Reisverslag

Madrid, mucha marcha!

Bezocht door: Jantien

In de hoofdstad van Spanje valt er altijd iets te doen of te beleven. Ik laat mij tijdens deze citytrip dan ook volledig onderdompelen in de Madrileense sfeer en ontdek er waarom ik zo verliefd ben op deze stad.

Al eeuwenlang is de Plaza Mayor een van de belangrijkste pleinen in Madrid. Het is de perfecte plek om wat rond te kuieren en de traditionele winkeltjes en cafeetjes te ontdekken. Ontsnap even aan de drukte met een sangria in de hand op een van de vele terrasjes. Bovendien ligt het dicht bij Puerta del Sol, nog een belangrijk plein in de stad. Cultuurliefhebbers hebben verschillende musea waar je verschillende beroemde werken kunt bewonderen. Museo del Prado is wereldbekend en ook voor wie niet echt van kunst houdt is dit zeker de moeite waard! Verder kan je er genieten van kerken, paleizen en fonteinen… Een waar genoegen om tussen te lopen.

Parque del Retiro – een stukje rust en oase in de binnenstad. Wauw, ik verwonder mij over het feit dat je zo kunt ontspannen in een wereldstad. Overal zie je gezinnen met spelende kinderen, koppels die genieten van elkaars gezelschap, enkelingen die op hun gemak een boek lezen. Ondanks het hier bruist van het leven, is het o zo stil. Ik besluit een bootje te huren en van op het water een uurtje te genieten van de zon en het leven rondom de grote vijver.

Van eind maart tot december worden in de “Las Ventas”-arena stierengevechten gehouden. De oudste sport van het land wordt door heel veel Spanjaarden met spanning bekeken. Tijdens een rondleiding met Engelstalige gids kom je meer te weten over deze eeuwenoude traditie en hoe het spel gespeeld wordt. Een fotostop kan voor de Spanjaarden niet ontbreken en je wordt met fotoshop zo omgetoverd in een vechtende toreador of matador!

El Footbol… hét belangrijkste gespreksonderwerp bij mannen! Deze stad ademt en leeft Real Madrid en een stadionbezoek mag dan zeker niet ontbreken. Je kan er een aangeduide route volgen die u langs de belangrijkste delen van het stadion leidt, waarna je in het museum terecht kunt. Een tentoonstelling van truitjes, schoenen, bekers, foto’s, …. Maar ook met een multimediawand waar je nog eens alle goals, interviews en hoogtepunten van de afgelopen decennia kunt bekijken. Gelukkig hebben we nog tickets kunnen bemachtigen voor de match Real Madrid – FC Barcelona, El Clasico voor de voetbalwereld! Een match waarbij alle voetballers als goden worden aanschouwd, de supporters van de clubs door elkaar zitten en met 2-1 winst voor Madrid. Een top-ervaring!

Natuurlijk ontbreekt het in Madrid niet aan culinaire specialiteiten. Kies een van de gezellige tapasbars om op het gemak een hapje te eten. De pintxos worden mooi uitgestald en je neemt wat je wil. Aan het einde van de avond worden je bordjes of prikkers geteld en betaal je de rekening. De servetten op de grond maken duidelijk dat je overheerlijk gegeten heb. Sluit de avond af in een bodega met een heerlijk gekoelde sangria, een glaasje Rioja, een refresco of een van de vele cocktails!

Madrid…. de naam alleen al doet nog steeds een glimlach verschijnen. De “hustle and bustle” van de grootstad, de rust van de parken en het heerlijke eten hebben mijn hart veroverd. Op korte tijd ben ik echt verliefd geworden op deze stad en heeft het voor mezelf Barcelona van de troon gestoten.

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!