Reizen op uw maat

Culinair en cultureel rondreizen door Vietnam

Vietnam is divers en valt ruwweg onder te verdelen in drie gebieden die op een rondreis vlot kunnen worden gecombineerd met behulp van korte binnenlandse vluchten. Natuur en cultuur, voor elk wat wils!

Er is het noorden met de indrukwekkende Ha Long Bay en hoofdstad Hanoi, thuisbasis van Ho Chi Minh, dé held van de Vietnamezen. U kan er het woonhuis en mausoleum van de man bezoeken, maar ook de Franse wijk en de oude stad maken indruk. Dieper zuidwaarts komt u in het keizerlijke Hué en de oude havenstad Hoi An. En helemaal in de voet van Vietnam ligt Saigon, waar miljoenen brommers elkaar verdringen op straat. Maar waar ook de Cu Chi Tunnels u niet ongeroerd laten. 

Wat het land bindt, of u nu in het noorden of zuiden verblijft, is de goesting voor eten en de kunst heerlijke gerechten te maken in no-time! Vietnamezen houden van eten en toveren de heerlijkste gerechten op de kaart. Een lekkere kipnoodlesoep, een koffie met ei, een Com Cake of stukje slang? Deze reis laat u culinair niet in de steek: we schotelen u een food tour door Hanoi met een lokale foodie voor, u bezoekt een prachtige kruidentuin, trekt per vespa door Saigon op zoek naar street food, gaat inkopen doen op de markt om vervolgens zelf mee te gaan kokerellen en er is een diner aan boord van een cruise op de Saigon.

 

10 dagen 
2659 EUR / persoon (op basis van een reis voor twee personen)

Inbegrepen

 • Accommodatie in de vermelde hotels
 • Dagelijks ontbijt
 • Overnachting Deluxe Junk Ha Long Bay (private cabin op shared cruise)
 • Transfers in privévoertuig, koude handdoeken en water aan boord
 • Bezoeken met een lokale Engelssprekende gids
 • Ingangsgelden bezienswaardigheden
 • Overige maaltijden zoals aangegeven
 • Binnenlandse vluchten (Hanoi - Hué en Danang - Saigon)
 • Reisdocumentatie en reisgids World of Travel

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten 
 • Visum Vietnam
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie-en bijstandsverzekering
 • Overige maaltijden, transfers en activiteiten dan vermeld

Programma

Dag 1: Brussel - Hanoi

Bij aankomstop de luchthaven van Hanoi, wordt u opgewacht door onze lokale gids. Deze brengt u naar het hotel voor een overnachting in het Sofitel Legend Metropole. 

Dag 2: Hanoi

Tijd om Hanoi te verkennen ...! 's Ochtends staan de highlights van de charmante stad op het programma. Zijn brede boulevards, zijn Frans koloniale gebouwen, zijn meren, ... 
U bezoekt het mausoleum van Ho Chi Minh, waar het lichaam van 'Uncle Ho' ligt opgebaard. Ook het huis waar hij leefde en werkte is te bezichtigen. De One Pillar Pagoda is een historische boeddhistische tempel, samen met de Perfume Temple vormt het een iconisch tempelduo in de stad. 
Het tweede deel van de ochtend brengt u door op de cyclo (tuktuk) door de Oude Stad, een drukke en levendige wijk waar het lokale leven mooi zichtbaar is. 
's Namiddags gaat u met een lokale foodie het culinaire Hanoi verkennen. Eten op straat is een heel gewone bezigheid voor de Vietnamezen; ze schuiven vaak op lage, plastic stoeltjes aan bij één van de vele straatkraampjes. U proeft er Pho Ga (noodlesoep met kip) en bezoekt een lokale markt waar tientallen geuren en aroma's van etenswaren, soepen, ... u tegemoet waaien. Bij een kliene Banh Duc-shop proeft u de Banh Duc, een gekook rijstpoeder met Vietnamese kruiden. Bij een volgende stop proeft u Com Cake (jonge rijst), wat elke inwoner van Hanoi zo weer doet denken aan zijn of haar kindertijd. In één van de tube houses in Hanoi brengt u gids u tot bij Banh My Lan Ong, waar u het heerlijke brood moet proeven. En probeerde u al eens een Vietnamees dessert zoals een zoete Che-soep met een Vietnamese ei-koffie. De tocht duurt 4u en neemt zo'n 4km in beslag. 
Overnachting in het Sofitel Legend Metropole. 

Dag 3: Hanoi - Ha Long Bay

Vanaf Hanoi trekt u oostwaarts naar Ha Long Bay. Onderweg is een stop voorzien in Dai Viet Center. In Ha Long Bay stapt u aan boord van een Deluxe Junk, de lunch staat al geserveerd voor u. De boottocht voert onermeer naar het mysterieuze Tien Ong Cave, een grote grot waar een team archeologen in 2007verschillende menselijke resten en artefacten vond die teruggaan op 10 000 jaar v.C. Cua Van is de naam van en vissersdorp dat op de route ligt. 's Avonds is er een kookdemo met de chef en geniet u van het diner bij zonsondergang op het dek. 
Overnachting aan boord (Junk Deluxe). 

