Reizen op uw maat

3x Sri Lanka: “tea, sea & safari”

Sri Lanka heeft voor elk wat wils: uiteraard is er thee, maar het land heeft ook prachtige stranden en zelfs safarimogelijkheden. En om die te combineren, hoeft u niet eens grote afstanden af te leggen. 

Deze unieke reis combineert drie luxueuze Relais & Châteaux-hotels in Sri Lanka, elk met een andere ligging en elk met een geheel eigen karakter. Het eerste hotel is de ideale uitvalsbasis voor een verkenning van de theeregio die het land zo bekend maakt, vervolgens gaat u naar de Indische Oceaan voor een op-en-top-strandvakantie en eindigen doet u met een safari in Yala National Park.  

Inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Lokaal vervoer tussen de drie lodges (met helikopter, auto of watervliegtuig)
  • Verblijf in de drie vermelde hotels
  • Maaltijdregime zoals vermeld
  • Reisdocumentatie- en gids 

Niet inbegrepen

  • Annulatie-en bjistandsverzekering
  • Fooien en persoonlijke uitgaven
  • Optionele activiteiten vanaf de drie lodges (te bespreken)

Programma

De drie hotels vallen te combineren in elke mogelijke volgorde, ook het aantal nachten op elke bestemming is flexibel en aanpasbaar Vervoer tussen de kampen gebeurt met een watervliegtuig, helikopter of per auto. Op elke locatie kan u uiteraard nog excursies ondernemen (denk maar aan een safaritocht door Yala NP, een snorkeldag op de Indische Oceaan of een fietstocht door de theeplantages); deze kunnen aan het programma worden toegevoegd naargelang uw voorkeur en planning.

 

Tea: Ceylon Tea Trails

Dit hotel (een 'tea bungalow resort' noemt het zichzelf) ligt 1.250 meter hoog boven de Sri Lankaanse theevelden. De 27 kamers van het hotel zijn ondergebracht in 5 historische, koloniale bungalows. Deze liggen op een heel uitgestrekt domein, waardoor de verschillende bungalows minstens 2 en maximum 15 km van elkaar verwijderd kunnen zijn, maar ze zijn wel steeds verbonden met prachtige wandeltochten door de tuinen. Dat geeft de gelegenheid een 'tea trail' te volgen van bungalow naar bungalow: u slaapt bijvoorbeeld in de Norwood Bungalow en de volgende ochtend wandelt u naar de Dunkeld Bungalow voor een volgende overnachting. ... Ook fietsen in dit landschap van bergen, meren, watervallen en groen kan zeker. Verblijf is op basis van vol pension, er is ook een spa en zwembad. Het hotel werd verkozen tot nummer 1 hotel in Sri Lanka. 


Sea: Cape Weligama

Op het uiterste zuidelijke puntje van Sri Lanka, aan de baai van Weligama, ligt Cape Weligama. Dit hotel werd al meermaals bekroond als beste hotel of hotel met het mooiste design van Sri Lanka en omstreken. Dat vraagt om een verkenning ... Het hotel heeft een schitterende ligging: zo'n 40 meter boven de wilde Indische Oceaan, ligt het hotel op een klif die uitsteekt op zee. Dat geeft fantastische, ononderbroken panorama's voor de 39 vila's en suites. Ook de infinity pool is moeilijk te weerstaan. Ter plaatse geniet u van surflessen, scubaduiken, kajaken, fietsen of een safaritocht al naargelang uw voorkeur. Het historische Galle ligt op een halfuurtje rijden van het hotel. 
Meer info?

 

Safari: Wild Coast Tented Lodge 

Afsluiter van de trip is de Wild Coast Tented Lodge, een gloednieuw hotel dat in oktober 2017 de deuren opent. De luxe tented lodge ligt op een afgelegen strand, aan de rand van Yala NP. Het hotel zal uit 36 zogenaamde 'cocoon tents' bestaan, sommigen met eigen plonsbad. Ook een eigen viewdek, bar, restaurant, spa en bib zullen tot de opties behoren. 

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!