Reizen op uw maat

Combinatie Chili, Bolivia en Argentinië

Chili, Bolivia en Argentinië combineren, dat betekent een erg gevarieerde reis alvast!

We nemen u mee vanaf Santiago de Chile en Valparaiso naar de Atacamawoestijn in het noorden van Chili. Via Villa Mar komt u op de machtige Uyuni-zoutvlaktes in het zuiden van Bolivia. In Argentinië trekt u tot slot naar het kleurrijke Purmamarca, het koloniale Salta en tangodansende Buenos Aires. Met een afsluiter in stijl ...!

15 nachten/ 16 dagen
6220 EUR/ persoon 

Inbegrepen

  • Transfers van/naar luchthaven
  • Accommodatie in de vermelde hotels (of gelijkwaardig)
  • Engelssprekende gids voor privé-verplaatsingen
  • Maaltijden zoals vermeld  (O:=ontbijt, L=lunch, D=diner)
  • Alle excursies en uitstappen zoals vermeld (inclusief ingangsgelden)
  • Reisgids en reisdocumentatie

Niet inbegrepen

  • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie-en bijstandsverzekering
  • Internationale en lokale vluchten, luchthaventaksen
  • Overige transfers, maaltijden en excursies dan vermeld

Programma

Dag 1: Brussel - Santiago 

Bij aankomst op de luchthaven van Santiago de Chile wordt u naar het stadscentrum vervoerd. 
Overnachting in Atton El Bosque Hotel. 

Dag 2: Santiago (O)

Santiago is een perfecte blend van oud en modern, een stad die u zeker moet verkennen. De tocht (met Engelssprekende gids) voert u naar de San Cristobalheuvel waar u de weidsheid van de stad ervaart. Nog op de planning: Plaza de Armas met de kathedraal, postkantoor en stadhuis; het gouverneurspaleis en Plaza Concha Y Toro met zijn oude kasseistraten en herenhuizen. In het oosten van de stad ziet u het moderne aspect van Santiago de Chile en geniet u van een traditionele pisco sour. 
Overnachting in Atton El Bosque Hotel.

Dag 3: Santiago - Vina del Mar/ Valparaiso - Santiago (O)

Vanaf Santiago reist u door de valleien van Curaavi en Casablanca naar Valparaiso (+- 1,5u vanaf de hoofdstad), de 'parel van de Stille Oceaan'. Het is een stad vol traditie en verleden. U verkent Plaza Sotomayor, de belangrijke haven van de stad, Cafe Turri en tal van kleine steegjes. Vanaf Valparaiso staat u zo in Vina del Mar, bekend voor zijn parken en stranden. Hier is ook het huis van Pablo Neruda, de Chileense poeet en Nobelprijswinnar, te spotten. 
Overnachting in Atton El Bosque Hotel. 

Dag 4: Santiago - Atacama (O)

We verlaten Santiago definitief en vliegen naar Calama Airport, toegangspoort tot de Atacamawoestijn in het noorden van Chili. Daar verkent u 's middags de Vallei van de maan, 8 kilometer vanaf San Pedro de Atacama. Dit landschap van kleuren en vormen is een geologisch spektakel dat meer doet denken aan een stukje maanlandschap dan onze eigen aardbol. Miljoenen jaren van erosie maakten dit landschap bijzonder. U bezoekt de zoutgrotten en beklimt de grote zandduin waar u de kleurenpracht van de Andes kan aanschouwen. 
Overnachting in Altiplanico Atacama Hotel. 

Dag 5: Atacamawoestijn (O)

Tijd om de grootste zandwoestijn ter wereld, de Atacamawoestijn, van dichterbij te bekijken. Pukara de Quitor is een 12e eeuws pre-Incafort dat de regio moest beschermen tegen invallen. Dat lukte tot de komst van de Spanjaarden. De site werd later gerestaureerd en is beslist een bezoekje waard. Van hieraf gaat het naar Tulor, een nederzetting die al meer dan 2.000 jaar zou bestaan. Het woestijnzand bedekte nu al grote delen van de stad, maar andere delen zijn nog perfect zichtbaar.
Overnachting in Altiplanico Atacama Hotel. 

Dag 6: Atacamawoestijn (O)

Vroeg uit de veren vandaag: om 4u vertrekt de excursie naar de Tatiogeisers, 100 km vanaf San Pedro (4.300 meter hoog). Hier geniet u van een picknickontbijt en wandelt u door een fantastisch geothermisch landschap vol geisers, modderpoelen en opborrelend, kokend water. Bijna onaards lijkt het wel! Na zonsopgang, gaat het naar de warmwaterbronnen voor een duik.
Overnachting in Altiplanico Atacama Hotel. 

