Reizen op uw maat

De mooiste zeereis ter wereld !?

Hurtigruten (betekent letterlijk 'snelle route') ontstond als veerdienst in 1893 om afgelegen plaatsen in Noorwegen meer bereikbaar te maken. Aanvankelijk vooral voor post- en goederenvervoer, is de reis nu ook gewoon een toeristische maar authentieke reis langs de fjorden van de dramatische Noorse kust. De Hurtigruten verbindt Bergen in het zuiden met Kirkenes in het uiterste noorden, vlakbij de Russische grens. Onderweg liggen 32 havens en een honderdtal indrukwekkende fjorden: u vaart doorheen de wereldberoemde Geirangerfjord (UNESCO), langs Tromsø (gateway naar de Arctische Oceaan), via eilandengroepen zoals de Lofoten en Vesterålen en langs de Noordkaap, het topje van Scandinavië. Met een beetje geluk kan u zelfs de poolnacht (november - januari) of de middernachtzon (mei - juli) meemaken aan boord.  

Ook al is de Hurtigruten niet opgevat als een traditionele cruise, is er aan boord zeker voldoende en modern comfort. Er zijn 14 schepen in dienst. De MS Lofoten is een speciaal schip: dit 'vintage schip' dateert nog uit 1964 en heeft zelfs een nostalgisch menu op de kaart dat teruggrijpt naar de jaren '60. De meeste schepen van de dienst hebben aan boord een bar, autodek, sauna en whirlpool, fitness, lounge en wifi; enkelen hebben ook jacuzzi en speelruimte voor de kinderen. Sommige boten hebben een zwembad. Daarnaast is er steeds een internetcafé, wasruimte en boetiek. Wie wenst, kan zonder bagage reizen en deze steeds voorop zenden naar zijn/haar volgende bestemming. Aan boord worden op regelmatige basis demonstraties en presentaties georganiseerd. 
U kan reizen in vier soorten cabines: Expedition Suite, Arctic buitenhut, Polar buitenhut en Pola binnenhut.
In het restaurant kan u à la carte eten met 2 tot 5 gangen, het cafetaria is 24 op 24u open.

Inbegrepen

  • Reis Hurtigruten Bergen - Kirkenes heen / terug, 12 dagen aan boord (met mogelijkheid tot uitstappen in elk van de stopplaatsen)
  • Verblijf in de goedkoopste hutaccommodatie o.b.v. 2 personen met douche en toilet
  • Volpension: ontbijt, lunch en diner 

Niet inbegrepen

  • Vluchten
  • Excursies
  • Transfers naar / van aanlegplaatsen
  • Fooien, dranken en persoonlijke uitgaven
  • Annulatie- en bijstandsverzekering

Programma

De totale reis van noord naar zuid duurt 6 dagen; van Bergen via Kirkenes terug naar Bergen doet u er twaalf dagen over. De reis is het hele jaar door mogelijk, dagelijks vertrek. Doordat elke dag een boot noord- en zuidwaarts vaart, kan u gerust één dagje van boord om de stad of regio te verkennen en de daaropvolgende dag verder op route. Eventuele excursies kan u bijboeken vooraf. U kan uiteraard ook vanaf Bergen tot Kirkenes en van daaruit per vliegtuig terugkeren richting België (via Oslo).

De Hurtigruten vaart het hele jaar door en is zowel 's zomers als 's winters een echte aanrader! In de zomer is er midzomerancht (24u per dag licht boven de poolcirkel) en een vaart naar de Geirangerfjord en Trollfjord; in de lente zijn er de hoge watervallen door smeltende sneeuw en een indrukwekkende vogelpopulatie. In de herfstperiode zijn er de prachtige herfstkleuren en het noorderlicht; in de winter kan u profiteren van een maagdelijk winterlandschap, besneeuwde bergtoppen en het noorderlicht. In de winter kan u ook inschrijven voor huskysleetochten en sneeuwscootersafari's. 


Suggestie: 12 dagen Hurtigruten Bergen - Kirkenes - Bergen / vanaf 1.240 EUR per persoon (binnenhut)
Verschillende hutten en arrangementen mogelijk, vraag er ons naar! We werken graag een voorstel op uw maat uit voor een reis richting Noorwegen per Hurtigruten. 

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!