Reizen op uw maat

Stilstaan in de tijd ...  Israël en Jordanië

Israël is een smalle strook woestijnland in het Midden-Oosten: bakermat van verschillende beschavingen, het Heilige Land, het Beloofde Land, Kanaän, ... de benamingen zijn divers. En allen slaan ze op de onuitputtelijke geschiedenis en mix van culturen die het land met zich meedraagt.  Die geschiedenis komt in de eerste plaats terug in het eeuwenoude Jeruzalem. Maar er is ook een hedendaagse, levendige kant van het land met Tel Aviv en de Middellandse Zee steeds dichtbij, die (alles samen) van Israël een fijne vakantiebestemming maken. Het is ook een erg praktische bestemming: u komt er met een directe vlucht vanaf Brussel in een goeie 4u en ook in het land zelf is alles op korte rijafstand van elkaar te bereiken (om u een idee te geven: van Tel Aviv naar Jeruzalem hebt u slechts 1u nodig). 

Deze rondreis koppelt de voornaamste hoogtepunten van het land (ondermeer Jeruzalem, Jaffa, Tel Aviv, Tiberias en Nazareth) aan een blitzbezoek aan buurland Jordanië. In het zuiden van Jordanië keert u terug naar het authentieke leven van de bedouinen met een overnachting in de Wadi Rum-woestijn. Om te eindigen met, beslist het hoogtepunt van de reis, de fotogenieke koningsstad in de rotsen: Petra.

12 dagen : combinatie Israël en Jordanië 
prijzen op aanvraag, programma op maat 

Inbegrepen

 • Internationale vluchten (Brussel - Tel Aviv heen/terug)
 • Binnenlandse vlucht (Tel Aviv - Eilat heen/terug)
 • Accommodatie zoals aangegeven 
 • Dagelijks ontbijt
 • Maaltijden zoals vermeld
 • Transfers met Engelstalige gids
 • Entreegelden bezienswaardigheden
 • Reisdocumentatie en reisgids

 

Niet inbegrepen

 • Annulatie-en bijstandsverzekering
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Visumkosten (Jordanië)

Programma

Dag 1: Brussel - Tel Aviv

Rechtstreekse vlucht naar Tel Aviv  vanaf Brussel, VIP-transfer naar uw hotel.
Overnachting in Tel Aviv.

Dag 2: Tel Aviv - Caesarea - Kfar Kedem - Nazareth - Tiberias

Ontbijt in het hotel, daarna trekt u vanaf Tel Aviv noordwaarts. 

 • bezoek (met gids) aan het centrum + archeologisch park van Caesarea
  Caesarea, langs de Middellandse kust in het noorden van Israël, was oorspronkelijk een kleine havenstad, gebouwd tijdens de derde eeuw v.C. Koning Herodes de Grote hernoemde de stad naar Caesar (u weet wel ...) en leidde de transformatie van de stad in: de stad groeide uit tot een belangrijke metropool met een haven, warenhuizen, markten, straten, badhuizen, tempels, ... Er zijn nog tal van opgravingen te zien die verwijzen naar de tijd van toen.
 • Van hieruit reist u verder naar Kfar Kedem en Nazareth, nog dieper het noordelijke binnenland in. Kfar Kedem ligt in het rustige binnenland van Galilea, vlak ten noorden van de heuvels van Nazareth. Hier ervaart u het authentieke, dagelijkse leven: brood bakken, kaas maken, olijven plukken, olijfolie produceren, ... zoals destijds ook al gebeurde. Een stap terug in de tijd. Nazareth ligt tussen de heuvels van Galilea en de Jezreel-vallei. Tijdens de eerste 20 jaar van zijn leven bracht Jezus zijn dagen hier door.
 • Vanaf Nazareth gaat het naar Tiberias, stad aan het meer van Tiberias / Galilea. Hier geniet u het diner, uitkijkend over het meer. 

Overnachting in Tiberias. 
 

