Reizen op uw maat

Aan boord van de African Explorer

De African Explorer is een luxueus rijdend hotel dat van Pretoria in Zuid-Afrika richting de Namibische hoofdstad Windhoek trekt. Onderweg komen enkele indrukwekkende bezienswaardigheden voorbij: Kimberley, Fish River Canyon, Lüderitz, Namib Naukluft NP, Sossusvlei, Swakopmund, Kolmanskop en Etosha National Park. Onderweg zijn er een wijndegustatie, gidsbeurten en lezingen voorzien; u overnacht ook in een lodge in Etosha Park.

Aan boord zijn slaapwagons in verschillende categorieën. Elke slaapcabines is uitgerust met stopcontact, kluisje, handdoeken en kleerhangers. Er is een barwagon (24/24) om een glas Zuid-Afrikaanse wijn te genieten en een restauratiewagen met mogelijkheid tot het nemen van een driegangendiner. Aan boord hebt u steeds thee en koffie ter beschikking. In de bibliotheek vindt u allerhande informatie en lectuur voor uw tijd aan boord. De hele reis is ook een dokter mee aan boord, just in case ...

Prijs per persoon: vanaf 4.890 EUR (categorie Elephant in dubbele bezetting)
Datum eerstvolgende reis: van 6 tot 19 november 2016
Deze African Explorer-versie is een speciale editie van de treinrit; de rest van het jaar rijdt de trein immers tussen Kaapstad en Windhoek. Dat kan in 2017 op volgende data: 27 feb., 4 okt. en 6 nov. (richting Windhoek) of 12 maa., 18 okt. en 19 nov. (richting Kaapstad). 

 

Inbegrepen

 • 8 overnachtingen aan boord alsook een hotelovernachting in Pretoria (1 nacht), Etosha National Park (1 nacht), Windhoek (1 nacht) en Namib Desert (2 nachten)
  De overnachtingen aan boord van de Explorer gebeuren in de klasse 'Elephant' (totaal 30 compartimenten). Elk slaapcompartiment heeft 7m² ter beschikking voor 2 single bedden (in L-vorm opgesteld) inclusief lavabo, ventilator, kluisje en badkamer met douche en toilet. Er is ook airco in de cabine. 
 • Maaltijden zoals aangegeven (O= ontbijt, L = middagmaal, D = diner)
 • Reisbegeleiding in Engels of Frans (gedurende de hele reis) door een deskundige gids die u onderweg info verschaft over geschiedenis, cultuur, fauna en flora
 • Alle vermelde excursies en bezoeken (inclusief entreeticket)
 • Verplaatsing met (van airco voorziene) minibus ter plaatse (de minibusjes reizen mee aan boord van de Explorer)
 • Luchthaventransfers Pretoria en Windhoek
 • Infosessie vooraf
 • Informatiepakket (inclusief Namibië-gids) 

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden, excursies en activiteiten
 • Dranken
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Upgrade naar klasse 'Léopard' (totaal van 6 suites). In deze reisklasse verblijft u in een cabine van 10m² met een tweepersoonsbed of 2 single bedden, ook hier is een badkamer. Wie in Léopard reist, krijgt ook elke dag mineraalwater aangeboden. In Etosha slaapt u dan bovendien in een Deluxe Suite. 

Programma

Dag 1: Brussel - Johannesburg - Pretoria (D)
Bij aankomst te Johannesburg OR International Airport wordt u onthaald en naar uw hotel in Pretoria gebracht, net ten noorden van Johannesburg. Tijdens een begeleid bezoek aan Pretoria, de bestuurlijke hoofdstad van Zuid Afrika, komen ondermeer de Union-gebouwen, het Nelson Mandela monument en de voormalige woning van Paul Kruger voorbij. 's Avonds volgt een eerste diner waarbij u kennis maakt met uw gids van de komende trip.

Dag 2: Aan boord van The African Explorer (O-L-D)
Na het ontbijt is het zover ... U checkt in aan boord van de trein “The African Explorer”. Na vertrek uit Pretoria gaat het vanuit de Gauteng regio verder via de hooglanden. 

Dag 3: Kimberley (O-D)
Deze ochtend komt de African Explorer aan in het historische treinstation van Kimberley, stad van de diamanten. Aan het eind van de negentiende eeuw kende dit stadje een echte diamantstormloop. Hieruit ontstond het diamant imperium van “De Beers”, dat oorspronkelijk door Cecil Rhodes werd opgericht en tegenwoordig door de familie Oppenheimer wordt geleid. U kan er de beroemde Big Hole, ooit de grootste diamantmijn ter wereld, zien en een bezoek brengen aan de mooi gerestaureerde gebouwen uit Kimberley’s Belle Epoque-periode.

Dag 4: Op weg naar Namibië  (O-L-D)
Na het ontbijt reist u verder naar Upington. Vanwege de aanwezigheid van de Oranje Rivier was deze regio al langer voorbestemd om aan wijnbouw te doen. Er wordt een wijndegustatie voorzien in één van de typische wijngaarden hier in de omgeving. In de late namiddag keert u terug naar de trein en gaat de treinreis verder richting Namibië. De grensformaliteiten worden uitgevoerd op de trein.

