Reisverslag

Maldivian pearls

Bezocht door: Nathalie

Wanneer ik door het raampje van het vliegtuig kijk, duiken de koraaleilandjes één voor één op, als schitterende parels aan een parelmoerketting. Sommige piepklein, andere dan weer net iets groter. Bij laag tij zichtbaar wordende zandbanken en ringvormige koraalriffen. Onbewoonde eilandjes en eilandjes met een uitnodigend resort, al dan niet met ‘overwater villa’s’ op palen. Maar allen stuk voor stuk omgeven door azuurblauw water, prachtige witte zandstranden en de meest indrukwekkende koraalriffen. Een duik- en snorkelparadijs, maar ook de ultieme rustbestemming!

We komen aan in Male, het eiland van waaruit alle speedboten en watervliegtuigjes naar de verschillende resorts vertrekken. Per speedboot reizen we naar de Anantara groep in de South Malé Atoll, een groepering van drie eilanden met daarop elk een hotel, Anantara Dhigu (kids friendly), Veli (adults only) en Naladhu (exclusieve villa’s). Dankzij de traditionele Maldiviaanse verwelkoming met bodu beru drums, voelen we ons meteen thuis. Na een overheerlijk diner in Naladhu is het tijd om onder de lakens te kruipen, want de volgende dag staat een bezoek aan de klasseresorts Four Seasons Kuda Huura en One & Only Reethi Rah in de Malé Atoll gepland, beide hotels zijn gevestigde waarden in de Malediven en behoren tot de top.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar nog zo’n luxeresort dat we de dag daarop per watervliegtuig bezoeken: de Constance Halaveli in de Alifu Atoll, lid van Leading Hotels Of The World. De watervliegtuigervaring begint al aan de haven van Malé, daar hebben de meeste 5*-resorts een eigen lounge en in die van de Constance groep waant u zich al meteen op vakantie. Wie op zoek is naar de ‘bounty-experience’ is in Halaveli op het juiste adres. Dit, in combinatie met de ultieme gastvrijheid waarvoor de Mauritiaanse Constance keten gekend staat, is een match made in heaven. Heerlijk relaxen op de bean bags met een cocktail in de hand, bij kaarslicht genieten van de meeslepende gitaarnoten van de muzikant, een intieme yogasessie bij de ondergaande zon, een wijndegustatie, … dit is vakantie!

Wie op zoek is naar – één van de weinige – all-in resorts in de Malediven, kan terecht in de Constance Moofushi, een jong en trendy 4*+ all-in resort om u tegen te zeggen.

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!