Reizen op uw maat

China per hogesnelheidstrein

Een origineel gegeven… Met dit alomvattend programma worden de trajecten immers afgelegd per hogesnelheidstrein! U bezoekt Beijing, de Grote Muur en het legendarisch Terracotta leger. In Chengdu kan u van dichtbij panda’s bekijken om daarna op de Yangtze rivier een onvergetelijke cruise mee te maken. Suzhou staat bekend als het Venetië van China met zijn vele kanaaltjes, bruggen en klassieke tuinen. Eindigen doet in Shanghai waar een wandeling op de vermaarde Bund promenade op het menu staat.

Duur: 17 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • Vlucht Brussel – Beijing / Shanghai – Brussel via Helsinki met Finnair (R-klasse)
 • Treintickets voor de hogesnelheidstrein in 1ste klasse (behalve Changdu – Chongqing in 2e klasse)
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Alle transfers per wagen met airco
 • 4 overnachtingen in hotel Grand Mercure Central in Peking
 • 1 overnachting in hotel Grand Mercure of Aurum in Xian
 • 2 overnachtingen in hotel Tianfu Sunshine in Chengdu
 • 3 overnachtingen op de Yangtze Cruise (Century Sky schip / Sun schip)
 • 1 overnachting in hotel Marco Polo in Wuhan
 • 2 overnachtingen in hotel Pan Pacific in Suzhou
 • 2 overnachtingen in hotel Grand Mercure Zhongya in Shanghai
 • Begeleiding van een lokale Engelstalige of Franstalige gids (geen privé gids tijdens de cruise)
 • Lokale vlucht Xian-Chengdu

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Luchthaventaksen ter plaatse te betalen
 • Niet vermelde diensten
 • Optionele activiteiten

Programma

DAG 1 Brussel – Peking

Vlucht naar Peking (met tussenstop).

DAG 2 Peking (D)

Aankomst, verwelkoming en transfer naar het hotel. Een eerste bezoek aan Beijing is de tempel van de hemel met zijn mooie Ming-architectuur. Rest van de dag vrij.

DAG 3 Peking (B,L)

Bezoek aan het Tiananmen Plein en de Verboden Stad, waar de keizers van China eeuwenlang regeerden. Lunch in een lokaal restaurant. Bezoek aan het Zomerpaleis, een indrukwekkend complex van paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen.

DAG 4 Peking (B,L,D)

Vandaag bezoekt u de Grote Muur te Mutianyu, een minder drukke plek. U gaat naar boven per kabelbaan. Lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg maakt u een stop bij het moderne stadium ‘Bird’s Nest dat is uitgegroeid tot het symbool van het moderne China. ’s Avonds diner met Pekingeend.

DAG 5 Peking – Xian (B)

Transfer naar het treinstation en per hogesnelheidstrein van Beijing West naar Xian North in 1e klasse (10u05-15u43). Verwelkoming bij aankomst en transfer naar het hotel.

DAG 6 Xian (B,L,D)

Bezoek aan het befaamde Terracotta leger. Deze spectaculairste archeologische vondst ooit in China gedaan, bestaat uit ongeveer 8.000 levensgrote soldaten uit gebakken aarde. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoekt u Xian met de Grote Moskee en de bazaar, de pagode van de Kleine Wilde Gans. ’s Avonds dumpling diner.

DAG 7 Xian – Chengdu (B,L,D)

Vrije voormiddag. Lunch in een lokaal restaurant en transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Chengdu in economy class (14u25-15u50). Verwelkoming bij aankomst en transfer naar het hotel. Diner.

DAG 8 Chengdu  (B,L)

Bezoek aan Leshan met het in de rotsen uitgehakte boeddha beeld uit de 8ste eeuw. Lunch in een lokaal restaurant. U bezoekt de boeddhistische Wenshu tempel met een verzameling van enkele honderden Boeddhabeelden. Vervolgens wandeling door de opgeknapte straatjes zoals Jinli met talrijke winkeltjes.

DAG 9 Chengdu – Chongqing – Yangtze cruise (B,L,D)

Het bekendst is Chengdu als de stad van de panda’s. Met het grootste reservaat ter wereld gericht op het kweekprogramma van panda’s. Hier is het mogelijk deze dieren van erg dichtbij te bekijken in het Panda Research Center. Lunch in een lokaal restaurant. Per hogesnelheidstrein van Chendu East naar Chongqing North in 2e klasse (14u10-16u09). Verwelkoming bij aankomst en diner in een lokaal restaurant. Daarna transfer naar de pier en inscheping voor de cruise.

DAG 10 Yangtze cruise (B,L,D)

Bezoek aan de pagode van Shibaozhai (Stenen Schat Bolwerk), een prachtig bouwwerk in klassiek Chinese architectuur. Het rode houten paviljoen van 11 verdiepingen is gebouwd tegen een 220 meter hoge rechte rots. Maaltijden aan boord.

DAG 11 Yangtze cruise (B,L,D)

De cruise vaart door de Qutang Kloof en de Wu Kloof.  Bootexcursie naar de Drie Kloven (Daning) of de Shennong Stroom. Maaltijden aan boord.

DAG 12 Yichang – Wuhan (B,L,D)

Landexcursie naar de Drie Klovendam, de grootste dam ter wereld die in 2003 in gebruik is genomen. Dan passeert u het lager gedeelte van de Wiling Kloof. Ontscheping te Yichang rond de middag. Lunch in een lokaal restaurant. Transfer naar het station en per hogesnelheidstrein van Yichang East naar Wuhan (Hankou) in 1e klasse (14u40-16u34). Verwelkoming. Diner in een lokaal restaurant.

DAG 13 Wuhan – Suzhou (B,L)

Bezoek aan de Yellow Crane Tower. Lunch in een lokaal restaurant. Transfer naar het station en per hogesnelheidstrein van Wuhan (Hankou) naar Suzhou  in 1e klasse (13u30-19u18). Verwelkoming en transfer naar het hotel.

DAG 14 Suzhou (B,L)

Suzhou is bekend om zijn vele kanaaltjes, bruggen en klassieke tuinen. U bezoekt de Tuin van de Meester van de Visnetten. Tocht per rickshaw langs het Pingjiang Kanaal met bezoek aan een lokaal marktje en het Kunqu Opera museum. Lunch in een lokaal restaurant. Boottocht op het Shantang kanaal en bezoek aan een zijdefabriek.

DAG 15 Suzhou – Shanghai (B,L)

Transfer naar het station en per hogesnelheidstrein van Suzhou naar Shanghai  in 1e klasse (11u14-11u39). Verwelkoming en transfer naar het hotel. Lunch in een lokaal restaurant. Bezoek aan de Yu tuinen, de bazaar en wandeling op de Bund, de vermaarde promenade langs de rivier. De historische gebouwen staan in contrast met het moderne business district aan de andere oever.

DAG 16 Shanghai (B,L)

U bezoekt de Jade Boeddha tempel en de Franse concessie met mooie koloniale gebouwen. Lunch in een lokaal restaurant. Vrije namiddag.

DAG 17 Shanghai - Brussel

Transfer per Maglev trein naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Brussel via Helsinki met Finnair.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!