Reizen op uw maat

Borneo echt beleven

Deze individuele rondreis, begeleid door Engelstalige gids, gaat richting Sabah op Maleisisch Borneo. Dit gebied is uniek door zijn fauna en flora enerzijds en door zijn paradijselijke stranden aan de Zuid-Chinese Zee anderzijds en laat deze reis ze nu net allebei netjes combineren. 

Uw reis start nabij de heilige berg Aki-Nabulu (4.175m) die tot op de dag van vandaag de rustplaats van de Kadazanstam is. In het tropische regenwoud van Sabah ontdekt u ongerepte natuur, ontmoet u orang-oetangs in het rehabilitatiecentrum van Sepilok, bewondert u miljoenen vleermuizen in de Gomantong-grotten en vaart u over de Kinabatanganrivier.  Eindigen (en misschien ook even bekomen) doet u met vier dagen aan het strand van Gaya Island om te onthaasten en zalig niets te doen of heerlijk te snorkelen. 
Overnachten doet u in kleinschalige, karaktervolle hotels, veelal ecolodges. 

12 dagen 
Vanaf 3.285 euro per persoon (op basis van een tweepersoonskamer)

Inbegrepen

 • Internationale vluchten (economy class) en binnenlandse vluchten incl. huidige luchthaventaksen
 • Maaltijden zoals vermeld op de offerte. (O=ontbijt ; L=middagmaal; D=diner)
 • Privétransfers zoals vermeld in programma
 • Vermelde bezoeken en toegangsgelden tot de sites
 • Verblijf in de vermelde categorie van hotels of evenwaardig in functie van beschikbaarheid
 • Lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven en dranken
 • Alle niet vermelde diensten
 • Vertrektaksen in de lokale luchthavens (indien van toepassing)
 • Bijstands- en annuleringsverzekering

Programma

Deze reis voert u vanaf Kota Kinabalu, de hoofdstad van het gebied zeg maar, naar Sepilok, Sukau, Gomantong en Sandakan om te eindigen op de stranden van Gaya Island. 

Dag 1 - 2           O         

Vandaag vliegt u naar Kota Kinabalu, de centrale plek van dit deel van Maleisië. Op de luchthaven wordt u ontvangen door een gids. Transfer naar het hotel, vrij verder verloop van de dag. 
Overnachting in The Jesselton of Hyatt Regency. 

Dag 3                 O -  L - D

Vanuit KK kan u naar het Kota Kinabalu National Park, waar de Mont Kinabalu (één van de hoogste bergen in zuidoost-Azië) het voor het zeggen heeft. In de onmiddellijke omgeving wonen orang-oetangs en merkwaardige vogels als vaste residenten; er zijn 1.500 soorten orchideeën en de gigantische Rafflesia. 
Overnachting in The Jesselton of Hyatt Regency.

Dag 4                 O -  L - D

Vanuit KK gaat u richting Sandakan, een vroegere handelspost en een destijds een berucht schuilhol voor smokkelaars. Sepilok is het grootste orang-oetang rehabilitatiecentrum ter wereld, hier observeert u de vertederende ‘woudmensen’ die er in halve vrijheid verblijven en in het centrum voorbereid worden op hun terugkeer naar de jungle. Al meer dan tweeduizend van deze uitzonderlijke primaten werden gered door de onderzoekers van het centrum. Vervolgens vertrekt u naar Sukau voor een cruise over de Kinabatangan, de grootste rivier van Sabah. ’s Nachts verkent u de rivier met elektrische bootjes om de flora en fauna in de Kinabatangan / Sukau Wildlife Sanctuary te observeren. Dit reservaat is één van de  meest interessante in Maleisië op het vlak van densiteit en diversiteit van de fauna.
Overnachting in de onlangs volledig gerenoveerde Sukau Rainforest Lodge. Deze lodge kreeg talrijke erkenningen voor zijn lage ecologische voetafdruk en werd verkozen door National Geographic als één van de 50 beste jungle-lodges ter wereld. De lodge ligt naast Kinabatangan River en beschikt over een lounge, zwembad, restaurant, spa en zonnedek.

Dag 5

Zeer vroeg op vandaag! U vertrekt per boot naar Oxbow Lake waar otters, primaten, vogels en olifanten zijn waar te nemen. U trekt door de jungle en keert vervolgens terug naar de lodge. 
Nachtelijke safari per boot met een zoeklicht. 
Overnachting in de Sukau Rainforest Lodge.

Dag 6                  O - L

U reist af naar de grotten van Gomantong, met hun miljoenen vleermuizen en hun wereldbefaamde zwaluwnesten (gek genoeg een delicatesse in de Chinese keuken), een bijzonder verschijnsel. Lunchen kan in een visrestaurant in het paaldorp Buli Sim Sim, dichtbij Sandakan. Daarna vliegt u terug naar Kota Kinabalu, gevolgd door een transfer naar het eiland Gaya dat bekend is voor de bescherming van de talrijke koralen. U neemt hier uw intrek in het luxueuze Gaya Island Resort voor de volgende dagen, middenin mangrovegebied (Malohom Bay). 

Dag 7 - 10          O

Deze vier dagen staan voor puur genieten. U verblijg in het Gaya Island Resort, vlak aan het strand, in een Canopy Villa op basis van kamer en ontbijt.

Dag 11 - 12        O

Einde van een fijne reis! U reist via Kota Kinabalu naar huis terug. 

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!