Reizen op uw maat

Gluren bij buren: combi Sikkim & Bhutan

Sikkim, het noordoostelijke deel van India (de regio rond Darjeeling en Gangtok), laat zich perfect combineren met Bhutan, daar waar de twee buurlanden de uitlopers van de machtige Himalaya vreedzaam met elkaar delen. 

Deze tweeweekse rondreis laat u kennismaken met het beste van beiden: Bhutan verdient een reis op zich, maar gezien de moeilijke toegang, kunt u maar beter van de gelegenheid gebruik maken en het prachtige Noord-India er bij nemen. 
In India brengen we u naar Sikkim, netjes ingeklemd tussen buurlanden Bhutan, Nepal en Bangladesh. Hier moet u 2.150m hoog naar Darjeeling, bij 's werelds derde grootste berg. Kleine kloosters liggen er tegen de bergwand aangeduwd, bergtoppen zijn er haast altijd in mist gehuld.
Van zodra u de Bhutaanse grens bent overgestoken, komt u in een land met een immense charme, een land dat u met open armen verwelkomt. Maar tegelijk nog erg gesloten blijft voor de buitenwereld. Hier verkent u Thimphu, de hoofdstad; Punakha, Wangdue en Paro; de toppers van het land. Diepe groene valleien, ongenaakbare berglandschappen en rijstterrassen wisselen elkaar hier moeiteloos af. 

Prijzen op aanvraag.
 

Inbegrepen

  • Internationale en binnenlandse vluchten, incl. luchthaventaksen
  • Transfers zoals vermeld
  • Entreegelden bezienswaardigheden
  • Accommodatie in de vermelde hotels, incl. dagelijks ontbijt
  • Overige maaltijden zoals vermeld
  • Engelstalige gids op elke locatie

Niet inbegrepen

  • Fooien en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie-en bijstandsverzekering
  • Overige activiteiten, transfers, maaltijden, ... dan vermeld

Programma

Dag 1: Brussel - Delhi
Bij aankomst in Delhi, wordt u naar het hotel gebracht (+- 30 min.).
Overnachting in Vasant Continental Hotel Delhi.

Dag 2: Delhi - Darjeeling
Na het ontbijt, trekt u terug richting luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Bagdogra, vanwaar u richting Darjeeling (2u) rijdt.
Darjeeling (wat zoveel betekent als 'de plaats van de bliksem') ligt op 2.154m hoogte, met de Kanchendzonga, 's werelds derde grootste berg om de spreekwoordelijke hoek. De rit voert door berglandschappen met rode rododendrons, witte magnolia's en grote naaldbomen.
Onderweg geniet u van de lunch en is er een welgekomen thee-stop voorzien.
Overnachting in Mayfair Hotel Darjeeling.

Dag 3: Darjeeling - Gangtok
Na het ontbijt, gaat de tocht verder langs het Ghoom-klooster, het Pemayangtzeklooster (Pelling) en het Boeddhapark in Ravangla. In de avond arriveert u in Gangtok net op tijd voor het diner.
Overnachting in Mayfair Hotel Gangtok.

Dag 4: Gangtok
Na het ontbijt trekt u naar het Rumtek Monastery en Do Drul Chorten. Na de lunch staat het Enchey-klooster op het programma. Een avondwandeling door het dorp sluit de dag af, diner in het hotel.
Overnachting in Mayfair Hotel Gangtok.

Dag 5: Gangtok - Phuentsoling
Ontbijt in het hotel. Langs de fantastische schoonheid van Lava en Gorubathan, gaat de toch vandaag richting Phuentsholing. De lunch wordt voor u voorzien 'en route'. Bij Phuentsholing, de grens met noordelijke buur Bhutan, wordt u begeleid bij de douane-formaliteiten.
Als de tijd het nog toelaat, bezoekt u het Zangto Pelri Lhakhang.
Overnachting in Druk Hotel Phuentsholing.

