Reizen op uw maat

Aotearoa, Nieuw Zeeland

Tijdens deze complete en originele Aotearoa (of 'land van de lange witte wolk') rondreis verken je uitgebreid de mooiste nationale parken en de intense natuurpracht van beide eilanden. Via zorgvuldig geselecteerde en zeer afwisselende wandelingen, talrijke inclusieve bezoeken, spectaculaire ritten en prachtige boottochten beleef je telkens weer een ander stukje Nieuw-Zeeland. Je ontdekt een indrukwekkende fauna en flora en fascinerende elementen van de Maori-cultuur. Majestueuze landschappen van vulkanen, fjorden, gletsjers, geothermische gebieden, varenbossen, oerwouden, glaciale meren, hooggebergte en prachtige kustgebieden wisselen elkaar met de regelmaat van de klok af. Een overweldigende en onvergetelijke natuurreis!

Rondreis
Duur: 22 dagen/18 nachten

Verblijven:

 • 1 overnachting Auckland – Crowne Plaza
 • 2 overnachtingen Rotorua – Novotel Royal Lakeside
 • 1 overnachting Tongariro NP – The Bayview Chateau
 • 2 overnachtingen Wellington – Copthorne Oriental Bay
 • 2 overnachtingen Nelson - Grand Mercure Monaco Resort
 • 1 overnachting Punakaiki – Punakaiki Rocks
 • 1 overnachting Franz Josef – Te Waonui Forest Retreat
 • 1 overnachting Wanaka – Edgewater Resort
 • 2 overnachtingen Queenstown – Novotel Queenstown Lakeside
 • 1 overnachting Te Anau – Distinction Te Anau Hotel & Villas
 • 1 overnachting Dunedin – Scenic Hotel Dunedin City
 • 1 overnachting Mount Cook – The Hermitage
 • 1 overnachting Christchurch – Copthorne Commodore
 • 1 overnachting Bangkok – Chatrium Riverside

Inbegrepen

 • Alle vermelde accommodaties
 • Alle vermelde maaltijden (B=ontbijt L=lunch D=avondmaaltijd)
 • Alle vermelde excursies
 • BTW en lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde diensten
 • Reisverzekeringen

Programma

DAG 1 Brussel - Bangkok

Vertrek per rechtstreekse lijnvlucht met Thai Airways naar Bangkok. Maaltijden en dranken aan boord van de lange afstandsvluchten zijn inbegrepen.

DAG 2 Bangkok – Auckland (B)

’s Ochtends aankomst in de luchthaven van Bangkok. Ontbijt in het Chatrium Riverside Hotel. Vrije tijd om te bekomen van de vlucht en te genieten van de faciliteiten van het hotel. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht met Thai Airways naar Auckland.

DAG 3 Auckland (D)

Aankomst in de luchthaven van Auckland, waar we in de vroege namiddag aankomen. Via het Auckland Domain Park, rijden we naar het Crowne Plaza hotel, waar we bij aankomst genieten van een welkomstdrankje. Het eerste diner in Nieuw-Zeeland is voorzien in The Orbit, het restaurant van de Sky Tower, de hoogste toren van het land. We zullen dit ‘dinner with a view’ zeker kunnen smaken.

DAG 4 Auckland – Rotorua (B,L)

Na het ontbijt verlaten we de stad en begeven we ons in zuidelijke richting doorheen een steeds groener wordende natuur naar Rotorua. Onderweg voorzien we een farmlunch te Matamata, een plaatsje gelegen in de mooie streek die door de ‘Lord of the Rings’-trilogie bekend werd. ‘s Middags bezoeken we de Waimangu Thermal Valley. Tijdens een wandeling maken we kennis met fascinerende geothermische fenomenen. Na deze unieke ervaring brengen minibusjes ons terug bergopwaarts. Tegen de avond keren we terug naar Rotorua.

DAG 5 Rotorua (B,D)

Rotorua ligt centraal in een sprookjeswereld van geothermische activiteit. Na het ontbijt bezoeken we Te Whakarewarewa Thermal Valley, ook Te Puia genoemd, een indrukwekkend warmwaterreservaat vlakbij Rotorua. We bezoeken hier ook het kiwi-noctuarium, waar we kennis maken met Nieuw-Zeelands bekendste vogelsoort. In de namiddag heeft u  vrijblijvend de keuze uit drie facultatieve activiteiten: een fascinerende wandeling in het Redwood Forest, Rotorua op eigen houtje ontdekken en even tot rust komen in de Polynesian Pools, per helikopter of watervliegtuig kan je de Tarawera-vulkaan overvliegen, of zelfs naar White Island vliegen en er een unieke vulkaanwandeling maken op dit actief vulkanisch eiland midden in de Stille oceaan. Een typische Hangi-maaltijd en deelname aan een Maori-show vormen de perfecte afsluiter van deze dag.