Dag 5: Fish River Canyon (O-L-D)
Deze ochtend komt u aan in Holoog. De Fish River Canyon, het onbetwiste hoogtepunt van de dag, is de tweede grootste canyon ter wereld! Klim aan boord van één van de minibusjes (voorzien van airco) voor uw excursie en geniet van de adembenemende uitzichten onderweg. U krijgt ook de kans een korte wandeling langs de rand van de canyon te maken. In de namiddag reist de trein verder naar het stadje Keetmanshoop, waar er nog net voldoende tijd is voor een bezoek aan het Kokerboom Woud (Quiver Tree Forest) alvorens zonsondergang. 

Dag 6: Kolmanskop - Diaz Point (O-D)
Na het ontbijt komt u aan in het station van Aus. Het programma van vandaag begint met een busrit naar het spookstadje Kolmanskop. Dit is de plek waar in 1908 de eerste diamanten in Namibië werden gevonden, vandaag is het stadje door een hoop zand overspoeld; een surreëel en vooral fotogeniek beeld. Van hieruit is het een korte rit door het “Sperrgebied” (een afgesloten gebied waar tot op vandaag nog regelmatig diamanten worden gevonden) naar het havenstadje Lüderitz. Nadat u het schiereiland bent overgestoken, komt u aan bij het volgende hoogtepunt van de dag. Diaz Point is een herdenkingsteken dat werd geplaatst voor de Portugese wereldreiziger Bartolomeu Dias, met op de achtergrond de golven van de Atlantische Oceaan. In de late namiddag keert u terug naar het station van Aus waar uw private trein klaar staat voor de verdere reis zuidwaarts.

Dag 7: Namib Naukluft National Park (O-D)
In de voormiddag arriveert de 'African Explorer' in Mariental waar de minibusjes klaar staan voor uw transfer naar de lodges. Onderweg maakt u een tussenstop in het kleine dorpje Maltahöhe voor een smaakvolle brunch. Eentje mét heerlijk versgebakken brood! Overnachting in de lodge.

Dag 8: Sossusvlei (O-D)
De vroege ochtend is het beste moment om de reusachtige duinen van de Namib Desert te bezoeken. Een duin beklimmen kan best zwaar zijn, maar het panoramische uitzicht dat men vanaf de top over deze zee van abrikooskleurig zand krijgt, loont zeker de moeite! Open safari-voertuigen brengen u de laatste kilometers langs zandwegen tot de Vlei, een zout-kleivlakte omgeven door duinen. Onderweg hebt u, met een tikkeltje geluk, de kans enkele oryx antilopen en springbokken te observeren. Wanneer de zon ondergaat, geniet u van een romantische reis door het prachtige woestijnlandschap. Overnachting in de lodge.

Dag 9: Walvis Bay - Swakopmund (O-D)
Na het ontbijt wachten de tourbusjes u op voor de rit naar Walvis Bay, waar u bij aankomst met enig geluk een massa flamingo’s en pelikanen kan bewonderen. De rondrit door het Namib Naukluft National Park duurt ongeveer 5 uur. In de late namiddag keert u terug naar uw trein in Swakopmund.

Dag 10: Spitzkoppe (O-D)
In de vroege ochtend verlaat de trein het station van Swakopmund. Stop onderweg is voorzien in Usakos voor een excursie naar de granieten punten gekend als “Spitzkoppe”. Een bezoek aan een lokale school biedt u inzicht in het dagelijkse leven van de kinderen van de Damarabevolking. Vervolgens stapt u terug aan boord van de trein en reist u door naar Omary waar een wijndegustatie wordt voorbereid.

Dag 11: Etosha National Park (O-D)
Vandaag ontdekt u de wonderen van het Etosha National Park. De African Explorer doorkruist het volledige natuurpark – met een grote kans om olifanten, gnoes en andere wilde dieren van vrij dicht te kunnen aanschouwen tijdens de rit. De Etosha Pan, een uiterst vlakke zoutpan, ligt in het hart van het nationaal park. Deze glinsterende “grote witte plaats”, zoals de naam aangeeft, is de grootste zoutpan in Afrika – en met de grote kuddes dieren die hier voorbijkomen, belooft dit sowieso een onvergetelijke ervaring te worden! Deze spannende dag eindigt met een overnachting in een comfortabele nabijgelegen lodge.

Dag 12: Op safari (O-D)
In de voormiddag geniet u van een uitgebreide safaririt (per open voertuig) en vervolgens trekt u verder naar Otijwarongo waar de trein u opnieuw opwacht. 

Dag 13: Windhoek (O-D)
Met een beetje geluk wordt deze rit een safari per trein, uniek dat sowieso! Deze unieke route gaat via verschillende private wildreservaten waar u giraffen, antilopen en struisvogels vanuit het raam gemakkelijk kan waarnemen. Wanneer u in Windhoek, eindpunt van deze route, aankomt, is er een bezoek aan de stad voorzien met onder andere de neo-gotische Christ Church en het “Tintenpalast”, waar het Namibische parlement is ondergebracht. Vervolgens brengt u een bezoek aan township Katutura en een lokale markt. Een transfer is voorzien naar uw hotel en een afscheidsdiner zal worden opgediend in een lokaal restaurant.

Dag 14: Terugreis naar Brussel
Een spannende reis is voorbij! Uw transfer naar de luchthaven wordt voorzien, afhankelijk van het vertrekuur van uw vlucht. Vanuit Windhoek keert u terug richting België.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!