Dag 6: Phuentsholing – Thimphu
Na het ontbijt is het tijd om uw eerste indrukken van Bhutan op te doen. Daarvoor gaat u langs Simtoka Dzong. Dit complex werd gebouwd onder Shabdrung Nawang Namgyal, de ‘eenmaker’ van Bhutan in 1629. Ondermeer één van ’s lands grootste kloosterscholen en de Universiteit van de nationale taal zijn er vandaag gevestigd.
Vandaaraf gaat het richting Thimphu, de Bhutaanse hoofdstad en diens centrum van regering, religie en handel. De stad is een unieke, ongewone combinatie van moderne ontwikkeling en heerlijk oude tradities.
Overnachting in Druk Hotel Thimphu.

Dag 7: Thimphu
Rustdag in Thimphu! Het geeft u, na een deugddoend ontbijt, de mogelijkheid de stad te verkennen. U kan richting Memorial Chorte, het 15e eeuwse Changangkha-klooster, Art & Craft School, … De lunch en het diner geniet u in het hotel.
Overnachting in Druk Hotel Thimphu.

Dag 8: Thimphu – Wangdue
Vanuit Thimphu trekt u, via Punakha, naar Wangdue (+- 3u). Eén (niet te missen) stop zijn de Drug Wangyal Chortons, een unieke opeenvolging van (alles samen) zo’n 108 ‘chortens’, dit zijn monumenten opgericht om de koning te eren. Ze zijn een fotografisch pareltje, aangeduwd tegen een mystieke achtergrond van met sneeuw bedekte bergtoppen.
Punakha, de volgende tussenstop, werd gebouwd tussen de Mochu en Pochu-rivieren in de 17e eeuw door Shabdrung Nawang Namgyal en diende als hoofdstad van het land tot in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Tot op vandaag resideren hier ’s winters nog de belangrijke chefs van het land. De stad werd in 1998 volledig gerestaureerd.
Overnachting in Kichu Wangdue, Wangdue.

Dag 9: Wangdue – Gangtey
Na het ontbijt, verkent u Wangdue, alvorens de route te hervatten naar Gangtey (+- 3u). De lunch en het diner worden voor u geserveerd in het hotel.
Overnachting in Dewachan Hotel Gangtey.

Dag 10: Gangtey
Vandaag staat een dagexcursie in Gangtey op het programma met zijn klooster en de prachtige Phobjikha-vallei. Het klooster waarover sprake werd gebouwd in de 17e eeuw en bevindt zich bovenop de heuveltop. Hier is de ‘Gangtey Tulku’ gevestigd, een hoog aangeschreven gereïncarneerde lama. De Phobjikha-vallei is een breed alpine landschap waar verschillende vogels hun wintermaanden komen doorbrengen vanuit Tibet.
Ontbijt en diner in het hotel, lunch onderweg.
Overnachting in Dewachan Hotel Gangtey.

Dag 11: Gangtey – Paro
Ontbijt in het hotel. De rit gaat vandaag naar Paro (+-7u), er wacht u dus een lange, maar prachtige panoramische rit  door het land. Uw bestemming, Paro, is één van de mooiste valleien van het koninkrijk Bhutan. Het gletsjerwater  van de ‘five sisters’ van de Mount Chomolhari (de godin der bergen) stroomt in de Paro Chu-rivier die op zijn beurt de rijstvelden en boomgaarden van water voorziet. Bij aankomst,  diner in het hotel. 
Overnachting Tiger’s Nest Paro.

Dag 12: Paro
Vandaag geniet u, net voor de terugreis, van een dag in het kleurrijke en charmante Paro. Dit geeft u de kans het Nationaal Museum, Rimpung Dzong, Ta Dzong (kasteel), Kichu Lakhang en Drukyul Dzong (de ruïnes van een kasteel van weleer)  te bezoeken. Toppunt in de stad is zeker het Taktsangklooster, letterlijk ‘Tiger’s Nest’, gebouwd rond een grot, hoog boven de vallei. Een uitdagende trekking brengt u naar deze bijzondere plek. Lunch en diner in het hotel. Overnachting in Tiger’s Nest Paro.

Dag 13: Paro – Delhi – Brussel
Tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land. U gaat vanaf Paro, via Bagdogra, naar Delhi. Vanuit Delhi keert u terug naar Brussel.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!