Reizen op uw maat

Cambodja: drie keer divers

Cambodja staat vooral bekend om Ankor Wat, het immense complex van tempels uit de Khmer-periode. U bezoekt ze vanuit Siem Reap. Maar er is meer hier dan enkel tempels: er is het Tonle Sap-meer, er zijn de koloniale hotels, er is het hedendaagse platteland.

Tweede hoogtepunt op de reis is Song Saa, een privé-eiland voor de kust van Sihanoukville. Een pareltje! Hier kan u simpelweg niets anders doen dan genieten. Maar dan wel in stijl!

Tot slot gaat het naar Phom Penh. Cambodja's hoofdstad heeft een aantal fijne bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, maar ook het Tuol Sleng-museum dat herinnert aan de vreselijke genocide die Cambodja 20 jaar lang achtervolgde.

Drie keer Cambodja, drie bestemmingen. Maar telkens compleet anders. Het maakt dat u het land in al haar facetten leert kennen: haar architectuur, haar verleden, haar tempels, haar dagelijks leven en haar luxe-kantje.

 

Inbegrepen

Prijzen op aanvraag

Niet inbegrepen

Prijzen op aanvraag

Programma

Dag 1: aankomst Siem Reap
Bij aankomst in Siem Reap (via Bangkok), wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger, die u meeneemt naar het hotel.
's Namiddags verkent u voor het eerst de site van Angkor Wat. U start met het prachtige labyrinth van Banteay Kdei met zijn 'Hall of Dancing Girls'.
Bij zonsondergang wordt u vergast op een 'sunset drink' aan boord van een boot die u over de vestingsgrachten van Angkor voert. Met een gin-tonic in de hand en alleen het geluid van vogels, is dit de perfect eerste kennismaking met het wereldwonder dat Angkor is.
Overnachting in Raffles Grand D'Angkor.

Dag 2: verkenning van Angkor Wat en omgeving
Vroeg dag! Om de drukte te vermijden, vertrekt u om 5u. Zo zit u tijdig klaar om de zonsopgang boven Ankor Wat mee te maken, de ideale setting voor prachtige foto's ook. Met een gids verkent u het centrale complex en bekijkt u de basreliëfs van de tempel van dichterbij. Bij terugkeer in het hotel, wacht een laat ontbijt.
's Namiddags gaat u op een 'Countryside Tour'. Vlak achter de tempels ligt een landschap dat al eeuwen onaangeroerd blijft. Waar Angkor Wat het oude, vervallen verhaal van de Khmercultuur vertelt, is dit een manier om het hedendaagse Cambodja te leren kennen. U trekt door dit rurale landschap, weg van alle toeristische paden, dwars door rijstvelden, door bos en tuin, per ossekar, deels te voet en deels per boot.
Aansluitend bezoekt u een kleurrijke, hedendaagse pagode waar u een 'blessing' door de monniken bijwoont. U krijgt er de kans met de locals een praatje te slaan. Een volgende stop is Western Baray, een indrukwekkend staaltje ingenieurschap. Dit door de mens gemaakte reservoir was destijds van levensbelang voor het irrigatiesysteem op de rijstvelden. Per boot gaat u naar Chandara, omgeven door rijstvelden en een plek waar toeristen amper kunnen komen. Hier geniet u van een cocktail bij zonsondergang, gevolgd door een diner dat de chef ter plekke voor u klaarmaakt. Een streepje live Khmermuziek maakt deze bijzondere belevenis helemaal af.
Overnachting in Phum Baitang Angkor.

Dag 3: verkenning van Angkor Wat
De verkenning van het immense tempelcomplex van Angkor Wat gaat verder! Om 6u30 vertrekt u per tuktuk naar Shrah Srang en Ta Prohm. In Ta Nei en Ta Keo hebt u wellicht de tempel voor u alleen!  Tegen de middag keert u terug naar Siem Reap voor de lunch, uw gids geeft u advies waar u dat wenst.
's Namiddags trekt u verder naar Angkor Thom, in de 12e eeuw gold dit als de grootste stad ter wereld. Hier vindt u de grote Victory Gate, de terrassen, Preah Palilay, Phimeanakas, Baphuon en de tempel van Bayon. Uw gids voorziet u van een woordje uitleg en leidt u binnen in de bijzondere Khmer-geschiedenis.
Overnachting in Phum Baitang Angkor.

Dag 4: Tonle Sap + transfer naar Song Saa
U kan Siem Reap niet verlaten zonder een boottocht op Tonle Sap-meer. Aan boord van Ella, een comfortabele en luxueuze boot, vaart u over het meer langs Meachrey, één van de drijvende dorpen. U krijgt ook de kans één van de drijvende huizen te bezoeken en loopt langs bij een 'crocodile farm'. Er is een ontbijt dat u aan boord kan nuttigen.
Bij terugkeer in Siem Reap gaat het naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Sihanoukville. Vanaf de haven gaat het per speedboat naar Song Saa, een privé-eiland met een tophotel in de Koh Rong-archipel. Hier geniet u twee nachtjes volledige rust en luxe.

Dag 5: rustdag in Song Saa

Dag 6: Song Saa -Phnom Penh
Song Saa zit erop! U keert per speedboat terug naar het vasteland en van daaruit gaat u per transfer naar de hoofdstad. Reken op +- 4u rijden. U start die namiddag meteen met de 'city tour', een verkenning van de stad. Daarin komen alle hoogtepunten van de Cambodjaanse hoofdstad aan bod: het Koninklijk Paleis, de Silver Pagoda, het nationaal museum met een ruime collectie aan Khmer-kunst, Wat Phnom en er is ook even tijd om enkele winkels binnen te lopen.
Overnachting in Raffles le Royal.

Dag 7: Phnom Penh
Een lokale architectuurstudent neemt u vandaag mee naar enkele van zijn 'hidden gems', verborgen stukjes van de stad. Dit gebeurt per cyclo, het favoriete lokale transportmiddel. Deze tocht voert doorheen verschillende delen van de stad en door verschillende stijlen van bouwkunst: de Frans koloniale gebouwen, Chinese shop-house stijl en de nieuwe Khmer-architectuur uit de jaren '50 en '60. Een alternatieve kijk op de stad verzekerd!
's Namiddag bezoekt u het befaamde Tuol Sleng Genocide Museum. Deze voormalige secundaire schol werd door de Rode Khmer omgevormd tot onderzoekscentrum en gevangenis in 1975. Het is een plek die de genocide van Cambodja in de kijker zet. Meer dan 17.000 mensen werden gefolterd, gedood en op de 'Killing fields' buiten de stad verzameld. Het was Pol Pots manier om een maatschappij te bouwen zonder klasseverschil, maar resulteerde in meer dan 2 miljoen Cambodjaanse doden. Ze stierven door executie, maar ook door ziektes en honger.  Aansluitend kan u ook de Killing Fields zelf bezoeken in Choueng Ek.
's Avonds vliegt u terug richting Bangkok voor uw terugvlucht naar Brussel.
 

 

Andere trips in
Cambodja

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!