Reisverslag

Sicilië: van luxe badplaats tot borrelende vulkaan

Ik ben net terug van een prachtige reis naar het prachtige Sicilië en ik geniet nog steeds over wat ik hier mocht aanschouwen en beleven! Het rijden door de glooiende landschappen en uitgestrekte korenvelden in het binnenland met op de achtergrond de Etna - Europa's hoogste actieve vulkaan –  prentte een onvergetelijk mooi beeld in mijn gedachten. 

Flaneren door ‘Corso Umberto’, de hoofdstraat van het mondaine en uiterst charmant badplaatsje ‘Taormina’  – gebouwd op de heuvel ‘Monte Tauro’ – geeft je een instant goed gevoel, zelfs gewoon bij het aanschouwen van de mooie winkeltjes, aantrekkelijke terrasje en typische kerkjes met zicht op de baai.

In het oude Grieks/Romeinse theater worden in de zomer wekelijks opera's of concerten georganiseerd. Taormina is ook geliefd door talrijke beroemdheden.  Hier vind je ook een aantal iconische hotels en het zicht op de Middellandse zee vanaf hun terrassen is simpelweg adembenemend !!

De Eolische archipel behoort tevens tot Sicilië en bestaat uit 7 verschillende eilanden met o.a. Lipari, Vulcano, Salina en een 2de vulkaan op het eiland Stromboli is gemakkelijk te spotten, door zijn vulkanische kegel die de horizon domineert! De archipel staat verder bekend om zijn dramatische kliffen en kronkelende kustlijnen met enkele zeer charmante dorpjes, z’n thermale vulkanische warmwaterbronnen en een diepblauwe Tyrreense zee.

In een notendop: Sicilië heeft zoveel hoogtepunten te bieden zoals bvb. Palermo, Agrigento, Piazza Armeria, Caltagirone, Syracuse, Noto, Taormina en z’n vele eilanden voor de kust. Dit in combinatie met de overheerlijke plaatselijke keuken & wijnen heeft Sicilië werkelijk alle troeven in huis om uw vakantie onvergetelijk te maken.