Reizen op uw maat

Brazilië: Rio en de Amazone

Brazilië heeft een enorme oppervlakte, het beslaat de helft van het Zuid-Amerikaanse continent en is mede daardoor een heel veelzijdig land met een bijzonder aanbod aan cultuur, een prachtige natuur en eindeloze stranden. Na een bezoek aan de geweldige stad Rio de Janeiro reizen we naar het hart van de Amazone, de historische steden met hun koloniale architectuur Salvador en Ouro Preto en eindigen we onze reis met de indrukwekkende Iguaçu watervallen. Brazilië is een levenslustig land waar alles beweegt, de natuur overweldigend is en waar u versteld zal staan van de exotische planten en dieren, de bruisende steden, de immense rivieren en vooral de uitbundige bevolking voor wie het leven elke dag een feest is.

Duur: 17 dagen/14 nachten
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • Vluchten met Tap Air Portugal Brussel-Rio de Janeiro en Sao Paolo-Brussel
 • 14 overnachtingen in de vermelde luxehotels, inclusief ontbijt en tax
 • Transfers, alle vermelde excursies met privé wagen
 • Engelstalige gids
 • Toegang Nationale parken
 • Samba shows
 • Binnenlandse vluchten
 • Alle maaltijden vermeld in het programma

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten
 • Optionele activiteiten

Programma

DAG 1 Brussel - Rio de Janeiro

Vlucht van Brussel naar Rio de Janeiro.

DAG 2 Rio de Janeiro

Aankomst in Rio de Janeiro, transfer naar het hotel in de wijk Copacabana, met het beroemde 2km lange strand waar de inwoners van de stad zich uitleven met het zien en gezien worden. Bezoek aan een aantal hoogtepunten van de stad en het 'Sugar Loaf' of de suikerbroodberg met Engelstalige gids. Deze rondrit bezorgt u het meest uitgebreide panorama van Rio Stad. U gaat met de kabelbaan naar het Suikerbrood van waar u een schitterend uitzicht hebt over de stad. Overnachting in het Copacabana Palace hotel gelegen direct aan het strand.

DAG 3 Rio De Janeiro

Onder begeleiding van een Engelstalige gids vertrekken we langs een panoramische route naar de voet van de Corcovado berg. Hier vertrekt de trein bergopwaarts en vervolgt de route door de tropische vegetatie van de Tijuca jungle. De tocht naar de top van de Corcovado berg duurt 20 minuten. Op de top van de berg brengt u een bezoek aan het wereldberoemde Christusbeeld. Vanaf de top hebt u ook een prachtig uitzicht over de stad. Avondmaal en Samba show, overnachting in het Copacabana Palace hotel.

DAG 4 Rio de Janeiro

Halve dag bezoek per jeep aan het Tijuca woud. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting Hotel Copacabana Palace.

DAG 5 Rio de Janeiro - Manaus

Transfer naar de luchthaven van Rio voor de vlucht naar Manaus, de hoofdstad van de Amazone. Bij aankomst volgt de transfer naar het hotel Tropical Manaus. In de namiddag stadsrondrit naar oa. het Neoklassieke operatheater in het centrum van Manaus. Het stijlvolle gebouw geeft het extravagante verleden van die tijd goed weer.

DAG 6 Manaus

Transfer naar de Amazone voor een 3-daags avontuur. U reist via 'Meeting of the Waters', waar de 2 rivieren samenkomen, naar de Amazon Ecopark Jungle Lodge. Aankomst in de lodge, lunch en korte rondleiding. De lodge staat in een unieke omgeving, gekend om haar ongerepte wouden en hoge biodiversiteit. Ver weg van de bewoonde wereld worden hier nog veel ongekende boom- en plantensoorten aangetroffen. Overnachting Ecolodge.

