Reizen op uw maat

Argentijnse charme

Op de grens van Brazilië en Argentinië ligt één van ’s werelds grootste watervallen. Natuurlijk slaan we het immense moerasgebied van de Pantanal, met haar rijke dierenleven, niet over. Begin je reis aan de prachtige watervallen en bekom van alle indrukken in het mondaine Buenos Aires. Dit is mogelijk tijdens deze fantastische reis. Uitkijkend over zee kijk je terug op een heerlijke reis!

Inbegrepen

  • Maaltijden zoals vermeld in het programma
  • 2 overnachtingen in hotel Posada Puerto Bemberg
  • 1 overnachting in hotel Legendo Mitico
  • 1 overnachting in hotel El Manantial del Silencio
  • 1 overnachting in hotel Finca Santana
  • 1 overnachting in hotel Alta la Luna
  • 3 overnachtingen in hotel Mine

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 Buenos Aires – Iguazú

Aankomst in de internationale luchthaven, Ministro Pistarini Airport van Buenos Aires. Nadat u uw bagage opgehaald hebt en u de douane voorbij bent gelopen ontmoet u uw chauffeur. Trúansfer naar Aeroparque Jorge Newbery Airport, ook in Buenos Aires (40 km afstand). Vertrek van uw verbindende vlucht naar Iguazú Cataratas. Aankomst in de luchthaven van Iguazú Cataratas. Ophalen van de huurwagen en vertrek naar uw hotel. Overnachting in hotel Posada Puerto Bemberg.

DAG 2 Iguazú

Ontbijt in het hotel. De Iguazú watervallen op de grens van Brazilië met Argentinië vormen zonder twijfel één van Zuid Amerika’s meest spectaculaire natuurlijke bezienswaardigheden. Over een breedte van in totaal meer dan 2 kilometer, stort het water van de Río Iguazú zich hier met oorverdovend geraas tientallen meters naar beneden. Rond de watervallen ligt een uitgestrekt regenwoud dat zowel aan de Argentijnse als aan de Braziliaanse kant beschermd is als nationaal park. Overnachting in hotel Posada Puerto Bemberg.

DAG 3 Iguazú– Salta

Vroeg ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven. Vertrek van uw vlucht naar Salta. Aankomst in Salta, ophalen van uw huurwagen en vertrek naar uw hotel.
Salta, die als bijnaam 'la Linda' heeft of de schone, met zijn mooie, koloniale gebouwen, wordt jaarlijks bezocht door tienduizenden toeristen. Het stadje ligt in de uitlopers van het Andes gebergte (la cordillera de los Andes) in Noordwest Argentinië. Het is een levendige stad met een fraai centrum en ligt in een groene vallei op ongeveer 1200 meter hoogte. Door die ligging heeft het een heerlijk lenteklimaat. De voornaamste bezienswaardigheid in de stad is het prachtige Plaza 9 de Julio stadspark met de kathedraal, maar er zijn ook enkele musea waaronder het indrukwekkende Museo de Arqueologia de Alta Montaña waar Inca-mummies worden tentoongesteld. Overnachting in hotel Legendo Mitico.

DAG 4 Salta – Purmamarca – Humahuaca

Ontbijt in het hotel. Ideaal is om Salta tijdig te verlaten want u kunt van Purmamarca, gelegen aan de voet van de 'zevenkleurige' berg (Cerro de los Siete Colores), nog een uurtje doorrijden tot in Humahuaca, wat zeker ook de moeite waard is. De schitterende Quebrada de Humahuaca is een natuurlijk wonder, een ravijn dat beladen is met natuurlijke en culturele hoogtepunten. Als de weg voorbij Purmamarca omhoogloopt, vallen de kleurige gesteentelagen van de wanden van het Río Granedal op. Zonsopkomst en ondergang zorgen voor de mooiste plaatjes, de rotsen worden op een bijzondere manier verlicht waardoor u verschillende prachtige tinten te zien krijgt. Dit landschap wordt verrijkt door de lokale bevolking en zijn grote mate van gastvrijheid. De vallei behoort sedert 2003 tot Unesco’s werelderfgoedlijst als cultureel landschap. U kunt ook de Salinas Grandes verkennen, een zoutmeer van 212 km² dat op een hoogte ligt van zo’n 3450 meter. Terugkeer naar Purmamarca. Overnachting in hotel El Manantial del Silencio.

