Reizen op uw maat

Avontuurlijk Brazilië

Talloze vierkante kilometers aan tropisch regenwoud, voet- en volleyballende Brazilianen op de Copacabana, exotische Samba-danseressen, de Amazone en het wereldberoemde Jezusbeeld in Rio de Janeiro… Wie een rondreis door Brazilië maakt, kan onder zomerse temperaturen genieten van de uitbundige Zuid-Amerikanen.

Duur: 21 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in hotel Sofitel Rio de Janeiro
 • 2 overnachtingen in hotel Das Cataratas
 • 3 overnachtingen in de Barranco Alto Eco Lodge
 • 1 overnachting in hotel Brasilia Alvorada
 • 1 overnachting in hotel Luzeiros
 • 1 overnachting in Pousada Vale do Luar
 • 1 overnachting in Pousada Teodoro
 • 1 overnachting in Pousada Brésil Aventure
 • 1 overnachting in Manary
 • 2 overnachtingen in hotel Convento Do Carmo
 • 4 overnachtingen in hotel Iberostar Bahia

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 Rio de Janeiro

Aankomst in Rio de Janeiro en recuperatie van uw bagage. Onthaal door onze lokale vertegenwoordiger en transfer naar uw hotel. Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Sofitel Rio de Janeiro.

DAG 2 Rio de Janeiro

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag brengt u een bezoek aan de Corcovado-heuvel in het hart van Rio. De trip begint met een miniatuurtreinrit door het regenwoud naar de top van 710 meter hoge heuvel. Het Christusbeeld van Corcovado is Rio’s bekendste icoon. Het is een betonnen standbeeld van 30 m hoog, dat met open armen de volledige stad omsluit. De sokkel van het beeld staat op de top van de Corcovado-heuvel (710 m hoog) en biedt een prachtig uitzicht op Rio : Guanabara Bay, de lagune van Rodrigo de Freitas, de stranden van Ipanema en Leblon, de botanische tuinen, het Tijuca National Park en meer naar het noorden Copacabana, Botafogo, Flamengo en het bekende Suikerbrood. Na het bezoek, afdaling en lunch in Restaurant Confeitaria Colombo (inbegrepen). Na de tour brengt u nog een bezoek aan het Maracana Soccer Stadion. Overnachting in Sofitel Rio de Janeiro.

DAG 3 Rio de Janeiro

Ontbijt in het hotel. Afspraak in de lobby en vertrek op een jeep-tour naar het Tijuca-woud. Onderweg bezoekt u de Vista Chinesa, maakt u een korte wandeling door het regenwoud vlakbij Rio en stopt u bij de watervallen. Het Tijuca Forest (Floresta Da Tijuca in het Portugees) is een echt regenwoud op een boogscheut van de miljoenenstad Rio De Janeiro. Lunch onderweg. Terugkeer naar het hotel. In de namiddag spreekt u opnieuw af met de gids voor een bezoek aan het Suikerbrood. Het Suikerbrood is, samen met de Christus van Corcovado, een van Rio’s highlights. Elk jaar bezoekt een miljoen toeristen de bergtop op een smal schiereiland aan de toegang tot Guanabara Bay. De rit per kabelbaan brengt u eerst naar Urca, een groot observatieplatform vanwaar allerlei wandelpaden vertrekken. Van hieruit kunt u het strand van Copacabana, de haven, de Corcovado en Guanabara Bay zien. Er zijn ook restaurants, fastfood bars, souvenirkraampjes en toiletten. Na de rondrit wordt u teruggebracht naar uw hotel. Diner. Overnachting in Sofitel Rio de Janeiro.

DAG 4 Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de vlucht naar Iguaçu. Aankomst in Iguaçu en recuperatie van uw bagage. Onthaal door de lokale vertegenwoordiging en transfer naar uw hotel. Lunch op eigen gelegenheid. In de namiddag, begeleid bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen. U kunt er een lift nemen tot aan de basis van de watervallen of vanaf verschillende platforms van het spektakel genieten. Daarna transfer terug naar uw hotel. Diner in het restaurant Don Cabral (inclusief transfers). Overnachting in Hotel das Cataratas.

