Reizen op uw maat

Costa Rica anders bekeken

Rondreis 14 dagen
Privé rondreis met privégids/chauffeur
Prijs vanaf € 3.125 per persoon op basis van 2 persoonskamer
Singlesupplement vanaf € 555

Op deze unieke natuurreis ontdekt u het centrale gebergte en het zuidelijke kustgebied aan de Pacific.  U verkent het authentieke Costa Rica rond de Turrialba regio. Op een actieve manier maakt u kennis met het weelderige nevelwoud en gaat u op zoek naar de schitterende quetzal. Osa Peninsula herbergt één van de meest ongerepte wouden vol met leven. Al snorkelend ontdekt u de onderwater fauna en flora van de Pacific. Ontspannen doet u in één van de mooist gelegen lodges van Costa Rica.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met Iberia of gelijkwaardige lijnvluchten
 • Huidige luchthaven- en fueltaksen
 • Privétransfers van de luchthaven naar het hotel en v.v. en vermelde boottransfers
 • Excursies zoals vermeld in het programma met Engelstalige lokale gidsen, toegangsgelden inbegrepen
 • Huurwagen type Hyundai Tucson (4x4) of gelijkwaardig
 • Hotels zoals vermeld in het programma (of evenwaardig)
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma

Niet inbegrepen

 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor gids en chauffeur
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten

Programma

Dag 1: Vlucht naar San José

Bij aankomst privétransfer naar het hotel. Check-in en korte briefing door de lokale agent.

Dag 2: San José – Irazu – Turrialba (B)

Uw huurwagen wordt afgeleverd bij het hotel. Mooie rit tot de Irazu vulkaan (3.400) met uitzichten over Cartago, de Centrale vallei en de Atlantische laagvlakte. Op de top kunt u de twee kraters bewonderen. U rijdt verder naar de pittoreske Tutrrialba regio aan de voet van de gelijknamige vulkaan.

Dag 3: Turrialba – Guayabo (B)

Bezoek aan het Guayabo National Monument, de belangrijkste precolumbiaanse site in Costa Rica. Dit religieus en commercieel centrum kende een bloeiperiode tussen de 9e en 15e eeuw. De archeologische resten zijn omgeven door weelderig regenwoud. In de namiddag bezoek aan de Grano de Oro koffieplantage.

Dag 4: Turrialba – Orosi – Cartago – San Gerardo De Dota (B)

Langs de suikerriet- en koffieplantages rijdt u naar de prachtige Orosi vallei. In het dorpje kunt u het oudste kerkje van het land bezoeken (1743). Daarna klimt u naar het nevelwoudgebied rond San Gerardo de Dota, de habitat van de befaamde quetzal. Namiddag vrij om de weelderige omgeving een eerste keer te verkennen.

Dag 5: El Parramo Trek (B)

’s Morgens vroeg rijdt u naar de El Parramo berg (3.400m) waar een lokale gids u opwacht. Deze bergwandeling is één van de mooiste tochten in dit gebied van ongerept nevelwoud. U wandelt door het sprookjesachtige woud op zoek naar vogels en met wat geluk spot u de schitterende quetzal. Duur van de tocht: 6uur, ontbijt box inbegrepen.

Dag 6: San Gerardo – Sierpe – Osa Peninsula (B-L-D)

‘s Morgens vroeg daalt u af naar Sierpe, een vissersstadje gelegen aan de Pacific. Boottransfer door het mangrovewoud naar het schiereiland Osa. Bij aankomst wordt u naar de schitterend gelegen lodge te zuiden van de Drake Bay gebracht. De lodge  ligt in een wildreservaat  dat aansluit bij het Corcovado nationaal park, één van de meest ongerepte parken van Costa Rica.

Dag 7: Nationaal Park Corcovado (B-L-D)

Jungletocht met Engelstalige natuurgids door het Corcovado nationaal park, gekend om zijn enorme biodiversiteit. Naast het dichte regenwoud, verschillende meren en verborgen lagunes, watervallen en mangrovebos heb je hier ook prachtige stranden. In het park vindt u 750 soorten bomen, 117 soorten amfibieën en reptielen, 120 soorten zoogdieren en 365 soorten vogels waarvan tal endemisch zijn. Maar wat dit park het meest aantrekkelijk maakt is dat het wildleven zo makkelijk te observeren en te benaderen is.

Dag 8: Caño Island (B-L-D)

Met een snelle motorboot vaart u naar het Caño Island dat ongeveer een 10 mijl buiten de kust ligt. Dit is één van de mooiste plaatsen om het rijke onderwaterleven van de Pacific kennis te maken. Al snorkelend kunt u de koraalriffen verkennen en de talrijke kleurrijke vissen observeren. Picknick op het strand. U kunt ook nog de inheemse begraafplaats die zich op het eiland bevindt bezoeken.

Dag 9: Osa Peninsula – Sierpe – Matapalo (B)

Boottransfer naar Sierpe waar u uw huurwagen oppikt en langs de kust naar Matapalo rijdt. Vandaar uit rijdt u de dicht begroeide heuvels op naar uw verblijf, een ware oase van rust.

Dag 10: Nationaal Park Marino Ballena (B-L)

Tijdens deze boottocht vaart u langs de beste spots om bultrug walvissen, grienden en verschillende dolfijnsoorten te spotten (seizoensgebonden). U geniet van de uitzichten op de kustlijn van het Marino Ballena park en de enorme diversiteit van vogels bij de indrukwekkende zeegrotten van Playa Ventana. Op een klein eiland in de Pacific wordt er gestopt voor versnaperingen en om u de gelegenheid te geven al snorkelend de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken.

Dag 11: Matapalob

Vrije dag om te relaxen en te genieten van uw verblijf.

Dag 12: Matapalo – Manuel Antonio – San José (B)

Op uw terugweg richting de Centrale Vallei kunt u nog het nationaal park Manuel Antonio bezoeken. In dit kleine park is het makkelijk de fauna te observeren en vindt u enkele van de mooiste stranden van de Pacific terug. U rijdt verder naar uw verblijf in San José  waar u uw huurwagen inlevert.

Dag 13: San José – Brussel

Privétransfer naar de internationale luchthaven op tijd voor uw terugvlucht.

Dag 14: Aankomst te Brussel

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!