Dag 7: Atacama - Villa Mar (O)

Vanaf uw hotel in San Pedro de Atacama trekt u naar de Chileense grens met Bolivia. De tocht gaat vanaf Hito Cajon naar Laguna Verde over de vulkaanflanken van de Licancabur, een belangrijke piek in de Andes, en de vallei van Dali. De route is werkelijk fascinerend: u ziet de modderpoelen, de bekende flamingo's en de kleurveranderingen boven de vlakte. 
Overnachting in Malku Cueva Hotel. 

Dag 8: Villa Mar - Uyuni zoutvlaktes (O/L/D)

Na het ontbijt reist u naar Colchani. U steekt hier Incahuasi Island (Fish Island) over richting grote cactussen. De lunch wordt geserveerd op de vlaktes. U trekt verder naar uw hotel: hotel Palacio de Sal, uitgeroepen tot één van de 10 meest bijzondere hotels in de wereld want volledig opgetrokken uit zout. Onder de meest heldere hemel die er bestaat, gaat u slapen. 
Overnachting in Hotel Palacio de Sal. 

Dag 9: Uyuni - Tupiza (O)

U trekt naar Tupiza vandaag, onderweg bezoekt u het mijndorpje Atocha. 
Overnachting in hotel Mitru.

Dag 10: Tupiza - Purmamarca (O)

Door de Boliviaanse hoogplateaus trekt u naar de grens met Argentinië waar u zult kennis maken met de kleurrijke noordwestregio van het land. U bezoekt Humahuaca, een klein pittoresk dorpje dat ook zijn naam geeft aan de kloof hier. Volgende stop: Pucara, de belangrijkste archeologische site van Argentinië.
Overnachting in hotel Posta de Purmamarca Hotel.

Dag 11: Purmamarca - Salta (O)

Purmamarca is het 'dorp van zeven kleuren' door de verschillende kleurschakeringen die de heuvels hier uitstralen. Bezoek zeker zijn kerk en de ambachtenmarkt op het plein, wandel door de smalle straatjes en treed in contact met de locals want dit is puur Argentinië. Daarna gaat u verder zuidwaarts naar Jujuy. Terugkeer naar Salta via La Paleta del Pintor (het schilderspalet), Maimara en Purmamarca.
Overnachting in Ayres de Salta Hotel.

Dag 12: Salta (O)

Vrije dag in de stad, tijd om de koloniale erfenis in het lieflijke Salta te ontdekken.
Overnachting in Ayres de Salta Hotel.

Dag 13: Salta - Buenos Aires (O)

Vanaf het hotel wordt u getransfereerd naar de luchthaven van Salta voor uw binnenlandse vlucht naar Buenos Aires, eindpunt van de reis. 
Overnachting in hotel Intersur Recoleta.

Dag 14: Buenos Aires (O)

De Argentijnse hoofdstad is het eindpunt van uw reis door de drie Zuid-Amerikaanse landen. Maar u kan het land niet verlaten alvorens de stad te verkennen: een begeleide stadstour brengt u langs de belangrijkste en meest opmerkelijke bezienswaardigheden en interessante wijken van de stad: de kathedraal, Plaza de Mayo, San Telmo, La Boca, Palermo, Recoleta, ... 
Overnachting in hotel Intersur Recoleta.

Dag 15: Buenos Aires (O/D)

Vrije dag in de stad om te ontspannen en de stad op eigen houtje te verkennen. 's Avonds nemen we u, als afsluiter van de rondreis, mee naar Cafe de los Angelitos. Dit café is een levende getuige van Buenos Aires' geschiedenis. De belangrijkste figuren uit de politiek en kunstscène in de 20e eeuw waren vaste gasten. Het café, geopend in 1890, was doorheen de geschiedenis een plaats van ontmoeting en verbaal gegoochel, van creativiteit, van praatjesmakers en schoften. Recent kreeg het café een grondige opsmuk en is het elke avond het decor van een indrukwekkende live tangoshow met 21 artiesten die dagelijks het beste van zichzelf geven.  
Overnachting in hotel Intersur Recoleta. 

Dag 16: Buenos Aires - huiswaarts (O)

Einde van de reis. U wordt naar de luchthaven vervoerd, waar u incheckt voor uw vluchten huiswaarts. 

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!