Reizen op uw maat

India: spiritualiteit en tijgers

17 dagen – 14 nachten individueel begeleid

Duur: 17 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Troeven:

Comfortabele en karaktervolle hotels
Ontdekking van het authentieke en weinig belopen India
Grote culturele rijkdom met talrijke Unesco-sites
Een belevingsreis bij uitstek: cultuur, natuur en couleur locale

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel in economy met Jetairways
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • 1 overnachting in hotel Taj Mahal in Mumbai
 • 1 overnachting in hotel Taj Residency in Aurangabad
 • 3 overnachtingen in hotel Ahilya Fort in Maheswar
 • 2 overnachtingen in hotel Jehan Numa Palace in Bhopal
 • 1 overnachting in de trein van Bhopal naar Katni
 • 2 overnachtingen in hotel Mahua Kothi in Bandhavgarh
 • 1 overnachting in hotel Lalit Temple View in Khajuraho
 • 1 overnachting in hotel Amar Mahal in Orchha
 • 1 overnachting in hotel Usha Kiran Palace in Gwalior
 • 1 overnachting in hotel The Imperial in Delhi
 • Onthaal en bijstand op de luchthaven en hotels
 • Kwalitatieve, lokale Engelstalige of Franstalige gidsen
 • Vervoer per privéwagen met airco en chauffeur
 • Treinticket Bhopal – Katni
 • Binnenlandse vluchten
 • Toegangsgelden
 • De vermelde activiteiten

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten
 • Optionele activiteiten

Programma

DAG 1 Brussel – Mumbai (-)

Vertrek vanuit Brussel met directe vlucht Jetairways naar Mumbai. Maaltijden aan boord. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel.

DAG 2 Mumbai (B,L,D)

Ontbijt en in de voormiddag bezoek aan het eiland Elephanta (gesloten op maandag). Op dit eiland bevinden zich de rotstempels met prachtig beeldhouwwerk. Het staat op de lijst van Unesco-Werelderfgoed. Lunch. ‘s Namiddags begeleid bezoek aan Bombay: Gateway of India, museum Prince of Wales, Jaintempel, Marine drive, Chowpaty Beach… Terugrit naar het hotel en overnachting.

DAG 3 Mumbai – Aurangabad (B,L,D)

Ontbijt. ‘s Morgens transfer naar luchthaven voor vlucht naar Aurangabad. Aankomst en transfer (45’) naar de grotten van Ellora (gesloten maandag). Dit Unesco-Werelderfgoed is beroemd om zijn prachtige rotsarchitectuur bestaande uit boeddhistische, hindoeïstische en jaïnistische grottempels en kloosters. Rit naar het hotel en overnachting.

DAG 4 Aurangabad – Ajanta – Maheswar (B,L,D)

Ontbijt. ‘s Morgens rit naar de grotten van Ajanta (2u). Hier vindt men grothermitages en zalen, waarin indrukwekkende schilderingen op de muren aangebracht zijn. Ajanta is tevens Unesco-Werelderfgoed. Vrijavondmaal. Verdere lange en boeiende rit naar Maheswar. Intrek in het bijzondere Alhiya Fort. Een unieke beleving.

DAG 5 Maheswar – Omkareshwar – Maheswar (B,L,D)

Ontbijt en rit naar Omkareshwar. Al eeuwenlang komen hindoes van heinde en verre naar dit bedevaartsoord om eer te betonen aan Shiva in de Shri Omkar Mandhata-tempel. Vervolgens terugrit naar Maheswar. Ondekking van de ghats, het fort en de tempel van Rani Ahiliya Bai. Overnachting.

DAG 6 Maheswar – Mandu – Maheswar (B,L,D)

Ontbijt. ‘s Morgens rit (1u) naar Mandu. Deze voormalige vestingplaats herbergt enkele van de beste voorbeelden van Afghaanse architectuur in heel India. Ontdekking van prachtige gebouwen: Jahaz Mahal, Hindola Mahal, de tombe van Khan Hoshang, de Jama Masjid, het paleis van Baz Bahadur … Terugrit naar Maheswar.

DAG 7 Maheswar – Bhopal (B,L,D)

Ontbijt. Vroeg vertrek en lange rit naar Bhopal. Aankomst en‘s namiddags bezoek. De mooiste monumenten zijn van islamitische invloed. Tevens bezoekt u het interessante tribal museum. Intrek in het hotel en overnachting.

DAG 8 Bhopal – Sanchi – Bhopal (B,L,D)

Ontbijt en rit naar Sanchi. Deze plek is bekend voor de grootste stoepa in India. De stoepa, de zuil, de prachtig besneden portieken, worden aanzien als één van de hoogtepunten van Boeddhistische kunst in India. In de nabijheid bezoekt u ook de grotten van Udaygiri, gewijd aan de olifantengod Ganesh. Terugrit naar Bhopal.

DAG 9 Bhopal – Katni (B,L,D)

Ontbijt. ‘s Morgens rit naar de rotsschuilplaatsen van Bhimbekta, gekend voor zeer oude rotsschilderingen. Op de terugweg halte te Bhojpur om de prachtige Shiva-tempel te bezoeken. Terugrit naar Bhopal en in de vooravond nachttrein naar Katni in 1ste klasse airco. Overnachting aan boord.

DAG 10 Katni – Bandhavgarh NP (B,L,D)

Aankomst vroeg in de morgen te Katni. Onthaal en transfer naar het Bandhavgarh NP. Intrek in de lodge. ‘s Namiddags 1ste safari op zoek naar de Bengaalse tijger in het reservaat. Ovenachting.

DAG 11 Bandhavgarh (B,L,D)

Ontbijt. Volledige dag gewijd aan de ontdekking van flora en fauna. Met wat geluk ziet u tijdens de safari : tijgers, panters, beren, wolven en apen … Terug naar de lodge en overnachting.

DAG 12 Bandhavgarh – Khajuraho (B,L,D)

Ontbijt. ‘s Morgens rit naar Khajuraho. Aankomst en intrek in het hotel. ‘s Namiddags bezoek aan het prachtige tempelcomplex. Khajuraho is vooral bekend geworden wegens de vele tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. Deze tempels staan op de Unecso-Werelderfgoedlijst. Overnachting.

DAG 13 Khajuraho – Orchha (B,L,D)

Na het ontbijt een lange rit door akkerbouwgebied en kleine dorpjes naar Orchha, waar de tijd is blijven stilstaan. Het oude fort op een eilandje in de Betwarivier overheerst de tempels, paleizen en de Koninklijke grafmonumenten, gelegen aan de rivier. Overnachting.

DAG 14 Orchha – Gwalior (B,L,D)

Rit naar Gwalior. Deze stad ligt aan de voet van een immens fort en is beroemd om zijn zeer interessante tempels en vervallen paleizen. Bezoek aan de stad en het museum. Vervolgens intrek in het hotel.

DAG 15 Gwalior – Delhi (B,L,D)

Bezoek aan de het indrukwekkende fort. Het fort telt vele tempels, moskeeën en Jaïntempels. In de late namiddag neemt u de Shatabdi Express naar Delhi. Transfer naar het hotel en intrek.

DAG 16 Delhi – terugvlucht (B,L)

Volledige dag gewijd aan de onbekende en verborgen plekken van het mystieke India. Ontdekking van het boeiende museum van handnijverheid. Bezoek aan het nationaal museum (gesloten op maandag). Transfer naar het hotel om te genieten van de dagkamer. Op het afgesproken uur transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Europa.

DAG 17 Brussel

Aankomst ’s morgens te Brussel.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!