DAG 6 Rotorua – Tongariro NP (B,L,D)

Na het ontbijt begeven we ons via Taupo naar het Tongariro Nationaal Park, een uitgestrekt vulkanisch natuurpark dat door Unesco werd uitgeroepen tot werelderfgoed. Eerst maken we nog een stop aan de geothermische centrale van Wairakei. Lichte lunch in The Bayview Chateau Hotel, centraal gelegen in het Tongariro Nationaal Park. Het fascinerende vulkaangebergte leer je pas kennen tijdens een prachtige natuurwandeling, die we ‘s middags maken doorheen het droge steppelandschap en langs gestolde lavatongen.

DAG 7 Tongariro NP – Wellington (B,D)

Ontbijt. Vandaag rijden we naar het zuidpunt van het Noordereiland. We komen langs de zuidflanken van de Ruapehu-vulkaan en rijden door het spectaculaire landschap van de Rangitikei-vallei. Geleidelijk aan zakken we af naar de kustlijn naar de Tasman-zee. Na de middag zetten we onze tocht verder naar Wellington. Bij aankomst in Wellington maken we een stop aan de parlementsgebouwen.

DAG 8 Wellington (B)

Ontbijt. Vrije voormiddag. In de namiddag ontdekken we meerdere facetten van Wellington. Smalle straten kronkelen in vele linten naar de binnenstad, van waaruit we met de kabelbaan in enkele minuten Kelburn bereiken. Hier wordt ook een bezoek aan de mooie botanische tuin voorzien. Als afsluiter brengen we een bezoek aan het prachtige Te Papa-museum.

DAG 9 Wellington – Picton – Nelson (B,D)

Ontbijt. Vandaag verlaten we het Noordereiland. In de natuurlijke haven van Wellington ligt de veerboot te wachten tot alle voertuigen in de romp van het schip verdwenen zijn, alvorens de diepe baai uit te varen. Na een tocht over de Cook Strait laveren we de schitterende Queen Charlotte Sound binnen. Bij aankomst op het Zuidereiland volgen we de bekoorlijke route langs de ongerepte Marlborough Sounds, een diep ingesneden, groen kustgebied met een wirwar van eilanden, schiereilanden en fjorden die het hart van elke natuurliefhebber sneller doen kloppen!

DAG 10 Nelson (Abel Tasman NP) (B,L,D)

Ontbijt. Vandaag gaat onze tocht langs de Tasman Bay naar Kaiteriteri. Op de landtong tussen de Tasman Bay en Golden Bay ligt een van de kleinste en lieflijkste nationale parken van Nieuw-Zeeland. De rit van Nelson naar het park voert ons langs wijngaarden en talloze fruitkwekerijen, tot de natuur weer gaat overheersen. Vanuit Kaiteriteri verkennen we per boot de woeste kustlijn van klippen, bossen en prachtige zandstranden van het Abel Tasman Nationaal Park en genieten we van een ronduit schitterende wandeling in een van de mooiste kustgebieden van het land. Picknicklunch en wat tijd om van het mooie strand te genieten. In de namiddag varen we terug naar Kaiteriteri.

DAG 11 Nelson – Paparoa NP – Punakaiki (B,D)

Na het ontbijt verlaten we Nelson richting zuidwesten met de onvolprezen Westkust als bestemming, een absolute must voor de ware Nieuw-Zeeland liefhebber. We doorkruisen de groene pracht van het Victoria Forest Park en bereiken Westport, waar we de pelsrobbenkolonie van Cape Foulwind bezoeken. Daarna volgt een rit langs de ruige kustlijn van de Tasman-zee. Middenin het indrukwekkende Paparoa Nationaal Park doen de Pancake Rocks ons verbazen.

