Reizen op uw maat

Cuba: rum, salsa & Hemingway

Wie droomt er niet van Cuba met zijn zonovergoten stranden, prachtige koloniale steden en kleurrijke goedlachse bevolking. Maak kennis met de bewogen geschiedenis van dit eiland en geniet van de unieke mix van zon, cultuur en authenticiteit. Che Guevara, Fidel Castro, salsa, rum en sigaren,… Het zijn slechts enkele van de visitekaartjes van dit exotisch paradijs.

Duur: 13 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

 

Inbegrepen

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • 5 overnachtingen in Iberostar Parque Central
 • 1 overnachting in hotel Los Jazmines
 • 2 overnachtingen in hotel La Union
 • 2 overnachtingen in hotel Melia Buenavista Cayo Santa Maria
 • 2 overnachtingen in hotel Iberostar Trinidad

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Verzekeringen

Programma

DAG 1 Havana

Aankomst in de luchthaven van Havana. Recuperatie van de bagage en vervullen van de douaneformaliteiten. Verwelkoming door de lokale agent en transfer naar uw hotel. Check-in in het hotel Iberostar Parque Central. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central.

DAG 2 Havana

Ontbijt in het hotel. Ontdekking van Havana. In 1982, verklaarde Unesco Havana’s historische centrum tot werelderfgoed. Geen enkele stad in Latijns-Amerika heeft een groter koloniaal centrum. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central.

DAG 3 Havana

Ontbijt in het hotel. Ochtend vrij om Havana verder te verkennen. In de namiddag staat een privé salsales van 2 uur gepland. De les zal plaatsvinden in ArteHabana, een van de bekendste muziekwinkels in Old Havana. U kan er vanuit het hotel gemakkelijk naartoe wandelen. Avond vrij in te vullen. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central.

DAG 4 Havana

Ontbijt in het hotel. Ophalen van de huurwagen. Excursie ‘Hemingway’: Deze grote Amerikaanse schrijver werd verliefd op het eiland toen hij er in 1932 kwam vissen. In 1939 nam hij hier zijn intrek. U rijdt naar het oude huis van Hemingway in San Francisco de Paula, de Finca Villa Vigia, nu een museum. Verder naar Cojimar, de scène voor zijn boek ‘The Old Man and the Sea’, waarvoor hij de Nobelprijs heeft gekregen. Terugkeer naar het hotel. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central.

DAG 5 – Pinar del Rio - Viñales

Ontbijt in het hotel. Vroeg vertrek naar Pinar del Rio. Optionele stops in Las Terrazas of Soroa (zelf beslissen). Sightseeing in Pinar del Rio, inclusief bezoek aan de sigarenfabriek. Verder rijden naar de Viñales Vallei: een korte tour door de vallei met bezoek aan een tabaksplantage. Check-in in het hotel Los Jazmines. Overnachting in het hotel Los Jazmines.

DAG 6 Viñales – Ciénaga de Zapata - Cienfuegos

Ontbijt in het hotel. Vroeg vertrek naar Guamá. Optionele stops in Fiesta Campesina Farm, Guamá en de ruïnes van de suikerrietvelden Centraal Australië (ter plaatse). Rit naar Cienfuegos. Check-in in het hotel La Union. Overnachting in het hotel La Union.

DAG 7 Cienfuegos

Ontbijt in het hotel. Dag vrij in te vullen. Overnachting in het hotel La Union.

DAG 8 Cienfuegos  –  Cayo Santa Maria

Ontbijt in het hotel. Verder rijden naar Cayo Santa Maria. Check-in in het hotel Melia Cayo Santa Maria. Overnachting in het hotel Melia Buenavista Cayo Santa Maria.

DAG 9 Cayo Santa Maria

Ontbijt in het hotel. Dag vrij in te vullen, genieten aan het strand. Overnachting in het hotel Melia Buenavista Cayo Santa Maria.

DAG 10 Cayo Santo Maria – Trinidad – Topes de Collantes

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar het Topes de Collantes Touristic Complex. Via Centinelas del Rio Melodioso in Guanayara Natural Park. Terugkeer naar Trinidad. Check-in in het Trinidad Hotel. Overnachting in het hotel Iberostar Trinidad.

DAG 11 Trinidad

Ontbijt in het hotel. Treinen maken al meer dan 100 jaar deel uit van Cuba, langer dan op het Spaanse vasteland. U neemt de trein naar Valle de los Ingenios. Bezoek aan de Manaca Iznaga Tower (proeven van een suikerriet drankje). Terugkeer naar het hotel. De namiddag is vrij in te vullen. Overnachting in het hotel Iberostar Trinidad.

DAG 12 Trinidad  – Santa Clara - Havana

Ontbijt in het hotel. Vroeg vertrek naar Santa Clara. Rit naar Havana. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central.

DAG 13 Havana

Ontbijt in het hotel. Check-out uit het hotel Iberostar Parque Central hotel. Transfer naar Havana International Airport voor uw vlucht naar huis.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!