DAG 7 Manaus

Vandaag gaat u met de gids op ontdekkingstocht door de jungle. De natuurgids zal vertellen over de planten en dieren die in dit gebied voorkomen. Met wat geluk zien we hier toekans, papegaaien en ara's. In de namiddag bezoek aan een lokale stam waar we alles leren over de gewoontes en gebruiken. Avondmaal bij de lokale stam gevolgd door 'alligator spotting'. Overnachting in de Jungle Lodge.

DAG 8 Manaus - Salvador

Bezoek aan de Monkey Jungle en transfer naar de luchthaven van Manaus voor de vlucht naar Salvador, een fascinerende en exotische stad. Salvador heeft nog altijd sterke Afrikaanse invloeden, zowel in de religie als in de muziek en de keuken. 's Avonds zijn de fraaie pleinen, kerken en statige huizen het decor voor optredens en hoort u de ritmes van de samba. Overnachting hotel.

DAG 9 Salvador

Salvador was de hoofdstad van de toenmalige Portugese kolonie en lange tijd één van de meest welvarende steden. In het oude centrum zijn er nog altijd sporen van het rijke verleden te vinden. We brengen een bezoek aan het Afrikaans-Braziliaans erfgoed van de stad en de geheel gerestaureerde historische Pelourinho stadswijk, met de grootste verzameling koloniale barokarchitectuur van Zuid-Amerika. Naast het prachtige oude centrum heeft Salvador een heerlijk tropisch klimaat en paradijselijke stranden. Rondrit Bahia by night. Avondmaal en show in het Miguel de Santana theater. Overnachting hotel.

DAG 10 Salvador

Volledige dag Schooner cruise in de baai van Salvador, met mogelijkheid om te zwemmen en te relaxen aan boord. We brengen een bezoek aan het Itaparica Eiland. In de namiddag vrije tijd aan het strand of bezoek aan de koloniale stad Itaparica. Overnachting hotel.

DAG 11 Salvador – Ouro Preto

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bel Horizonte. Bij aankomst transfer naar de stad Ouro Preto. De stad Ouro Preto ligt in de bergen en heeft een schitterend historisch centrum. Ouro Preto werd door de 'gold rush' in de 17e-eeuw een stad vol pracht en praal.
De vele barokke kerken, fonteinen en torens werden gebouwd in de tijd dat er veel goud gevonden werd in dit mijnstadje. Het oude stadscentrum staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Overnachting hotel.

DAG 12 Ouro Preto

Stadswandeling door de kronkelige, barokke straatjes met musea en kerken. Bezoek aan de prachtige kerk Igrejade São Francisco de Assis, het centrale plein van de stad, Praça Tiradentes, de Rosario kerk en de Casa dos Contos waar het goud werd gewogen. Overnachting hotel.

DAG 13 Ouro Preto - Iguaçu

Transfer naar Bel Horizonte voor de vlucht naar Foz do Iguaçu die op de grens ligt met Argentinië en Paraguay. De immense watervallen van Iguaçu behoren tot de meest spectaculaire ter wereld. Over een afstand van bijna 3km stort de rivier de Iguaçu zich in bijna 300 watervallen naar een diepte van 80m, een overweldigend natuurgeweld. Gedurende uw 3-daags verblijf in Foz do Iguaçu bezoekt u zowel de Braziliaanse zijde als Argentijnse kant van de watervallen. Via de loopbruggen kan u de watervallen van heel dichtbij aanschouwen. Overnachting en avondmaal in hotel.

DAG 14 Iguaçu (Brazilië)

Wandeling door het tropische woud naar de watervallen langs Braziliaanse kant.  In de namiddag Macuco boot safari, hier komt u tot heel dichtbij de watervallen. Overnachting hotel Cataratas.

DAG 15 Iguaçu (Argentinië) – Sao Paulo

Een volle dag bezoek aan de watervallen langs Argentijnse kant. Transfer naar de luchthaven voor een avondvlucht naar Sao Paolo. Bij aankomst transfer naar het hotel Caesar Park Faria Lima in Sao Paulo.

DAG 16 Sao Paulo - Brussel

Vrije dag in Sao Paula en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel.

DAG 17 Brussel

Aankomst Brussel.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!