Reizen op uw maat

Dak van de Andes

Deze gevarieerde reis brengt je door één van de mooiste en meest indiaanse landen van Zuid-Amerika: Bolivia. Maak kennis met de Aymarà- en Quechua-indianen en de vele 'mestizos', woonachtig in het land dat ook wel het 'Dak van de Andes' wordt genoemd. Een uitgestrekte zoutvlakte, de indrukwekkende altiplano en het saffierblauwe Titicacameer zijn maar een paar van de hoogtepunten. Deze reis is een aanrader voor de échte Andesreiziger!

Duur: 10 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in hotel Rosario
 • 1 overnachting in hotel Luna Salada
 • 1 overnachting in hotel Rosario del Lago
 • 1 overnachting in hotel Casa Andina Private Collection Puno
 • 3 overnachtingen in hotel Monasterio del Cusco
 • 1 overanachting in hotel Ikaterra Machu Picchu Pueblo
 • Toegangstickets Machu Picchu
 • Pendelbussen

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 La Paz

Aankomst in de luchthaven van La Paz. Douane en recuperatie van de bagage. Onthaal door onze lokale agent en transfer naar uw hotel. Vrije dag. Overnachting in het hotel Rosario.

DAG 2 La Paz

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de Tiwanaku ruïnes. Deze prachtige Boliviaanse ruïnes van 1580 v.C. dateren van één van de oudste beschavingen van Amerika. De Zonnepoort, de tempel van Kalasasaya en de piramide van Akapana zijn slechts een glimp van dit roemrijke verleden. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna stadstour in La Paz en de Moon Valley.
De stad La Paz en omgeving nemen u mee op een tocht doorheen hun mysterieus verleden. Elke hoek, elke straat, herbergt een verborgen schat. Het avontuur roept! Een levende geschiedenis over de pre Spaanse tijden met al hun tradities en magische rites op de straten. De inheemse, koloniale en moderne districten, de Indiase markt, de Witch Doctor's Market en de adembenemende panorama's zijn allemaal omgeven door de majestueuze "Illimani" berg. Bezoek aan de Moon Valley, een klei-formatie die lijkt op de maan. Overnachting in het hotel Rosario.

DAG 3 La Paz  – Uyuni – Colchani

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van La Paz voor uw vlucht naar Uyuni. Aankomst in de luchthaven van Uyuni. Volledige dagexcursie naar Salt Lake en Isla Pescado.
Dit is de grootste zoutvlakte ter wereld, gelegen op de Boliviaanse Andes Altiplano met een oppervlakte van 12 000 km². De Boliviaanse Andes biedt adembenemende landschappen die nauwelijks kunnen worden geëvenaard.
Bezoek aan Isla Pescado, ook wel "Incawasi" genoemd, een oase met algenformaties en fossielen. Het is bedekt door duizenden grote zuilvormige cactussen, die al meer dan honderd jaar oud zijn en tot een hoogte van meer dan 12m groeien. Het landschap, met op de achtergrond de zoutpannen die zich uitstrekken tot aan de horizon, is een ideale plek voor fotografie-liefhebbers. Als lunch wordt een picknick geserveerd. Bezoek aan de Tunupa vulkaan en de mummies van Coquesa. Diner in het hotel Luna Salada. Overnachting in het hotel Luna Salada.

DAG 4 Uyuni  –  La Paz – Lake Titicaca – Copacabana    

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Uyuni naar La Paz. Aankomst in de luchthaven van La Paz. Transfer naar Huatajata. Vleugelboot voor bezoek aan het Urus Urus Iruitos drijvende eiland. Transfer naar Copacabana. Overnachting in het hotel Rosario del Lago.

DAG 5 Copacabana  – Lake Titicaca – Puno  

Ontbijt in het hotel. Per vleugelboot naar Moon Island. Bezoek aan de tempel van de zonnemaagden Iñal Uyu. Verder naar Sun Island. Bezoek aan de Inca trap en heilige fontein. Hier kunt u proeven van het heilige water dat u eeuwige jeugd en geluk zou bezorgen. Lunch in het archeologische restaurant Uma Kollu en bezoek aan een pittoreske ambachtelijke markt. Per vleugelboot naar Copacabana. Transfer over land naar het hotel in Puno. Overnachting in het hotel Casa Andina Private Collection Puno.

