Reizen op uw maat

Cuba de Primera

Rondreis 14 dagen/12 nachten
Privé rondreis met Nederlands-of Engelstalige privéchauffeur en –gids
Prijs vanaf € 3.365 per persoon op basis van 2 persoonskamer

Een perfect uitgedokterde en exclusieve rondreis. Het is een opeenstapeling van hoogtepunten om het exotische Cuba te ontdekken. U bezoekt de hoofdstad Havana waar je als het ware 50 jaar terugkeert in de tijd. Verderzetting naar Viñales, de regio van de wereldberoemde Cubaanse tabak, waaruit de legendarische sigaren worden vervaardigd. Bezoek aan de Sierra del Escambray, één van de talrijke bergketens van Cuba. U bezoekt er het nationale park van El Nicho met zijn wondermooie watervallen. Trinidad is de mooiste stad van Cuba met zijn gekleurd historisch centrum en de vallei van de suikermolens. Sancti Spiritus is een minderbekend maar daarom niet minder mooi historisch stadje. In Santa Clara zult u het Mausoleum van «Che Guevara» kunnen bezoeken. Na een gevarieerde rondreis zult u kunnen genieten van de parelwitte stranden van Cayo Santa Maria.

Inbegrepen

 • Internationale vluchten Air Europa via Madrid
 • Huidige fuel- en luchthaventaksen
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • Nederlands- of Engelstalige privéchauffeur/-gids
 • Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt,L=middagmaal, D= avondmaaltijd)
 • Alle vermelde bezoeken met de toegangsgelden
 • Toeristenkaart

Niet inbegrepen

 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Eventuele uitreistaksen of lokale luchthaventaksen
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten

Programma

Dag 1: Brussel – Madrid – Havana

Vlucht van Brussel naar Havana via Madrid. Aankomst in Havana. Onthaal en transfer naar het hotel. Intrek en overnachting in het hotel Raquel.

Dag 2: Havana

Stadsbezoek, vertrek per coco taxi door de wijk van El Vedado en langsheen de beroemde Malecon van Havana. Bezoek aan een plaatselijke markt en verderzetting naar het kerkhof van Colon, de Plaza de Revolu cion, de Afrocubaanse wijk van Havana. Middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag, wandeling door de Havana Vieja. De oude stad werd als werelderfgoed verklaard door het Unesco. U wandelt langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja,…Overnachting in het hotel Raquel.

Dag 3: Havana

Vertrek naar de overkant van de baai van Havana en halte bij het standbeeld van Christus voor een mooi panorama over de stad. Bezoek aan het fort van El Morro, die de baai beschermde tegen aanvallen van piraten. Lunch in het restaurant La Divina Pastora en terugkeer naar Havana in de namiddag. Overnachting in het hotel Raquel.

Dag 4: Havana – Pinar del Rio – Viñales

Vertrek naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio en bezoek aan een sigarenfabriek waar de legendarische Montechristo’s en Cohibas vervaardigd worden. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba, de tabaksstreek van Viñales, omringd door prachtige kalkformaties. U bezoekt er een boerderijtje. Overnachting in het hotel Los Jasmines.

Dag 5: Viñales - Cienfuegos

Vertrek terug langs een brede autosnelweg met weinig verkeer richting het centrum van het eiland. Aankomst in de monumentale stad, Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in het hotel La Union.

Dag 6: Cienfuegos – El Nicho – Trinidad

Vertrek naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra de Escambray, de centrale bergketen van Cuba. Niet ver van het dorpje Cumanayagua neemt u een verharde weg naar het Nationale park. Eenmaal boven kunt u een mooie wandeling maken om de opmerkelijke flora en fauna te observeren. De wandeling neemt u mee langsheen paradijselijke watervallen waarin u een frisse duik kunt nemen. Verderzetting naar Trinidad en overnachting in het hotel Iberostar Trinidad.

Dag 7: Trinidad

Bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, een koloniaal stadje, werelderfgoed van het Unesco, een levend museum ! De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en kende zijn rijkdom door de bloei van de suikerindustrie. Verderzetting naar de vallei van de suikermolens en halte aan de Mirador voor een prachtig zicht op de vallei. Bezoek aan de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren. Terugkeer naar Trinidad. Overnachting in het hotel Iberostar Trinidad.

Dag 8: Trinidad – Sancti Spiritus – Santa Clara

Vertrek naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Sancti Spiritus beschikt over een gelijkaardige architectuur als Trinidad, maar is minder toeristisch en daarom ook rustiger. De kerk van de Heilige Geest werd gebouwd in 1522, werd daarna vernield door een inval van piraten en daarna terug herbouwd in 1680. Verderzetting richting Santa Clara. Santa Clara is de heroische stad van Cuba. Het is hier dat Che Guevara zijn belangrijkste overwinningen boekte tegen de troepen van Batista. Bezoek aan het mausoleum en museum van Che Guevara. Overnachting in het hotel Hostal del Rijo.

Dag 9: Santa Clara – Havana

Ontbijt. Vertrek naar Havana. Overnachting in het hotel Raquel.

Dag 10: Havana – Cayo Santa Maria

Privé transfer naar het strand van Cayo Santa Maria. Overnachting in All inclusive in het hotel Melia Buenavista.

Dag 11-12: Cayo Santa Maria

Vrij verblijf in All Inclusive. Overnachting in het hotel Melia Buenavista.

Dag 13: Cayo Santa Maria – Havana – Madrid

Ontbijt. Vrije dag. In de namiddag privétransfer naar de luchthaven van Havana en vlucht naar Brussel via Madrid.

Dag 14: Madrid – Brussel

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!