DAG 12 Punakaiki – Westland NP – Franz Josef Glacier (B,D)

Ontbijt. Vandaag volgen we de kustlijn zuidwaarts langs de intens groene westkust. Het berggebied ten oosten van Hokitika is befaamd als vindplaats van het groene goud: de greenstone of pounamou. We bereiken het Westland Nationaal Park, gekenmerkt door de opvallende landschappelijke tegenstellingen. Aangekomen in het pittoreske plaatsje Franz Josef Glacier maken we ons klaar voor een nieuw avontuur! Een spectaculaire, begeleide wandeling voert ons tot aan de voet van Franz Josef Glacier. Hier bestaat ook de mogelijkheid om, tijdens facultatieve helikoptervluchten, de ‘wereld van de 60 gletsjers’ van bovenaf te bewonderen. Tijdens de Twin Glacier flight worden de Franz- en Fox-gletsjers vanuit een andere dimensie getoond en is er een landing op de besneeuwde, blauwige ijsmassa voorzien. De Mount Cook Grand Tourflight is de meest complete helikoptervlucht waarbij je bovendien ook over de Tasman-gletsjer en langs de hoogste berg, de Mount Cook vliegt.

DAG 13 Franz Josef Glacier – Mount Aspiring NP – Wanaka (B,L,D)

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar Lake Matheson, een glaciaal ketelmeer vanwaar we een uniek uitzicht over het Mount Cook-massief hebben. We vervolgen onze route langs de diepgroene westkust, terecht een van de mooiste parels aan de Nieuw-Zeelandse kroon. De lunch nemen we onderweg in een zalmkwekerij. De weg kronkelt vervolgens langs de kust om bij Haast landinwaarts te buigen. We volgen nu het groen omzoomde dal van de Haast-rivier tot we het Mount Aspiring Nationaal Park bereiken. Het laatste stukje van deze onbeschrijflijk mooie tocht loopt tussen twee reusachtige gletsjermeren: Lake Hawea en Lake Wanaka. Aan de voet van de 1417 m hoge Isthmus Peak, zien we beide meren tegelijkertijd liggen.

DAG 14 Wanaka – Queenstown (B,L)

Na het ontbijt begeven we ons richting Queenstown. Onderweg houden we even halt bij Arrowtown. Vervolgens maken we een stop aan de Kawarau Suspension Bridge, waar liefhebbers van bungee-jumping een sprong in de diepte kunnen wagen, met enkel een elastisch touw om de enkels.... Lunch wordt voorzien in Waitiri creek, te midden van ‘s werelds meest zuidelijke wijngaarden. Bij het wijnproeven zal duidelijk worden dat de Nieuw-Zeelandse wijnen niet voor de Europese moeten onderdoen. Een digestief in de vorm van een jetboat-tocht is mogelijk voor wie met zin voor amusant avontuur, zijn intrede wil maken in Queenstown, de adrenalinehoofdstad van Nieuw-Zeeland! Via Lake Hayes, dat zich nestelt aan de voet van de tot 2300 m oprijzende Remarkables, bereiken we tenslotte het toeristische centrum van het Zuidereiland, aan de oever van het Lake Wakatipu.

DAG 15 Queenstown (B)

Ontbijt. Vrije dag. Het zal moeilijk zijn een keuze te maken uit de ontelbare mogelijkheden die Queenstown biedt. Er is voor elk wat wils: van avontuurlijke activiteiten tot gezellig kuieren door de winkelstraten. Voor hen die het wat rustiger wensen, is een stoomboottocht op het Lake Wakatipu een nostalgisch alternatief. Ook 4x4-tochten, paardrijden of een vroege ballonvaart behoren tot de mogelijkheden.

DAG 16 Queenstown – Fiordland NP – Milford Sound – Te Anau (B,L,D)

Na het ontbijt volgen we de oevers van het Wakatipu-meer, met aan de andere kant de machtige bergketen van de Remarkables, tot we Te Anau bereiken, de poort tot het nauwelijks ontsloten Fiordland Nationaal Park. Daarmee zijn we aangekomen aan het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland, met een oppervlakte van maar liefst 1.2 miljoen ha! Na de vroege lunch begeven we ons op weg naar een nieuw hoogtepunt: Milford Sound! We rijden dwars door ongerepte, wilde landschappen en een altijd groen regenwoud. We doorkruisen meerdere gletsjervalleien omgeven door machtige rotsformaties en bergtoppen. De Milford Road geldt dan ook als een van de meest indrukwekkende bergwegen ter wereld. Bij aankomst wacht ons een onvergetelijk uitzicht over het omringende landschap. Hier maken we een adembenemende boottocht in de Milford Sound met zijn praktisch loodrechte rotswanden, door regenwoud overwoekerde dalen en watervallen die zich honderden meters naar beneden storten. Dolfijnen en zeerobben begeleiden soms de tocht doorheen deze indrukwekkende fjord.