DAG 5 Foz do Iguaçu

Ontbijt in het hotel. Vandaag op het programma : een bezoek aan de Argentijnse kant van de watervallen, gevolgd door een zodiac-tocht “door” de watervallen. Een privéwagen brengt u via de Tancredo Neves-brug naar de ingang van het nationaal park aan de Argentijnse zijde. Na de immigratie begint u met een wandeling aan de bovenkant van de watervallen, gevolgd door een treinrit naar de Duivelskeel, een van de meest indrukwekkende plaatsen aan de voet van de watervallen. Daarna begint u aan de Gran Aventura, een spectaculaire boottocht doorheen de watervallen. Daarna keert u terug naar uw hotel. Lunch onderweg in het La Selva Restaurant in Argentina National Park. Daarna transfer terug naar uw hotel en rest van de namiddag ter vrije beschikking. Diner in het hotel. Overnachting in Hotel das Cataratas.

DAG 6 Foz do Iguaçu – Campo Grande (Pantanal)

Vroeg ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Campo Grande. Aankomst in Campo Grande en recuperatie van uw bagage. Onthaal door de lokale vertegenwoordiging, gevolgd door een korte vlucht naar de Barranco Alto Lodge. Diner in de lodge. Overnachting in de Barranco Alto Eco Lodge.

DAG 7 Campo Grande (Pantanal)

Ontbijt in de lodge. Ochtendexcursie. Lunch in de lodge. Namiddagexcursie: De Pantanal is het grootste draslandgebied ter wereld. De regio, waarvan de naam is afgeleid van het Portugese woord “pântano” (wat “moeras” betekent), bevindt zich in Zuid-Amerika, voornamelijk in Brazilië. Verder bestrijkt de Pantanal delen van Bolivia en Paraguay. In totaal bestrijkt de Pantanal een gebied van 150000 km². Diner in de lodge. Overnachting in Barranco Alto Eco Lodge.

DAG 8 Campo Grande (Pantanal)

Ontbijt in de lodge. Ochtendexcursie. Lunch onderweg op de oever van de rivier. Namiddagexcursie. Diner in de lodge. Overnachting in Barranco Alto Eco Lodge.

DAG 9 Campo Grande (Pantanal) – Brasilia

Ontbijt in de lodge. Vrije voormiddag. Terugkeer per vliegtuig naar Campo Grande, waar u de lijnvlucht neemt naar Brasilia. Aankomst in Brasilia en recuperatie van uw bagage. Onthaal door de lokale vertegenwoordiging en transfer naar uw hotel. Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Brasilia Alvorada Hotel.

DAG 10 Brasilia – Fortaleza

Ontbijt in het hotel. Na het ontbijt halve dag om de hoofdstad van Brazilië te ontdekken.
U bezoekt onder andere de Residential super blocks, Our Lady of Fatima Church, St. John Bosco Sanctuary, TV Tower, Military Sector, JK Memorial, Metropolitan Cathedral, Ministries Boulevard, Three Powers Square, Jabura Palace, Alvorada Palace, JK Bridge …
Transfer naar de luchthaven. Aankomst in Fortaleza en recuperatie van uw bagage.
Onthaal door het team dat u de komende dagen zal begeleiden bij het buggy-avontuur. Transfer naar het hotel. Aperitief en diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel Luzeiros.

DAG 11 Fortaleza – Canoa Quebrada

Ontbijt in het hotel. Vandaag begint u aan uw 4-daagse jeep avontuur met een briefing over de veiligheid en de besturing van de buggy’s. Vertrek richting Canoa Quebrada. Van zodra we Fortaleza verlaten, rijden we hoofdzakelijk langs het strand. U kan overal stoppen voor een duik in de zee of voor foto’s, zal rivieren oversteken met eenvoudige ponten, lunchen in een strandhutje in Morro Branco om ten slotte aan te komen bij de duinen van Canoa Quebrada. Dit stadje is het ‘Saint-Tropez’ van Noord-Brazilië. Diner en overnachting in de Pousada Vale do Luar.

