Reizen op uw maat

De Route naar Madagaskar

14 dagen – 12 nachten met chauffeur/gids en privéwagen
Antananarivo – Antsirabe – Fianarantsoa – Manakara – Ranomafana – Ranhira – Tulear – koraalrif van Ifaty of Anakao

Duur: 14 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Troeven:

 • Rondreis per 4x4 met een privéchauffeur/gids
 • Treintraject tussen Fianarantsoa en Manakara: couleur locale verzekerd
 • Kennismaking met de multiculturele samenleving van Madagaskar
 • Strandverblijf in charme hotels & bungalows
 • Rondreis combineerbaar met een strandverblijf op Mauritius, de Seychellen of Mayotte

Inbegrepen

 • 1 overnachting in hotel Colbert in Antsirabe
 • 1 overnachting in hotel Rés in Sahambavy
 • 2 overnachtingen in hotel Parthenay Club in Manakara
 • 2 overnachtingen in hotel Setam Lodge in Ranomafana
 • 2 overnachtingen in hotel Le Jardin du Roy in Ranohira
 • 2 overnachtingen in hotel Dunes d’Ifaty in Ifaty
 • 1 overnachting in hotel Anakao Ocean in Antananarivo
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma (B=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Alle transfers en vervoer in airco privé-wagen met chauffeur

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekeringen
 • Luchthaventaksen ter plaatse te betalen
 • Niet vermelde diensten

Programma

DAG 1 Vlucht naar Antananarivo

DAG 2 Antanarivo – Ambatolampy – Antsirabe (B)

Aankomst vroeg in de morgen. Verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar het centrum van de stad voor een heerlijk ontbijt. Vervolgens vertrekken jullie naar het zuiden van het eiland. Onderweg genieten jullie van de mooie landschappen en uitzichten, zoals de typische bakstenen huizen uit rode lateriet. Jullie verkennen er ook een klein authentiek dorp Ambatolampy, gelegen aan de voet van de derde hoogste berg van het eiland. Aansluitend check-in in het hotel te Antsirabe.

DAG 3 Antsirabe – Ambositra – Sahambavy (B)

Bezoek aan de stad Antsirabe. U ontdekt er enkele mooie Merina-huizen en koloniale gebouwen zoals het thermengebouw aan het Ranomafana-meer. Aansluitend transfer naar Ambositra, de hoofdstad van de ambachten en bekend voor de traditionele “Savika”, een soort stierengevecht. Bezoek aan de handige Zafimaniry-ambachtslui die palissander, rozen en ebbenhout prachtig bewerken. Vervolgens rit naar Sahambavy en check-in in het hotel gelegen aan de oevers van het meer.

DAG 4 Sahambavy - Fianarantsoa – Trein naar Manakara (B)

Na het ontbijt wordt u naar het station van Fianarantsoa gebracht. Daar neemt u de trein naar Manakara. Het indrukwekkende en wondermooie treintraject in 163 km lang en duurt 7u. hiervoor moet u 67 bruggen overwinnen en 48 tunnels doorkruisen. Voorzie een picknick tijdens de tocht. Bij aankomst, bezoek aan de stad Manakara en in de late namiddag transfernaar het hotel en check-in.

DAG 5 Manakara – Daguitstap op het Pangalaneskanaal – Manakara (B,L)

Ontbijt en volledige dag gewijd aan de ontdekking van het Pangalaneskanaal in een authentieke prauw. Tijdens de prauwtocht geniet men van de typische “couleur locale” en natuurlijk ook van de ongerepte en weelderige natuur. Jullie verkennen ook enkele dorpen met o.a. een traditionele smid te Ampangalana. Picknick aan een prachtige lagune met mogelijkheid om te zwemmen of te rusten. Terug naar Manakara en overnachting.

DAG 6 Manakara – Ranomafana (B)

Na het ontbijt vertrekt u in noordwestelijke richting. Via een kronkelende weg en langs talrijke valleien bereiken jullie Ranomafana. Ranomafana was vroeger een mythisch kuuroord. Men beschouwde dit bergachtig en vulkanisch gebied als geneeskrachtig. Onderweg bezoekt u een kleine typische markt in Tanala, waar u heerlijk exotisch fruit kan proeven. Vrije lunch. In het begin van de namiddag aankomst en check-in in het hotel.

DAG 7 Ranomafana Nationaal Park (B)

Een volledige dag om het nationaal park te verkennen. Het park, opgericht eind de jaren 80, heeft een oppervlakte van 41.000 hectare en herbergt zeldzame vogels, diverse reptielen, vlinders en twee lemurensoorten. Na de verkenning terugkeer naar het hotel. Overnachting

DAG 8 Ranomafana – Ambalavao – Ranohira (B,D)

Vertrek naar Ambalavao, waar u op één van de belangrijkste beestenmarkten (enkel op woensdag) van het zuiden kunt kuieren en een bezoek kunt brengen aan de bekende papierfabriek Antemoro. Deze regio wordt ook beschouwd als de belangrijkste wijnregio van het land. Aansluitend transfer naar Ranohira. Onderweg geniet u van het schitterende rotsachtige landschap en de uitzichten over het Horombe plateau. U brengt een bezoek aan het regionale park Anja. Hier kunt u de Maki Katta observeren, een ringstaartmaki. Op het einde van de dag bereikt u Ranohira. Check-in met avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 9 Ranohira (Isalo) (B,D)

Vandaag verkennen jullie het Isalo Nationaal Park. U kunt er een frisse duik nemen in een “natuurlijk zwembad” of maak er een wandeling doorheen het prachtige Canyonlandschap. In de late namiddag terugrit naar het hotel.

DAG 10 Ranohira – Tulear ) Ifaty koraalrif of Anakao (B)

Na een vroeg ontbijt vertrek naar Tulear. Onderweg zien jullie de eerste Baobabs en bewonderen jullie de beroemde Antandroy en Mahafaly sculpturen. Dit zijn getuigen van een rijke Madagassische dodencultus; Vervolgens stadsbezoek aan Tulear. Na het bezoek rijden jullie verder naar Ifaty of per speedboat naar het vissersdorp Anakao. Check-in in het hotel.

DAG 11 Ifaty koraalrif of Anakao (B)

Vrije dag in Ifaty of in het vissersdorp van Anakao. Facultatieve activiteiten zijn mogelijk: bezoek aan het baobabwoud, duiken, snorkelen in het prachtige koraalrif,…

DAG 12 Ifaty – Tulear – Antananarivo (B)

Ontbijt en vrije voormiddag. Transfer van het hotel naar Tulear voor de binnenlandse vlucht naar Antananarivo. Bij aankomst, transfer naar uw hotel. Check-in en overnachting.

DAG 13 Antananarivo – Terugvlucht naar Europa

Ontbijt en verkenning van de hoofdstad. Bezoek aan het Koninklijke paleis van Ambohimanga: het dorpje Ambohimanga, wat letterlijk “Blauwe Heuvel” betekent, ligt 21 km ten noorden van Antananarivo, en was ooit de hoofdstad van Madagaskar. Vandaag behoort het Koninklijke Paleis van Ambohimanga tot het Unesco-werelderfgoed. U bezoekt bovendien de ambachtenmarkt van Le Digue. In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Europa.

DAG 14 Brussel

Aankomst in Brussel.

Andere trips in
Madagaskar

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!