Reizen op uw maat

Charme lodges van Namibië

13 dagen – 10 nachten fly & drive

Duur: 13 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Troeven:

Bijzondere charme adressen
Ontdekking van het land per 4x4
Observatie van dolfijnen in Swakopmund
Ontdekking van de Kalahari-woestijn

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel in economy met South African Airways
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • 1 overnachting in de Frans Indongo Lodge in Otijwarongo
 • 1 overnachting in de Mushara Lodge in Etosha NP
 • 1 overnachting in Taleni Etosha Village in Etosha NP
 • 1 overnachting in Doro Nawas Camp in Damaraland
 • 2 overnachtingen in hotel Villa Margeritha in Swakopmund
 • 2 overnachtingen in de Sossusvlei Lodge in Sossusvlei
 • 1 overnachting in de Bagatelle Safari Game Ranch in Kalahari
 • 1 overnachting in de Olive Grove Guesthouse in Windhoek
 • Huurwagen type Hyunday IX35 of gelijkwaardig
 • De vermelde activiteiten

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Brandstof en waarborg voor de huurwagen
 • Niet vermelde diensten
 • Optionele activiteiten

Programma

DAG 1 Brussel – Windhoek (-)

Vlucht naar Windhoek.

DAG 2 Windhoek – Otijwarongo (D)

‘s Morgens aankomst in Windhoek. Onthaal aan de luchthaven, pick-up van de huurwagen, briefing over het reisprogramma en de verkeersregels. Vervolgens vertrek naar Otjiwarongo (ca. 2u30 rijden).Vrij middagmaal. Aankomst en intrek in de Frans Indongo Lodge. Inbegrepen uitstap per 4x4 om de zonsondergang te bewonderen. Terugrit naar de lodge en avondmaal.

DAG 3 Otijwarongo – Lindequist Gate (Estosha NP) (B,D)

Ontbijt. Rit naar het Etosha National Park (ca. 3u rijden). Aankomst in de Mushara Lodge, onthaal en intrek in de kamer. Vrij middagmaal. In de latere namiddag kan u op safari vertrekken met uw huurwagen (mogelijkheid om safari’s te boeken met privégids en 4 x 4 in de lodge mits toeslag). Etosha betekent in het lokaal dialect ‘weidse witte uitgestrektheid’. Dit prachtige wildreservaat met een oppervlakte van 22.700 km² is gedeeltelijk ingenomen door een zoutmoeras. Bij de vele waterplassen kan u rustig de fauna observeren: springbokken, olifanten, neushoorns, struisvogels, zebra's, gemsbokken ... Er is zelfs een vrij grote kans om leeuwen te zien in Etosha.

DAG 4 Lindequist Gate – Etosha NP (B,D)

Ontbijt. Rit met de huurwagen naar de Lindequist Gate, één van de toegangspoorten naar het Etosha National Park. U doorkruist het zuidelijk gedeelte van het park en rijdt langs de waterplassen op zoek naar dieren. Onderweg vrije lunch in één van de restcamps. In de late namiddag aankomst in Taleni Etosha Village, nabij Anderson Gate. Intrek, avondmaal en overnachting.

DAG 5 Etosha NP – Damaraland (B,D)

Vroeg ontbijt in de lodge en mogelijkheid om met de huurwagen nog een safari te doen. Vertrek naar de regio Damaraland (ca. 4u30 rijden), een woestijnachtig plateau waar ondermeer de mysterieuze woestijnolifanten en de zeldzame zwarte neushoorns leven. Vrij middagmaal. Deze niet te missen etappe fascineert door de merkwaardige vegetatie en wonderlijke rotsformaties. De gevarieerde landschappen zijn ronduit prachtig, met enkele natuurlijke wonderen zoals het bergmassief van Brandberg, met de 2573 m hoge Königstein, de hoogste berg van Namibië. In Twyfelfontein vindt u de grootste verzameling prehistorische rotstekeningen in Afrika. In de late namiddag aankomst in het Doro Nawas Camp. Avondmaal en overnachting.

DAG 6 Damaraland – Swakopmund (B)

Vroege uitstap (inbegrepen) per 4X4 met Engelstalige gids, op zoek naar de woestijnolifanten. Ontbijt. Vervolgens een rit van ca. 5 uren naar Swakopmund. Middagmaal onderweg. Aankomst in Swakopmund en rest van de namiddag vrij. In deze kleine badplaats aan de Atlantische Oceaan, een vroegere Duitse kolonie, heerst er nog steeds een Europese sfeer. Het is er leuk rondslenteren door de brede straten en genieten van de dijk met de immense palmbomen ... Intrek in de Villa Margeritha. Vrij avondmaal en overnachting.

DAG 7 Swakopmund (B,L)

Ontbijt. Vertrek voor een cruise in Walvisbaai om dolfijnen en zeehonden te spotten. Picknick lunch. In de namiddag uitstap per 4x4 om Sandwich Harbour te zien – de ontmoetingplaats tussen de duinen en de zee (beide uitstappen zijn inbegrepen). Vrij avondmaal en overnachting in de Villa Margeritha.

DAG 8 Swakopmund – Sossusvlei (B,D)

Ontbijt. U zet de reis verder naar Sossusvlei, een rit van ca. 5 uren. Vrij middagmaal onderweg. Tijdens de rit doorkruist u de Maanvallei, een prachtig geologische regio die miljoenen jaren geleden ontstond door erosie van de Swakoprivier. Aankomst in de lodge in de late namiddag. Mogelijkheid om de zonsondergang te bewonderen op de duinen nabij de lodge (niet inbegrepen). Avondmaal en overnachting in de Sossusvlei Lodge.

DAG 9 Sossusvlei (B,D)

Mogelijkheid om een uitstap te doen naar de befaamde duinen bij zonsopgang (optioneel) in het hartje van de Namibwoestijn. Het is het domein van de oryx, jakhals, zebra ... Ontbijt. In de voormiddag mogelijkheid om uitstappen in de omgeving te doen, georganiseerd door de lodge (optioneel). ‘s Namiddags vrije tijd om te genieten van de faciliteiten van de lodge en om te rusten. Avondmaal en overnachting in Sossusvlei Lodge.

DAG 10 Sossusvlei – Kalahari (B,D)

Ontbijt. Rit naar de Kalahari (ca. 4 uren rijden). Vrij middagmaal onderweg. Aankomst en intrek in de Bagatelle Safari Game Ranch. Vervolgens uitstap bij zonsondergang op het domein van de lodge. Avondmaal en overnachting.

DAG 11 Kalahari – Windhoek (B)

Ontbijt. Wat rust vóór het vertrek. Rit naar Windhoek (ca. 3 uren rijden). Vrij middagmaal. Aankomst en intrek in het Olive Grove Guesthouse (kamers vrij vanaf 13u00). Vrije namiddag met mogelijkheid tot het maken van een begeleide citytour of te shoppen. Vrij avondmaal. Overnachting in het hotel.

DAG 12 Windhoek (B)

Ontbijt. Vrije tijd of laatste bezoeken. In de namiddag rit naar de luchthaven en drop-off van de huurwagen. Vlucht naar Europa.

DAG 13 Brussel

Aankomst in Brussel.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!