Reisverslag

Trendy Istanbul

Bezocht door: Nathalie

Eind maart trok ik er met een groep op uit naar Istanbul, de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt, deels in Europa, deels in Azië. De meest Westerse stad van het Oosten en de meest Oosterse stad van het Westen. Misschien wel het beste van beide werelden…

Istanbul is een stad die alles te bieden heeft wat je van een klassieke citytrip bestemming mag verwachten: een grote dosis cultuur (denken we hierbij uiteraard onder andere aan de Aya Sophia, de Blauwe Moskee en het Topkapi Paleis), de leukste winkeltjes en snuistermarkten (met name de traditionele Grote Bazaar en de Kruidenbazaar) én daarna de gelegenheid om uit te blazen in een typische Ottomaanse Hamam. Maar Istanbul is ook een heel jonge en eigentijdse stad. Met trendy shops,  panoramische bars en hippe hotels! Het hotel ‘Mama Shelter’ is op dat vlak een echte aanrader voor wie houdt van design met (héél) wat gekheid op een stokje. Van de eigenaardige gemaskerde bedlampjes en de met krijt beschreven plafonds, over de zwembandjes die boven de grote massieve tafel in het restaurant hangen, tot de toch wel hilarische dresscode van het personeel. Het brengt vast en zeker een lach op ieders gezicht!

Een heel leuk restaurantje om ’s avonds te gaan eten is ‘Zarifi’. Er zitten alleen maar locals, die schijnbaar gewoon genieten van een lekkere typische Turkse maaltijd, tot het licht uit- en de muziek aangaat en die brave locals plots helemaal uit te bol gaan bovenop de tafels tussen de borden en glazen op de laatste Turkse hits. En geloof me, hier blijft ook geen enkele man nog op zijn stoel zitten! En wanneer dan de Turkse buikdanseressen én danser (!) op het toneel verschijnen, barst het feestje helemaal los. 

En waarom de nacht niet ingaan in ‘Club 360 Istanbul’? Van hieruit heb je een prachtig 360° zicht over de stad die ’s nachts heel mooi verlicht is. Een Absolute Vodka-fles, plus ijsemmer en andere mix up-ingrediënten worden tot aan jouw bartafeltje gebracht, ter plaatse geshaket en dan is het cocktail-time! 

Na al dat gefeest van de dag ervoor, rest er ons vandaag niets anders meer dan een boottocht over de Bosphorus. Een echte must in Istanbul, ook voor de iets klassiekere reiziger, maar wij doen het wel in stijl. Met onze groep schepen we in op onze spiksplinternieuwe luxe jacht en zetten we koers naar … dromenland. Met de wind in de haren, de eerste voorjaarse zonnestralen op ons gezicht en een glaasje sprankelende schuimwijn in de hand. Nog een laatste blik op de betoverende Aya Sophia en de Blauwe Moskee die broederlijk naast elkaar aan de oever staan en dan, terug naar huis, terugkijkend op een hele leuke reis.

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!