DAG 12 Canoa Quebrada – Ponta do Mel

Ontbijt in de pousada. Na een briefing over het verloop van de dag, zetten we de reis verder. U kunt even ontspannen in het zwembad of een wandeling maken in Canoa ; daarna gaan we verder op het strand, langs hoge klippen. Lunch van zeevruchten in Ponta Grossa, vlakbij een prachtig strand waar u opnieuw een duik kunt wagen. Daarna rijden we door een zoutwinningsgebied en het dorpje Areia Blanca. Via het strand, de mooie baai van Sao Cristovao, een klein kerkhofje aan zee en rode klippen komt u aan in Ponta do Mel. Overnachting in Pousada Teodoro.

DAG 13 Ponta do Mel – Galinhos

Ontbijt in de pousada. Vervolg van uw avontuur. Na een twintigtal km over het strand komt u bij de duinen van Rosado. Deze duinen danken hun kleur aan het rode stof dat met de wind wordt meegevoerd en een laagje legt op het witte zand. Daarna moeten we richting binnenland, rond de delta van de Rio Açu en zijn ondoordringbare moerassen. Via kleine landwegen gaat het naar Alto de Rodrigues en de ‘petroleumroute’. 100 km lang rijdt u langs petroleumvelden om ten slotte aan te komen in Galinhos. Lunch in een lokaal restaurant. Diner en overnachting in de Pousada Brésil Aventure.

DAG 14 Galinhos – Natal

Ontbijt in de pousada. Vervolg van uw avontuur. Via het strand rijdt u naar Caiçara, bekend voor de duizenden zeesterren die bij laagtij op het strand achterblijven. Daarna gaat langs een stuk ongerepte kust, met enkele meer technische passages. Lunch aan zee, nabij het dorpje Touros. In de namiddag rijdt u voorbij de grote vuurtoren van Calcanhar (de hoogste van Brazilië), de kaap van Sao Roque (het meest oostelijke punt van Brazilië) en hippe badplaatsen in de buurt van Natal. We eindigen het buggy-avontuur aan het hotel Manary. Diner op eigen gelegenheid. Overnachting in Hotel Manary.

DAG 15 Natal – Salvador

Ontbijt in het hotel. Natal werd gesticht aan de monding van de Potenji, op de talrijke duinen en baaien die beschermd worden door de riffen voor de kust. Transfer naar de luchthaven. Aankomst in Salvador en recuperatie van uw bagage. Onthaal door de lokale vertegenwoordiging en transfer naar uw hotel. Vrije dag in Salvador. Overnachting in Hotel Convento Do Carmo.

DAG 16 Salvador

Ontbijt in het hotel. Volledige dag voor een bezoek aan deze fascinerende stad.
Salvador da Bahia – Gesticht in 1549 was Salvador 300 jaar lang de belangrijkste stad van Brazilië, en, na Lissabon, de tweede stad van het Portugese rijk. Bahia is de meest Afrikaanse staat van het land, en de hoofdstad ervan, Salvador, is een van ’s lands culturele highlights. Lunch onderweg in het Uáuá Restaurant. Na de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel. Diner in het hotel. Overnachting in Convento Do Carmo.

DAG 17 Salvador – Praia do Forte

Ontbijt in het hotel. Transfer naar uw strandhotel in Praia do Forte. Rest van de dag ter eigen beschikking. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het Iberostar Bahia.

DAG 18-20 Praia do Forte

Ontbijt in het hotel. Vrije dagen. Lunch en diner op eigen gelegenheid. Overnachting in het Iberostar Bahia.

DAG 21 Praia do Forte

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Salvador voor de vlucht naar huis.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!