DAG 17 Te Anau – Dunedin (B)

Als we na het ontbijt het Zuidereiland van west naar oost doorkruisen, komen we stilaan in een totaal ander landschap terecht. We doorkruisen kleine stadjes zoals Gore, Lumsden en Milton. Lunch in de prachtige Glenfalloch Gardens, een private botanische tuin. ‘s Middags rijden we verder langs het Otago-schiereiland, de ecologische schatkamer van Dunedin. We maken hier een 1 uur durende wildlife cruise. Vanop het water kunnen we de koningsalbatros goed gadeslaan en verstoren we de rust van deze elegant vliegende vogels niet. Met wat geluk zien we hoe een albatros, enkel door gebruik te maken van de juiste thermiek, erin slaagt zich al glijdend in het luchtruim te begeven.

DAG 18 Dunedin – Mount Cook NP (B,D)

Ontbijt. Wanneer we vandaag noordwaarts trekken, volgen we eerst nog de kustlijn van de Stille Oceaan. Tijdens een korte maar opwekkende strandwandeling staan we plots oog in oog met de Moeraki Boulders, geheimzinnige stenen die miljoenen jaren geleden door een specifieke geologische activiteit gevormd werden. Dan gaat het landinwaarts, voor een volgend, uniek hoogtepunt! We volgen de Waitaki-vallei, belangrijkste energieleverancier van Nieuw-Zeeland, en klimmen naar het prachtige Mackenzie Country. Hier worden we beloond met enig mooie landschappen, prachtige gletsjermeren en bovenal de reuzen van de zuidelijke Alpen. Reeds aan de zuidpunt van het Lake Pukaki worden we gegrepen door de aanblik op de meest majestueuze van allemaal: Mount Cook, die door de Maori met veel respect Aoraki of de Wolkenkliever werd genoemd.

DAG 19 Mount Cook NP – Fairlie – Christchurch (B,L,D)

Ontbijt. Voor de liefhebbers van een spectaculaire alpenvlucht kan er, indien in Franz Josef Glacier niet kon gevlogen worden, ook hier een optionele scenic flight worden georganiseerd. We stoppen onderweg ook aan het Lake Tekapo, waar het unieke kleurenspel van het gletsjersmeltwater steeds opnieuw ieders verbazing wekt. In Fairlie nuttigen we een farmlunch. We zien hier een lokale schaapscheerder aan het werk en staan versteld over de snelheid waarmee hij in een mum van tijd deze dieren van hun vacht weet te ontdoen. In de namiddag wordt het landschap vlakker en bereiken we de Canterbury Plains, de grootste laagvlakte van Nieuw-Zeeland. Bij aankomst in Christchurch zal een kort stadsbezoek duidelijk maken dat deze metropool van het Zuidereiland ondanks de recente aardbeving toch nog een authentiek en vriendelijk karakter heeft, wat o.a. in de architectuur en het vele groen tot uiting komt.

DAG 20 Christchurch – Auckland – Bangkok (B)

Na het ontbijt worden we naar de luchthaven overgebracht voor een vlucht naar Auckland met Air New Zealand. Bij aankomst vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Thai Airways naar Bangkok. Maaltijden en drank aan boord van de lange afstandsvluchten zijn inbegrepen. ‘s Avonds aankomst in de internationale luchthaven van Bangkok.

DAG 21 Bangkok – Brussel (B,D)

Na het ontbijt kan je genieten van de faciliteiten van het hotel of deelnemen aan de ontdekkingsuitstap van Bangkok. We maken een verkennende boottocht op de Chayo Praya- of Koningsrivier. We varen door de schilderachtige klongs van het stadsdeel Thonburi en zien hoe het dagelijkse leven van de Thai zich afspeelt langsheen de vele kanaaltjes. Vervolgens bezoeken we een boeddhistische tempel. In de namiddag keren we terug naar het hotel om ons op te frissen en te dineren. Nadien transfer naar de luchthaven voor vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Thai Airways naar Brussel. Maaltijden en drank aan boord van de lange afstandsvluchten zijn inbegrepen.

DAG 22 Brussel

‘s Ochtends aankomst in Brussels Airport.

Andere trips in
Nieuw-Zeeland

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!