Reisverslag

New York; the city that never sleeps…

Bezocht door: Nancy

Een aangename vlucht met Jetairways bracht ons in The Big Apple, daar werden we opgewacht door onze Nederlandstalige gids. Hij had de opdracht om ons in 3 dagen zoveel mogelijk van New York te laten ontdekken… en dit deed hij in 5 aspecten!

Culinair
We hadden het geluk om te kunnen genieten van een lekker diner in “The Maze” by Gorden Ramsey (The Londen Hotel). Vast en zeker een topper en voor herhaling vatbaar!

Artistiek
We brachten een bezoek aan het mekka van de grafitti “5 Pointz” in Queens. Prachtig om te zien hoe die graffitiartiesten een oud fabrieksgebouw volledig hebben omgetoverd tot een bonte verzameling van kunstwerkjes.

Fysiek
Een korte wandeling door Brooklyn liet duidelijk merken dat dit de echte “Place to be” is voor de jongeren. Hippe hotels met rooftop-bars, gezellige cafés en trendy koffiehuizen vullen hier het straatbeeld. De fietstocht door Central Park moet ook zeker op je to do lijstje. Het park is de groene long van Uptown Manhattan en een stop aan de Bethesda Fountain en Strawberry Fields (ter aandenken van John Lennon) is zeker de moeite waard.

Ontspanning
Het nieuw park “The High Line” aangelegd op de oude spoorwegbedding biedt de mogelijkheid tot een gezellige picknick op een zomerse dag. De prachtige zichten op de architectuur van het Meatpacking district, de Hudson en Chelsea zijn uniek.  Een bezoekje aan de Chelsea Market mag hier zeker niet ontbreken.

Plezier
Shopping op 5th Avenue en Times Square is super om een drukke wandeldag af te sluiten. Het NY Visitor Center op Times Square mag je zeker niet links laten liggen. Daar heb je namelijk de “confetti Wishing Wall” waar de bezoekers hun wensen kunnen neerpennen op gekleurde briefjes. Deze wensen worden op oudejaar uitgestrooid over Times Square samen met 2 ton confetti.

Zin om New York te ontdekken? Maak gerust een afspraak met Nancy of kom even langs op World of Travel. Het is een verhaal dat we graag met u delen!