze buurt uit van een lege zone tot een stadsdeel waarvan de gebouwen niet moeten onderdoen voor deze in New York. Je krijgt een heel mooi zicht op de skyline tijdens een tochtje met één van de jet boats. In de haven krijg je nog de kans om rustig om je heen te kijken. Eenmaal op zee gaan alle remmen los en is adrenaline verzekerd!

Dubai is echter niet alleen grootsheid, actie en snelheid. Vanuit de stad bereik je snel de woestijn waar je vanuit een jeep of van op een kameel de unieke fauna en flora kunt bewonderen. De woestijn heeft een magische sfeer, zeker bij zonsondergang en tijdens een traditionele maaltijd in een bedoeïenenkamp. De Emirati’s stellen hun aloude gebruiken voor en zorgen voor vermaak met muziek en dans. Ook het oude Dubai met zijn souks toont heel duidelijk dat er meer is dan enkel die nieuwe glinsterende stad. Wie hier oog voor heeft, ziet dat er in Dubai niet alleen letterlijke rijkdom te vinden is.

Na drie goed gevulde dagen is het tijd om de ochtendvlucht naar Brussel te nemen. Blij dat ik Dubai vanaf nu met mijn eigen woorden kan omschrijven…

Greet reisde naar Dubai in december 2014. Voor praktische informatie kan je haar bellen op 056/243880 of via greet.vandenbulcke@worldoftravel.be