Dag 3: Tiberias - Kafernaüm - Golan - Jeruzalem

Na het ontbijt trekt u naar 'Mount of Beatitudes', de geschiedkundige plaats van de Bergrede. Van hieraf gaat u naar Kafernaüm, langs de noordelijke zijde van het meer. In Bijbelse tijden was dit een vissersdorpje onder de koning van Judah. Het was ook de thuisbasis van apostel Petrus. Archeologische vondsten onthulden twee oude synagoges en een kerk. In 1931 werd hier de kerk van de 12 apostelen gebouwd, het was volgens overlevering immers hier dat Jezus zijn twaalf apostelen uitkoos.
Vervolg naar de Golanhoogte, het decor van de Zesdaagse Oorlog. U ontdekt er de natuurlijke schoonheid van de streek en de strategische complexiteit van de hoogte.
Op de middag wordt u verwelkomd door Tami en Babi Kabalo, die u thuis vergasten op hun ecologische boerderij met lekker eten met bijpassende wijn.
Met een verse portie energie, kan de tocht verder zuidwaarts naar Jeruzalem. 
Jeruzalem heeft een dramatische geschiedenis die teruggaat op duizenden jaren. Een bezoek aan de stad is een terugkeer in de geschiedenis; haast elk gebouw in de stad herinnert wel aan een historische gebeurtenis uit het verleden. De Oude Stad is omgeven door een indrukwekkende muur en telt vier wijken: het Joodse Kwartier, de moslimwijk, de christelijke wijk en het Armeense kwartier. Hier bevinden zich de Tempelberg en Klaagmuur, de Heilige Grafkerk, Via Dolorosa, de Al-Aqsamoskee, ... Eén voor één klinkende namen in eenieders geheugen.
Na het diner geniet u nog van een nachtelijke wandeling door de stad; het ideale moment om de stilte, de magie en intimiteit van de (anders vrij drukke) stad te ervaren. De wandeling gaat naar Mount Zion, de tombe van koning David, het Joodse en christelijke kwartier en de Westelijke Muur. 
Overnachting in Jeruzalem. 

Dag 4: Jeruzalem 

Na het ontbijt, gaat de tocht naar de 'City of David'. 3 000 jaar terug verliet David de stad van Hebron om in te wisselen voor een klein heuveldorpje Jeruzalem dat hij zou uitbouwen tot de verenigde hoofdstad van de Israëlische stammen. Het resultaat is het huidige Jeruzalem.
U wandelt door de ondergrondse tunnels waarlangs de stad werd veroverd en bewoners vluchtten. Einde is voorzien aan de Westelijke Muur, de muur die 2 000 jaar geleden de Tempelberg beschermde. U verlaat de tempels per Via Dolorosa, de route die Jezus nam tussen zijn veroordeling door Pilates en de kruisiging op Golgota.  
Lunch op de lokale markt.
's Namiddags bezoekt u de Heilige Grafkerk, een christelijke kerk in de Oude Stad en een voornaam pelgrimsoord sinds de 4e eeuw. Dit is zonder twijfel de meest sacrale christelijke site ter wereld.
Diner, overnachting in Jeruzalem. 

Dag 5: Jeruzalem - Bethlehem - Jeruzalem

Op dag vijf gaat u na het ontbijt richting Bethlehem, vlak ten zuiden van Jeruzalem, voor een bezoek aan de Geboortekerk, de oudste kerk in het Heilige Land. Bethlehem is de geboorteplek van Jezus volgens de bijbelse traditie en herbergt nog steeds een grote christelijke bevolking vandaag de dag. 
's Namiddags, terug in de hoofdstad, bezoekt u het Israel Museum, opgericht in 1965 en recentelijk nog danig uitgebreid. Het museum herbergt zo'n half miljoen archeologische objecten, sommigen dateren van zo'n miljoen jaar geleden. 
Diner in de stad, na het diner zakt u af naar het David Tower Museum voor een Sound-and Light Show. 
Overnachting in Jeruzalem.

Dag 6: Jeruzalem 

Op uw laatste dag Jeruzalem verkent u (met een heerlijk ontbijt achter de kiezen) Yad Vashem, het officiële Israëlische monument voor herdenking van de Holocaust dat sinds 1953 hier een plaatsje heeft. Op deze plek wordt stilgestaan bij de - naar schatting- zes miljoen Joodse mannen, vrouwen en kinderen die werden gedood door de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. Moshe Safdie, een bekend Israëlisch-Canadees architect drukte zijn stempel op het gebouw. 
Lunch in een lokaal restaurant; 's namiddags staat een 'geopolitieke' tour door Jeruzalem op het programma met bezoek aan de randen van de stad, alsook het 'security fence' met de Westelijke Jordaanoever.
Diner en overnachting in Jeruzalem. 

