Reizen op uw maat

De hoogtepunten van Oezbekistan

Zijn uitzonderlijk verleden en buitengewone levenslust maken van Oezbekistan een fascinerende plek in Centraal Azië. Deze reis voert u langs de hoogtepunten van dit opmerkelijke land, zijn geschiedenis als handelscentrum, de verschillende steden langs de Zijderoute en de indrukwekkende monumenten die daar nog aan herinneren tot op de dag van vandaag. Startend in hoofdstad Tasjkent, gaat het naar de provinciehoofdstad Oergentch. Daarna gaat het verder richting de oude steden Khiva, Boekhara en Samarkand, via de 'koninklijke route'. Eén voor één parels van steden waar u van de ene verbazing in de andere valt: u ziet er medersa's (koranscholen), moskeeën, mausoleums en kleine musea. Qua natuur krijgt u de Kizil Koemwoestijn voorgeschoteld op uw weg.

10 dagen / 9 nachten
Individuele reis
 

Inbegrepen

 • Lijnvluchten Brussel - Tasjkent (heen en terug)
 • Binnenlandse vlucht Tasjkent - Oergentch
 • Huidige taxen
 • Verblijf in de gekozen hotelcategorie  of gelijkwaardig (lokale normen) op basis van kamer en ontbijt
 • Toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programma
 • De diensten van een lokale Frans- of Engelssprekende gids volgens uw keuze
 • De Expresstrein Afrossiyab Samarkand - Tachkent
 • Transfers ter plaatse per voertuig met airco

Niet inbegrepen

 • Visumkosten
 • Toelating om te fotograferen op de sites
 • Lokale fooien
 • Maaltijden en de dranken
 • Persoonlijke uitgaven

Programma

Dag 1:  Brussel – Tasjkent

Afreis per lijnvluchten naar Tasjkent, via Istanbul.


Dag 2: Tasjkent – Oergentch per lijnvlucht – Khiva (± 30 km)

Vroege aankomst in Tasjkent, formaliteiten, onthaal en transfer naar het hotel voor overnachting. In de namiddag bezoek aan de hoofdstad van het land, vroeger een belangrijk centrum en pleisterplaats op de karavaanroutes. De belangrijkste monumenten dateren uit de 16de eeuw: de Barak-Khan medersa, de Koekeldach medersa, het Amir Timoerplein en het museum van Toegepaste Kunsten. In de late namiddag per lijnvlucht naar Oergentch, hoofdplaats van de regio Khorezm. Transfer naar het hotel in Khiva.


Dag 3: Khiva

We verkennen Khiva te voet, een mysterieuze duizendjarige stad gelegen in het hart van een oase en de vroegere hoofdstad van Khanat. Dit openluchtmuseum groepeert in het centrum van de stad, omgeven door bijna 2 kilo-meter omwallingen, een groot aantal medersa’s en moskeeën. We ontdekken er enkele van zoals de Mohammed-Amin Khan medersa en zijn minaret, de Kalta Minor minaret, het Pakhlavan-Makhmoed mausoleum en nog vele anderen.


Dag 4: Khiva – Boekhara (± 450 km)

Na het ontbijt rijden we door de Kizil Koem woestijn, de grootste woestijn in Centraal-Azië en gelegen op de ‘Zijderoute’ om na ± 8u rijden in Boekhara aan te komen, een museumstad die zijn charme heeft weten te behouden. De omwallingen omsluiten bijna 2500 jaar geschiedenis en cultuur. Eerste ontdekking van Boekhara en overnachting.


Dag 5: Boekhara

We brengen 2 volledige dagen door in Boekhara, een groot deel van de bezoeken gebeurt te voet. We ontdekken er de belangrijkste monumenten van de stad die eens een belangrijk commercieel, cultureel en religieus centrum was op de ‘Zijderoute’. Bezoek aan: de minaret van Kalian, die van op 46 m hoogte het Po-i-Kalon geheel met zijn moskeeën en medersa’s overheerst; de Mir Arab medersa, de indrukwekkendste van Centraal-Azië; de Oeloeg Beg en Abdul Aziz Khan medersa’s; de Magoki Attori moskee die het tapijtmuseum herbergt; het Ismaïl Samonid mausoleum, het oudste monument van de stad en het Chashmai Ayoeb of ‘bron van Job’ mausoleum.


Dag 6: Boekhara

We beginnen de dag met het bezoek aan het symbool van het ‘Emiraat Boekhara’: de vesting van de Ark, gelegen op het beroemde Reghistanplein. Destijds was dit het onderkomen van de emir, zijn familie, zijn dienaars, in totaal zo’n 3000 inwoners. We gaan verder met het Liab-i-Haoez complex en de Nadi-Divan Begui medersa, gelegen aan de rand van het Reghistanplein. Geniet van de avond om wat rond te slenteren of om een glas te drinken rond het bekken nabij het Liab-i-Haoez complex waar de Oezbeekse ziel ronddwaalt. Ook mogelijk in OPTIE een folklorespektakel in de Nodir Divan Begui medersa.


Dag 7: Boekhara – Chakhrisabz – Samarkand (± 440 km)

Afreis naar Samarkand (± 5u rijden), via de ‘Koninklijke Route’. Onderweg bezoeken we Chakhrisabz, het oude Kech, de groene stad waar in 1336 Tamerlaan geboren werd, één van de meest iconische figuren van het land. Hij liet er de Ak-Saraï bouwen, het ‘Witte paleis’. De Kok Goembaz moskee met haar blauwe koepel en de Khazret Imam moskee dateren van de Timoeride periode, alsook de mausolea van Jakhangir en Gumbasi-Seidan. ‘s Avonds komen we aan in Samarkand en overnachting.

Dag 8: Samarkand

Bezoek aan deze hoofdstad van Tamerlaan. Het geheel van het Reghistanplein is het pronkstuk van de stad, het prachtigste van Centraal-Azië en het mooiste van de islamwereld. We bewonderen er de Oeloeg Beg, de Chir-Dor en de Tilla-Kari medersa’s, allen prachtig met schitterende faience gedecoreerd. Verder bezoek aan de stad en aan het meest gekende monument van de stad: de Goer Emir (graf van de vorst), een enorm en prachtig mausoleum dat de graven van de Timoerieden herbergt. Middagmaal en bezoek aan de meest heilige site van de stad: Chak-i-Zinda. Deze begraafplaats bestaat uit mausolea daterend uit de 11de tot 16e eeuw, het is een echt pareltje van middeleeuwse architectuur. Vervolgens bezoeken we de Bibihanum moskee, waarvan Tamerlaan had gedroomd er de mooiste en de grootste van de moslimwereld van te maken.

Dag 9: Samarkand – Tasjkent (± 280 km)

Bezoek aan de moskee Khazret Khyzr (Khyzr was de patroonheilige van de reizigers) en aan het gastronomisch observatorium van Oeloeg Beg, kleinzoon van Tamerlaan. Middagmaal en op een dertigtal kilometer van Samarkand bezoeken we het mausoleum van Al-Boekhari, een pelgrimsoord. De Imam Al-Boekhari is bekend omwille van het schrijven van het tweede heilig boek over de Islam, na de Koran. In de late namiddag afreis naar Tasjkent met de Express trein Afrossiyab en transfer naar het hotel voor overnachting.

Dag 10: Tasjkent – Brussel

Ontbijt, transfer naar de luchthaven en afreis per lijnvluchten naar Brussel, via Istanbul.
Mogelijke uitbreiding: de vallei van Fergana

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!