Dag 4: Ha Long Bay - Hanoi - Hué

Een tai chi demonstratie op het bovendek, voor het krieken van de dag, is een bijzondere ervaring. Of gaat u liever voor een verfrissende duik in de baai? Even zonnen op het witte zandstrand vlakbij kan natuurlijk ook! Sportievelingen kunnen dan weer de heuvel op om een zicht te genieten over Ha Long Bay. Hoe u de ochtend ook invult, daarna gaat het op een gezapig tempo terug naar Ha Long City. Vanaf de pier wordt u meteen doorgevoerd naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Hué, de volgende stop. Vanaf de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. 
Overnachting in hotel La Residence Hué. 

Dag 5: Hué

Hué was lange tijd de keizerlijke hoofdstad van Vietnam (17e tot 19e eeuw). Daar herinneren vandaag nog verschillende keizerlijke graven, oude pagodes en de ruïnes van een citadel aan. Deze laatste staat op de UNESCO-lijst en mag u beslist niet missen: de Main Gate, de prachtige architectuur van het hof, mooie tuinen, ... Verder staan ook de Thien Mu Pägode, de Khai Dinh Royal Tomb en Tu Duc Royal Tomb op het programma. 's Avonds serveren we u een 'koninklijk' maal in een authentiek restaurant in de stad, vergezeld door sfeervolle muziek. 
Overnachting in hotel La Residence Hué. 

Dag 6: Hué - Hoi An

Na het ontbijt trekt u naar Hoi An, een prachtige tocht van zo'n 3u langs de kust. Hoi An, in de 17e tot 19e eeuw een belangrijke handelshaven, heeft een door UNESCO beschermde binnenstad. Verdwaal in de smalle steegjes, bewonder de oude koopmanshuizen in Chinese, Japanse en Vietnamese architectuur, bewonder de 400-jaar oude Japanse brug en eindig smaakvol op de kleurrijke markt.
Overnachting in HOtel Royal Hoi An MGallery Collection.

Dag 7: Hoi An 

Deze dag brengt u door op het platteland rond Hué. Een fietstocht van zo'n 4 km brengt u naar Tra Que Vegetable Village, genaamd naar de Vietnamese zachte kruiden die er groeien en die vele gerechten uit de lokale keuken vergezelt. U krijgt de kans het dorp te verkennen, de tuin te bezoeken en alle kruiden te inspecteren, een babbeltje te slaan met de locals, rijst te bewerken, ... 
De namiddag wordt vrijgehouden voor een kookervaring. In de Red Bridge Cooking School,  ten midden van een weelderige tuin, ontmoet u de chef van het Hai Café in de Oude Stad. Hij vergezelt u naar de markt van Hoi An om alle ingrediënten te verzamelen die later dienen voor de kookles. Vanaf het centrum gaat het per boot naar de kookschool (kijkt u zeker rond zich naar het leven op de rivier!) om samen te kokerellen én uiteraard te smullen van de eigen gerechten, uitkijkend over de rivier. 
Overnachting in Hotel Royal Hoi An MGallery Collection.

Dag 8: Hoi An - Danang - Saigon 

U wordt vanaf Hoi An naar de luchthaven van Danang gebracht, voor uw binnenlandse vlucht naar Saigon (Ho Chi Minh). Deze zuidelijke metropool verkent u 's ochtends in gezelschap van een gids. Deze leidt u rond in de stad van 8 miljoen inoners en 4 miljoen brommers. Denk aan de Notre Dame-kathedraal, de Central Post Office, het presidentiële paleis en het War Remnants Museum. 
Later die dag geniet u van een diner aan boord van de Lady Hau-cruise die u over de Saigon voert langs de skyline van de stad. Aan boord wordt een Vietnamese BBQbuffet geserveerd. Het geslaagde einde van een dagje Saigon. 
Overnachting in Hotel Park Hyatt Saigon.

Dag 9: Saigon

De laatste dag in Saigon start met een must-do in de stad. U kan Saigon niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de Cu Chi Tunnels, u gaat per speedboat vanaf het centrum van de stad erheen. Deze boottocht toont u twee gelaten van de stad: het huidige, blinkende Saigon met zijn skyscrapers en hectiek enerzijds, de groene rijstvelden en authentieke dorpjes anderzijds. De Cu Chi Tunnels zelf brengen u terug naar 1948 toen de Viet Cong werden aangevalen in de Vietnamoorlog. Als bescherming bouwden ze in allerijl een ingenieus tunnelcomplex. het diende als beschemring, maar ook als middel om te communiceren, waren op te slaan, te wonen en zieken te verzorgen. Een bezoek aan de tunnels leert u de hardheid van de oorlog, het leven ondergronds en de doorzettingsvermogen van de Vietnamezen kennen. Onderweg terug naar Saigon luncht u in een lokaal restaurant. 
Terug in Saigons 'hustle and bustle', hebben we nog een fijne afsluiter voor u vandaag. U eindigt uw reis achter op een vespascooter, kwestie van niet uit de toon te vallen in deze stad. Act as a local heet dat dan! Deze tour eindigt met een diner bij Saigons authentieke 'street food'. Proeft u er een slangenhapje, heel populair in de stad! Of houdt u het bij Banh Xeo, een rijstpannenkoek met garnalen en varkensvlees. 
Overnachting in Hotel Park Hyatt Saigon. 

Dag 10: Saigon - Brussel

Na het ontbijt zakt u af naar de luchthaven van Saigon voor uw terugvlucht richting Europa. 
Ter info: u kan uw verblijf in Saigon uitbreiden met een cruise over de Mekongdelta indien gewenst. 

Andere trips in
Vietnam

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!