Reisverslag

Luxemburg

Bezocht door: Greet

Met de trein naar Luxemburg, meteen een mooie gelegenheid om het spectaculaire station van Luik-Guillemins, ontworpen door Santiago Calatrava, eens van naderbij te bekijken. 

Even later verlaten we België en rijden we het groothertogdom Luxemburg binnen. Onze treinrit eindigt in Clervaux, midden in de Luxemburgse Ardennen. Het stadje dat slechts een kleine 5000 inwoners telt, biedt een niet te miskennen gezelligheid. Dat heeft het onder andere te danken aan het prachtige middeleeuwse kasteel dat hoog boven de stad uittorent. Na de vernieling in de Tweede Wereldoorlog werd het volledig gerestaureerd. Het kasteel huisvest de permanente fototentoonstelling ‘Family of Man’ die in 1955 al te zien was in het MoMA in New York. De foto’s Van Edward Steichen tonen het dagelijkse leven van de mens in alle mogelijke situaties, plaatsen en periodes. Een waaier aan emoties wordt op u afgevuurd.

Naast het Kasteel van Clervaux bepalen ook de benedictijnenabdij van St-Maurice en St-Maur het stadsbeeld. Clervaux bestaat uit een gezellige dorpskern, gebouwd rondom de voet van de kasteelrots, met tal van restaurantjes en cafés. 

Wie het toch graag wat grootser heeft, hoeft niet ver te rijden naar Luxemburg stad. Bekend omwille van haar belangrijke rol in de internationale bankwereld, is Luxemburg één van de rijkste steden van Europa. Toch heeft de stad meer te bieden dan enkel institutionele gebouwen. Rond de burcht met verdedigingswal is een groene zone en de stad wordt doorkruist door twee rivieren. Vooral het hoogteverschil tussen de oude en de nieuwe stad maken een tochtje door de straten heel bijzonder. Ook wie graag gaat shoppen, komt hier zeker aan zijn trekken. Even uitrusten of een lekker hapje eten kan één van de talrijke restaurants, koffiehuizen en bars.

Laat ons niet vergeten dat het groothertogdom Luxemburg ook een overweldigend mooie natuur te bieden heeft. Van zodra men zich buiten de stad begeeft, komt men terecht in de glooiende groene heuvels en de zalige rust van de Ardennen. Dit landschap is ook de thuis van een deel van de Moezelrivier. Deze rivier is de hoofdrolspeler in de Luxemburgse wijnbouw. Meerdere wijnhuizen zijn te bezoeken voor een rondleiding en degustatie.

Tenslotte is Luxemburg ook een paradijs voor de golfer. Zo zijn de Kikuoka Country Club, nabij Luxemburg stad, en Golfclub Clervaux prachtige 18-hole golfcourses die voldoende uitdaging bieden voor de ervaren en minder ervaren golfspeler. Overnachten kan in de bijhorende hotels naast de golfterreinen.

Luxemburg, een bezoek meer dan waard, contacteer ons voor meer informatie.

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!