Dag 7: Jeruzalem - Dode Zee - Tel Aviv

Na het ontbijt, ruilt u Jeruzalem in voor de Dode Zee; de rit gaat langs eindeloze, droge woestijnen en rotsige heuvels. De Dode Zee zelf gaat door het leven als 's werelds laagste plek, 400 meter onder zeeniveau om precies te zijn. Het was hier dat koning David heen vluchtte van de razernij van Saul, waar de profeet Elia zich verborgen hield, waar christelijke monniken kloosters bouwden,  ...
U rijdt door to Masada. Dit natuurlijke fort kijkt uit over de Dode Zee en staat symbool voor de strijd van de laatste joodse rebellen tegen het Romeinse leger in 73 n.C. 
Na de lunch verkent u de oevers van de Dode Zee.
Doorreis naar Tel Aviv, diner en overnachting in Tel Aviv. 

Dag 8: Tel Aviv

Tel Aviv, gesticht in 1909, ligt naast de oude havenstad Jaffa en smolt er, vlak na het ontstaan van de Israëlische staat, mee samen in 1950 tot één stedelijk gebied. De 'witte stad' werd door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst in 2003 door de aanwezigheid van 's werelds grootste concentratie modernistische Bauhaus-architectuur. Gedurende de jaren '30 werden verschillende Bauhaus-geïnspireerde gebouwen neergepoot in de stad om het ideaalbeeld van wonen in de 'witte stad bij de zee' na te streven. 
Tel Aviv is, anno 21e eeuw, naast de culturele hoofdstad van het land ook vooral de economische hub van het land en leeft van het toerisme met tal van stranden, winkels, cafés en nightlife. 
Na het ontbijt, verkent u de stad op eigen houtje. Diner en overnachting in Tel Aviv.


Dag 9: Tel Aviv 

Ontbijt in het hotel.
U bezoekt vandaag Neve Tzedek, een oud stukje Tel Aviv uit de 19e eeuw, en Tachana, het historische treinstation van Jaffa. Vanuit dit station (1892) liep een directe verbinding met Jeruzalem om een tocht naar de Heilige Stad mogelijk te maken voor de pelgrims. Vandaag is de plek omgetoverd tot een levendig cultuur-en winkelcentrum. 
's Namiddags bezoekt u het oude Jaffa met zijn vlooienmarkt, gallerijen, musea en oude (maar nog steeds belangrijke) haven. 
Lunch en diner onderweg, overnachting in Tel Aviv.  


Dag 10: Tel Aviv - Eilat - Wadi Rum

Ontbijt in het hotel.
Een binnenlandse vlucht brengt u naar Eilat, het uiterste zuiden van Israël en gelegen aan de Golf van Akaba. Van hieruit bent u heel snel de grens met Jordanië over om op weg te gaan naar de Wadi Rum-woestijn. U wordt er (in ware bedoüinenstijl) verwelkomd met een diner.
Overnachting in de Wadi Rum-woestijn (glamping-style). 


Dag 11: Wadi Rum - Petra

Ontbijt en vertrek per jeep dieper de Wadi Rum-woestijn in. Onderweg geniet u de lunch. De rit voert tot Petra, eindhalte van deze reis.  
's Avonds kunnen geïnteresseerden nog een kookworkshop met proeverijen meemaken. 
Overnachting in Petra.  


Dag 12: Petra - Eilat - Tel Aviv - Brussel

Ontbijt in het hotel.
Vandaag bezoekt u Petra, een UNESCO-site én één van de zeven wereldwonderen. Strategisch tussen de Rode Zee en de Dode Zee werd deze plek al sinds mensenheugnis bewoond. De rotsstad was de hoofdstad van het rijk van de Nabateeërs en werd daarna een belangrijk handelsknooppunt voor zowel de Grieken als de Romeinen en tot aan de periode van de Zijderoute toe. De stad werd uitgehouwen uit de rots en is omgeven door een fantastisch rotslandschap van nauwe valleien waar om elke hoek een nieuwe aha-ervaring wacht.
Met deze beelden op het netvlies gebrand, keert u terug naar Eilat. Binnenlandse vlucht naar Tel Aviv en van daaruit terugkeer naar Brussel per rechtstreekse vlucht.
Lunch op de site. 

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!