Reizen op uw maat

De parels van Oman

8 dagen/6 nachten
Rondreis

Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in klasse E met Swiss Air
 • De luchthaven- en veiligheidstaksen en brandstof
 • Het verblijf in kamer en ontbijt in de vermelde hotels of gelijkwaardig (lokale normen)
 • 5 avondmalen van dag 2 tot dag 6, waarvan één in de woestijn
 • Alle bezoeken en toegangsgelden zoals vermeld in het programma
 • De diensten van een Franssprekende lokale gids van dag 2 tot dag 7
 • Alle transfers ter plaatse per voertuig met airco (transfer heen en terug per 4x4 met airco in Djebel Shams en Wahiba Sands in Oman)
 • BTW en lokale taksen

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Visumkosten Oman (ter plaatse te regelen, ca. 10 Eur)
 • Dranken
 • Niet vermelde maaltijden
 • Persoonlijke verzekeringen
 • Fooien
 • Alle niet vermelde diensten

Programma

Dag 1 Brussel – Muscat

Afreis per lijnvlucht naar Muscat, via Zurich. Formaliteiten, onthaal en transfer naar hotel Al Falaj (4*).

Dag 2 Muscat

Ontdekking van de hoofdstad van het Sultanaat, gesticht in de 1ste eeuw en kruispunt tussen het Arabisch schiereiland, Azië en Afrika. We zien de vis-, groenten- en fruitmarkt. Bezoek aan de grote moskee van Sultan Qaboos, een architecturaal meesterwerk, en zicht van buiten op het paleis Al-Alam, de residentie van de Sultan omgeven door de 2 Portugese forten Jilali en Mirani die dateren uit de 17e eeuw. We bezoeken het museum Baïy Al Zubair (dat verschillende collecties huisvest met voorwerpen die kenmerken zijn voor de Omanitische cultuur) en komen aan in Mutrah, een vissershaven die heel belangrijk is voor de lokale handel. Vrije tijd in de soek, terug naar het hotel en vrije namiddag. ’s Avonds is er een stadsrondrit voorzien. Avondmaal in een typisch restaurant.

Dag 3 Muscat – Wahiba Sands (200km)

We beginnen de dag met een bezoek aan het museum Bait Adam dat de geschiedenis van de Omanitische cultuur weergeeft. Doorheen de bergen rijden we naar de woestijn van Wahiba Sands die altijd al de natuurlijke habitat is geweest van de bedoeïen en waar de duinen oranje tinten. Onderweg ontdekken we typische dorpjes. Bij aankomst in Al Mintrib, rijden we per 4x4 naar het tentenkamp Desert Safari Camp.

Dag 4 Wahiba Sands – Ibra – Jabrin – Tanuf – Balah – Nizwa

Na een prachtige zonsopgang in de duinen en het ontbijt, rijden we naar Nizwa. We stoppen in Ibra waar we een soek ontdekken die uitsluitend gereserveerd is voor vrouwen (maar buitenlandse worden getolereerd). Bij aankomst in Nizwa, transfer naar hotel Falaj Daris (3*) en afreis naar Jabrin waar we het kasteel bezoeken dat in 1675 gebouwd werd door imam Bil’Arab bin Sultan als bijkomende residentie. We keren terug naar Nizwa via Tanuf, een dorp in ruïnes dat in 1950 het slachtoffer werd van de bombardementen van de (Britse) Royal Air Force en halte voor het pre-islamitische fort van Balah. Aankomst in Nizwa en wandeling door de artisanale soek.

Dag 5 Nizwa – Al Hamra – Misfah – Djebel Shams – Nizwa

Afreis per 4x4 voor het bezoek aan Nizwa, wieg van de Islam in het Sultanaat Oman. Hier staat één van de oudste moskeeën ter wereld (word niet bezocht) en de stad was de hoofdstad van vele imams. Bezoek aan het fort en de uitkijktoren. Verder naar Al Hamra voor het bezoek van Bait Al Safah waar we een mooi traditioneel huis zien in aarde en waar de verschillende kamers het leven van weleer schetsen. Afreis naar Misfah voor een fotostop en verder naar Djebel Shams waar zich de grote canyon van Oman bevindt. Hier kan u genieten van een deel van de namiddag om te wandelen in dit prachtig kader. Terug naar Nizwa.

Dag 6 Nizwa – Birkat Al Mauz – Muscat

’s Ochtends ontdekken we de beestenmarkt, een unieke ervaring door de bijzondere sfeer. Afreis via het Hajargebergte naar Birkat Al Mauz en bezoek aan het indrukwekkend fort dat dateert uit de 17de eeuw. Ontmoeting met een landbouwer en bezoek aan zijn land dat geïrrigeerd wordt door een falaj (zeer oud irrigatiesysteem). Verder naar Muscat, fotostop in het dorp Fanjah, wandeling door de plantages en ontdekking van de soek. Overnachting in hotel Al Falaj (4*).

Dag 7 Muscat – Barkha – Nakhl – Muscat – Zurich

Afreis naar de streek van Batinah, één van de vruchtbaarste kusten van het land en halte in het dorp Barkha waar we een vismarkt ontdekken. Verder naar Nakhl, een oud dorp omgeven door palmbomen en gekend voor zijn fort en zijn warmwaterbronnen. Bezoek aan het fort dat gebouwd werd in de 16de eeuw op een rots. Terug naar Muscat, transfer in de vooravond naar de luchthaven en vlucht met bestemming Brussel, via Zurich.

Dag 8 Zurich – Brussel

Aankomst op de luchthaven van Zurich en doorverbinding met bestemming Brussel.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!