DAG 6 Puno  – Cuzco

Ontbijt in het hotel. Uw gids zal u ophalen aan uw hotel. Transfer naar Cuzco via de Highland Route. U rijdt doorheen enkele van de meest fascinerende landschappen. Ongeveer halverwege ligt La Raya, de grens tussen Puno en Cuzco en het hoogste punt van deze route (4 313m). De volgende haltes zijn aanbevolen op deze reis (van Puno naar Cuzco):

 • Raqchi: een opmerkelijke en ongewone archeologische Inca site met een aantal unieke eigenschappen: de hoogte van de muren, de zuilen en de bouw in steen en leemsteen.
 • Andahuaylillas: een 17e-eeuwse eenvoudige dorpskerk met een van de mooiste kerkinterieurs van Peru. Het heeft prachtige barokke altaren, houtsnijwerk en fresco's.

Aankomst in Cuzco. Overnachting in het hotel Monasterio del Cusco.

DAG 7 Cuzco

Ontbijt in het hotel. Stadstour in en rond Cuzco.
Vanaf de Plaza de Armas bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van de stad, voordat u naar de buitenwijken van de stad trekt om de belangrijke Inca ruïnes te bezichtigen. U bezoekt de hoogtepunten zoals de grote markt, de kathedraal, de zonnetempel Koricancha, de Inca-ruïnes van Sacsayhuaman en de bruisende San Pedro markt. Rest van de dag vrij. Overnachting in het hotel Monasterio del Cusco.

DAG 8 Cuzco – Machu Picchu

Ontbijt in het hotel. Vandaag haalt uw gids u vroeg op voor de transfer per privewagen naar het treinstation in Ollantaytambo, in de Urubamba-vallei. Vertrek van de Vistadome trein naar Aguas Calientes. Aankomst in Aguas Calientes. Bij aankomst in Aguas Calientes neemt u met uw prive-gids de pendelbus naar Machu Picchu.
Machu Picchu is de belangrijkste toeristische bestemming van Peru en het is echt prachtig, nooit een teleurstelling. Het is zeker een van 's werelds belangrijkste bezienswaardigheden en het hoogtepunt van uw bezoek aan Peru. 70km ten noordwesten van Cuzco, wordt Machu Picchu vaak aangeduid als de 'Verloren Stad van de Inca's'. De buitenwereld vergat het voor eeuwen, (hoewel de Peruanen dit nooit deden) en kreeg pas internationale bekendheid vanaf 1911 door Yale archeoloog Hiram Bingham.
Geniet van een geleid bezoek aan Machu Picchu. Buffet lunch in Machu Picchu Sanctuary Lodge. Later brengt één van de pendelbussen u terug naar Aguas Calientes, Diner in het hotel Inkaterra Machu Picchu Pueblo. Overnachting in het hotel Inkaterra Machu Picchu Pueblo.

DAG 9 Machu Picchu  – Cuzco

Ontbijt in het hotel. Geniet van een tweede dag in Machu Picchu, samen met uw gids. Wij adviseren een actieve dag. Er zijn diverse excursies, afhankelijk van uw conditie en hoe lang u buiten wilt zijn. A la carte lunch in Machu Picchu Sanctuary Lodge is inbegrepen. Geniet ook van een theepauze in de Machu Picchu Sanctuary Lodge. Later zult u per pendelbus naar de stad Aguas Calientes rijden om daar de trein te nemen. Vertrek van de Hiram Bingham trein naar Rio Sagrado. Aperitief cocktails worden geserveerd in de bar met live entertainment, en daarna wordt u een viergangen menu geserveerd in de eetwagons, frisdranken en wijn inbegrepen. Aankomst in het station van Rio Sagrado. Bij aankomst in het station van Rio Sagrado zal uw chauffeur u opwachten voor de transfer terug naar uw hotel in Cuzco. Overnachting in het hotel Monasterio del Cusco.

DAG 10  Cuzco

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Cuzco voor uw vlucht naar huis.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!