Reisverslag

Here comes the sun (Engeland)

Bezocht door: Hilde

Engeland slecht weer ? Ik heb overal slecht weer maar in Engeland nooit. Niet twijfelen dus over een uitnodiging voor een 3 daagse Manchester/Liverpool, 2 steden die mij echt prikkelen al heb ik een onbekend/onbemind gevoel van grijs, kou, nat & industrie.

Gelukkig, in Engeland heb ik dus wel steeds mooi weer, ook nu, in maart dan nog wel ! Erg matinaal vertrek met de Eurostar naar Londen en aansluitend met Virgin trains naar Manchester, alles gaat heel vlot.
Aankomst in Manchester wat in niks lijkt op mijn eigen verbeelding (behalve de uniforme kleine arbeidershuisjes op de weg erheen). Jong, actief, bruisend, sportief, trendy, en … voetbal ! Met 2 premier league clubs in één stad weet je het wel, wij Belgen zijn er geliefd met onze vedetten daar.

Metrolink naar de Salford Quays, wandeling langs de ‘waterfront’ met hypermoderne maar schitterende architectuur, tot aan het stadium van ‘Manchester United’. We krijgen een 2 uur durend geleid bezoek aan het stadium en museum door een gebeten vrouwelijke gids. Je moet niet van voetbal houden om de aandacht te houden, ze doet het zoals alleen Engelse het kunnen, to the point en met top humor.

Volgende ochtend stadstour in Manchester. We pikken snel de zonsverduistering mee op het plein voor het prachtige ‘city hall’, bezoek, vervolgens de prachtige John Rylands bibliotheek en we eindigen met het museum of science & industry, waar we jammer genoeg door moeten rushen. Het contrast van bouwstijlen in Manchester is uniek.

s’ Middags reizen we per trein verder naar Liverpool. Je kan er niet om heen, ook hier adem je voetbal, opnieuw 2 clubs in premier leaugue, en daar boven op ligt hier de geschiedenis van de Beatles. Overal waar je komt en kijkt zie je de famous 4. Een bezoek aan de ‘Beatles Story’, het enige echte Beatles museum is dus onvermijdelijk. Gewapend met koptelefoon, echte conversaties en uiteraard hun aanstekelijke muziek wandel je doorheen hun geschiedenis.

We bewonderen het magnifieke Liver building en besluiten met een ferry tocht op de Mersey, varen langs het UNESCO waterfront. Ik heb het voor steden aan een rivier. Op de achtergrond, ‘Oh ferry, cross the mercey’ van Gerry and the Pacemakers, alles klopt... Volgende ochtend staat nog een stadswandeling op het programma met als afsluiter bezoek (én lunch) aan de schitterende Anglicaanse kathedraal.

Enjoy the view ! Ik ga terug.

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!