DAG 5 Purmamarca – Salinas Grandes – Cachi

Ontbijt in het hotel. Vandaag wordt er een langer stuk gereden, ongeveer 300 km door de bergen, met als eindbestemming Cachi. U komt langs de tabaksplantages van de Lerma vallei, daarna klimt de weg naar de Quebrada de Escoipe, ook wel de ‘Drie kleurige’ kloof genoemd vanwege de rode aarde en groene heuvels in contrast met de blauwe lucht. Een beetje verder verschijnt de Cuesta del Obispo, een voormalig Indiaans pad. Ga in een afstand van 21 km, 2400 meter omhoog tot u de hoogtes van Piedra del Molino heeft bereikt.
In de eenzame Valle Encantando (Enchanted Valley) voelt u dat de tijd heeft stilgestaan, gevangen tussen rood gekleurde bergen en een waaier aan wilde bloemen in het voorjaar.
Dit alles wordt bewaakt door de vogel der hoogtes, de Condor die wel tot 9000 meter hoogte vliegt. Va verder door de Los Cardones National Park dat naast de Recta Tin Tin ligt. Dit is een oude Inca route, om via Payogasta naar Cachi te rijden. Cachi is een klein, gezellig toeristisch dorpje op 6720 meter  boven de zeespiegel, met leuke witte pandjes en prachtige witte, hoge Andes toppen op de achtergrond. De architectuur is voornamelijk in de koloniale Spaanse stijl gemaakt. Overnachting in hotel Finca Santana.

DAG 6 Cachi  -  San Carlos – (Tombolon) Cafayate

Ontbijt in het hotel. Vandaag rijdt u nog 160 km verder naar het zuiden met als eindbestemming Cafayate. U kunt onderweg de gerestaureerde 18de eeuwse kerk bezichtigen in Molinos. Gedurende 53 km rijdt u door Quebrada de las Flechas, waar u terug kleurrijke rotsen en bergen kunt bewonderen. U komt Cafayate dichterbij wanneer u de wijngaarden begint te zien.
Cafayate is de belangrijkste stad in het zuidwesten van de Argentijnse provincie Salta. Het is een zeer populaire toeristenbestemming, vooral in het weekend kan het erg druk zijn. Het is een klein gezellig stadje met bijna 12.000 inwoners omringd door mooie bergen, wijnvelden en bodega's. Er hangt een relaxte en gemoedelijke sfeer. Alles gebeurt rond het centrale plein: Plaza San Martin. Het hotel waar u vannacht verblijft ligt echter op 14 km van Cafayate, wat u zeker niet mag tegenhouden om dit mooie stadje te gaan verkennen. Overnachting in hotel Alta la Luna.

DAG 7 San Carlos  – Salta – Buenos Aires

Ontbijt in het hotel. Ook de weg van Cafayate naar Salta is prachtig. Dit wordt een onvergetelijke rit door een gebied waar de wind en de zon hebben gebeeldhouwd in de geografie. Het uitzicht is adembenemend. De bergen hebben onderweg alle vormen en kleuren die je maar kunt bedenken.  Spectaculaire zichten zijn het gevolg daarvan. Langzaam verandert het landschap, naarmate u dichter bij Salta komt. Rit naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires. Aankomst in Buenos Aires, transfer naar uw hotel. Overnachting in hotel Mine.

DAG 8 Buenos Aires

Vrij verblijf en verkenning van Buenos Aires.
Overnachting in hotel Mine.

DAG 9 Buenos Aires

Vrij verblijf en verkenning van Buenos Aires.
Overnachting in hotel Mine.

DAG 10 Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven van Buenos Aires voor uw vlucht naar huis.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!