Reizen op uw maat

De schatten van de Nijl

Een rondreis door Egypte staat garant voor een fantastische vakantie. Tijdens uw rondreis door Egypte geniet u van prachtige natuur, schitterende oudheden en ontdekt u de tempels langs de Nijl. Als perfecte afsluiter van een actieve vakantie heeft u de mogelijkheid om te genieten van het strand aan de Rode Zee.

Duur: 6 dagen (5 nachten)
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant.

Inbegrepen

  • 1 overnachting in hotel Fairmont Nile City
  • 3 overnachtingen op de M/S Eugenie
  • 1 overnachting in hotel Sofitel Old Cataract

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
  • Verzekeringen

Programma

DAG 1  Brussel – Zurich – Caïro

Aankomst te Caïro. Onthaal en transfer naar het Fairmont Nile City hotel te Caïro. Check-in in het hotel. Eventuele verkenning van de stad. Caïro of Kaïro (Al Qahira) is de hoofdstad van Egypte. De stad heeft ruim 16 miljoen inwoners en is zo de grootste van Afrika en het Midden-Oosten. Caïro ligt aan de oostelijke oever van de Nijl in het noorden van Egypte, op de plaats waar die rivier zich vertakt in de Rosetta en de Damietta. In het westen liggen de stad Gizeh en de Piramiden van Gizeh. In het zuiden ligt de klassieke Egyptische stad Memphis. De stad werd in 969 gesticht door de Fatimiden, een Noord-Afrikaanse dynastie. Zij bouwden nabij de garnizoenstad Fustat, die door de Arabieren gesticht was, een nieuwe hoofdstad. Zij noemden de stad Al-Qahirah, naar de planeet Mars, die op de dag van de stichting aan de hemel stond. Na de verwoesting van Bagdad in 1258 door de Mongolen werd Caïro het culturele en intellectuele hart van het Midden-Oosten. Tegenwoordig vertaalt zich dat vooral in de aanwezigheid van de piramiden en het Egyptische Museum, en de Al-Azhar Universiteit.
Het oude stadscentrum werd volledig opgenomen in de UNESCO-lijst van Werelderfgoed. Het Egyptisch museum is een absolute must als je in Cairo  bent. Een bezoek aan deze schatkamer is een goede waardemeter van wat je allemaal kunt terugvinden in Egypte. Het museum telt ongeveer 100 000 stukken uit het Oude, Midden- en Nieuwe Koninkrijk en heeft daarmee de grootste collectie van Egyptische kunst ter wereld.  Wereldberoemd is het masker van Toetanchamon, de enige farao wiens graf vrijwel ongeschonden is teruggevonden. Overnachting in het Fairmont Nile City  hotel in een dubbele standaardkamer op basis van kamer en ontbijt.

DAG 2 Caïro – Aswan – Abu Simble

Afspraak op de luchthaven. Vertrek van de vlucht met bestemming Aswan. Aankomst te Aswan. Transit voor de connectievlucht naar Abu Simble. Aankomst te Abu Simble. Transfer van de luchthaven naar M/S Eugenie. Het schip beschikt over 52 hutten en 2 luxe suites. Elke hut heeft een eigen badkamer met douche, wastafel, wc en haardroger. Het schip beschikt over een sauna, stoombad, fitnesstoestellen, zonneterrassen, een zwembad en airconditioning. Inscheping. Lunch aan boord van het schip. Bezoek aan de impressionante  Abu Simble tempel. Het archeologische complex Abu Simbel bestaat uit twee enorme stenen tempels, bekend als de Nubische Monumenten, op de westelijke oever van het Nassermeer. De site staat op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO en loopt van Abu Simbel tot Philae. De twee tempels werden uit de bergwand gehakt door Ramses II in de 3e eeuw v. Chr. om zijn Nubische buren onder de indruk te brengen, en om zichzelf en zijn koningin Nefertari te eren. Meer dan 3000 jaar later dreigde de tempel verzwolgen te worden door het Nasser-meer. Daarom werd hij steen per steen uitgehakt en verplaatst naar een hogergelegen site. Candlelight diner aan boord van het schip. Overnachting.

DAG 3 Cruise

U hebt de mogelijkheid om de tempel van Abu Simbel te bezoeken bij zonsopgang (ticket extra aan te kopen).
Ontbijt aan boord terwijl het schip koers zet richting Kasr Ibrim. De uitleg zal worden gegeven op het zonneterras.
Kasr Ibrim is de enige archeologische site die niet verplaatst werd. Ze staat dus nog altijd op de originele plaats. Het eiland waarop de site staat is echter niet toegankelijk omdat de ondergrond niet veilig is. Kasr Ibrim betekent letter “het kasteel van Ibrahim”. Het is echter waarschijnlijker dat de naam Ibrim werd afgeleid van Primis, een vroegere benaming van een nabij gelegen dorp. Lunch aan boord van het schip. Bezoek aan de tempel van Amada en Derr alsook aan de tombe van Penout. ’s Namiddags vaart u naar Wadi El Seboua. Diner en overnachting aan boord.

DAG 4 Cruise

Ontbijt aan boord van het schip. Bezoek aan Wadi El Seboua, de Dakka tempel en de Meharakka tempel. Wadi El Seboua, of vallei van de leeuwen in het Arabisch, verwijst naar de verschillende sfinxen die deze tempel versieren. Verderop ligt de tempel Al Dakka gewijd aan de god Thoth, god van de wijsheid en de schrijfkunst. Lunch aan boord van het schip. ’s Namiddags zet het schip koers naar Aswan. Diner en overnachting aan boord.

DAG 5  Cruise + Aswan

Ontbijt aan boord van het schip. Ontscheping. Bezoek aan de Kalabsha tempel, Beit El Wali en de Kiosk of Kertassi. Na het bezoek, transfer naar het Sofitel Old Cataract hotel. Overnachting in een dubbele kamer met Nijlzicht op basis van kamer en ontbijt.

DAG 6 Aswan – Caïro – Zurich – Brussel

Ontbijt in het hotel. Check-out en transfer naar de luchthaven van Aswan. Check-in voor de vlucht naar huis.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!