Reizen op uw maat

De hoogtepunten van La Réunion

10 dagen – 7 nachten fly and drive

Duur: 10 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Troeven:

Ontdekking van de highlights op eigen tempo
Verblijf in charme hotels
Mogelijkheid tot strandverlenging

Inbegrepen

 • Internationale vluchten vanuit Brussel met Air Austral (U-klasse)
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • 1 overnachting in hotel Juliette Dodu in Saint-Denis
 • 1 overnachting in hotel Relais Des Cimes in Cirque De Salazie
 • 1 overnachting in hotel Ecrin in Plaine Des Cafres
 • 1 overnachting in hotel Domaine Des Pierres in Saint Pierre
 • 1 overnachting in hotel View Cep in Cirque De Cilaos
 • 2 overnachtingen in hotel Nautille Beach Front Hotel in Saline Les Bains
 • Onthaal en bijstand op de luchthaven
 • Huurwagen Peugeot 206 of gelijkwaardig
 • De vermelde activiteiten 

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Brandstof en waarborg voor de huurwagen
 • Niet vermelde diensten
 • Optionele activiteiten

Programma

DAG 1 Brussel – Parijs – Saint Denis (-)

Vertrek vanuit Brussel-Zuid per TGV naar Parijs-CDG voor uw lijnvlucht naar St. Denis de la Réunion. Overnachting en maaltijden aan boord.

DAG 2 Saint Denis (-)

Onthaal door onze lokale agent en pick-up van de huurwagen op de luchthaven. Vertrek richting Saint-Denis, de hoofdstad en vroegere handelspost van de Indische Compagnie. Het is een culturele en etnische smeltkroes (winkelstraten, creoolse woningen,...). Bezoek aan de typische markten van de rue Maréchal Leclerc. Een prachtig panoramisch uitzicht over de stad is te bewonderen van op de bochtige bergwegen even buiten de stad.

DAG 3 Saint Denis – Cirque De Salazie (B)

Vroeg in de morgen vertrek naar de oostelijke kust. U volgt onder andere de mooie kustweg richting Cirque de Salazie. Dit kratersysteem is de meest spectaculaire en weelderige qua natuur : talrijke watervallen, bananenplantages, reusachtige bamboeplanten. Aankomst te Hellbourg, een charmant dorpje met typisch creoolse architectuur. Niet te missen: bezoek aan de Villa de Monsieur Folio .

DAG 4 Cirque De Salazie – Piton De La Fournaise – Plaine Des Cafres (B)

Vroeg vertrek via de Plaine des Palmistes, vervolgens Plaine des Cafres en de bosweg die leidt naar Piton de la Fournaise. Verschillende stops onderweg met prachtige uitzichten : Rivière des Remparts, Commersonkrater, Plaine des sables en de Bellecombepas aan de voet van het vulkaanmassief. Na de verkenning van de vulkaan, raden we aan om Maison du Volcan te bezoeken (gesloten op maandag).

DAG 5 Plaine Des Cafres – Saint Pierre (B)

Ontdekking van het primaire oerwoud van Bébourg Bélouve via de weg « Petite Plaine ». Daarna terug naar de oostkust waar u een prachtige, ruige basaltkust zult ontdekken. Het is een diepuitgesneden kust met veel creoolse invloeden en talrijke kleine kreken: St. Benoît, Ste Rose en Anse des cascades, een typisch creools vissershaventje. Rij verder tot aan la Pointe de la Table, een uitzonderlijke plek gekenmerkt door hoge basaltrotsen (lavastromen van 1986). Verder via St. Philippe naar Grand Bois (dichtbij St. Pierre) Een bezoek waard: de kruiden- en parfumtuin te Saint Philippe. Doorrit door St. Pierre, de hoofdstad van het zuiden.

DAG 6 Saint Pierre – Cirque De Cilaos (B)

Na St. Louis volgt u een pitoreske route die leidt naar de Cirque van Cilaos, in het hart van het eiland. Cilaos wordt omgeven door kraters en gedomineerd door de slapende vulkaan Piton des Neiges (3070m). De bezienswaardigheden zijn hier bvb. : het uitzichtpunt la Roche Merveilleuse, de weg tussen Ilet en Cordes, de vroegere warmwaterbaden,... Ook aangeraden is een bezoek aan L’Ecole de Broderie of de artisanale borduursters die vanuit hun thuis werken.

DAG 7 Cilaos (B)

s Morgens nog genieten van de prachtige uitzichten over de cirque, alvorens terug af te zakken naar de westkust. Stop aan het natuurlijk wonder ‘Souffleur’ en la Pointe au sel . Het museum van Stella Matutina is ook een aanrader. Hier krijgt u een gedetailleerd beeld van het leven op het eiland.

DAG 8 Saint Gilles – Piton Maido – Saint Gilles (B)

Vroeg vertrek om vanaf Piton Maïdo te genieten van een prachtig panorama over de Cirque de Mafate, enkel te bereiken te voet of per helikopter. Te St-Gilles-les-Hauts, bezoek aan het Domaine créole de Villèle en zijn bijzondere kappel. In Hermitage-les-bains kun je de Tuin van Eden en de markt van St. Paul bezoeken (enkel vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag). Andere mogelijke activiteiten zijn een helicoptervlucht, zwemmen, diepzeeduiken,...

DAG 9 Saint Gilles – Brussel

Vrije dag en teruggave van de huurwagen in de stad. ’s Avonds terugvlucht naar Parijs CDG. Maaltijden aan boord.

DAG 10 Parijs – Brussel

Ontbijt aan boord. Aankomst in Parijs en per TGV naar Brussel.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!