Reizen op uw maat

Ethiopië, Great Rift en Omo Vallei

Tijdens deze rondreis ontdekt u een nog ongerepte Afrikaanse bestemming. Tijdens deze uniek rondreis maakt u niet alleen kennis met de meren van de Great Rift maar ook met de verschillende volkeren van de Great Rift (Dorze, Konso, Borana). Maar ook de stammen van de Omo Vallei mogen niet ontbreken(Ari, Karo, Hammer, Tsemai). Geniet van de kleurrijke markten in het zuiden en de sfeervolle lodges.

13 dagen / 10 nachten
Rondreis met privéchauffeur Engelstalige lokale gidsen
Prijs per persoon in een 2 persoonskamer vanaf € 3395,00

Inbegrepen

  • Internationale vluchten met Ethiopian Airlines
  • Huidige luchthaven- en fueltaksen (€ 270)
  • 10 overnachtingen in de beste accommodatie
  • Maaltijden op basis van volpension
  • Privé transfers luchthaven-hotel met Engelstalige gids
  • Alle excursies en bezoeken met Engelstalige gids
  • Alle toegangsgelden

Niet inbegrepen

  • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven
  • Visumkosten (€ 17 te betalen op de luchthaven bij aankomst)
  • Reis- en/of annulatieverzekering

Programma

Dag 1: Vlucht naar Addis Abeba

Vertrek met Ethiopian Airlines vanuit Brussel.

Dag 2: Addis Abeba (Lunch-Diner)

Bij aankomst in de luchthaven wordt u opgewacht door uw Engelstalige gids die u naar uw verblijf brengt. In de namiddag city tour van Addis Abeba met bezoek van de kathedraal en het nationaal museum dat een interessant overzicht geeft van de geschiedenis en de volkeren van Ethiopië. Van op de Entoto heuvels geniet u van een mooi panorama over de sterk groeiende stad.

Dag 3: Addis Abeba – Langano meer (Ontbijt-Lunch-Diner)

In een comfortabele terreinwagen rijdt u naar de Great Rift, een natuurlijke aardverzakking die loopt van het Midden Oosten tot Mozambique. In deze groene en vruchtbare vallei bevinden zich tal van meren en treft u een enorme diversiteit aan volkeren en stammen. U volgt de route via Butajira en bezoekt onderweg de prehistorische site Melka Kunture, de Adadi Maryam rotskerk en de steles te Tiya. Verblijf aan de oevers van het Langano meer. Rit: 210 km.

Dag 4: Langano meer – Arba Minch (Ontbijt-Lunch-Diner)

De rit vandaag leidt u door de Great Rift naar de zuidelijke hooglanden. U verlaat de vallei om in de bergen de markt en de dorpen van de Dorze te bezoeken. Hun enorme hutten uit bamboe lijken op enorme bijenkorven. In de namiddag komt u aan bij uw verblijf in Arba Minch, dat uitkijkt over de meren Abaya en Chamo. Rit: 300 km.

Dag 5: Arba Minch – Konso (Ontbijt-Lunch-Diner)

’s Morgens boottocht op het Chamo meer. Langs de oevers van het meer kunt u kuddes nijlpaarden observeren en op de stranden zonnen immense nijlkrokodillen. U rijdt verder naar de Konso regio waar u een van de typische dorpen bezoekt. De Konso dorpen zijn versterkingen op heuveltoppen met een specifieke indeling van woningen, geplaveide wegen en centrale pleinen met de totems van de clan. Rit: 90 km.

Dag 6: Konso – Key Afer – Turmi (Ontbijt-Lunch-Diner)

Vandaag rijdt u het stammengebied ten westen van de Omo rivier in. Deze regio kent een enorm palet aan verschillende stammen met eigen kledij, gewoonten, afkomst en taal. De verscheidenheid van volkeren is uniek, zelfs voor het Afrikaanse continent. De markten in dit gebied zijn hét sociale evenement en een ontmoetingsplaats van aan elkaar gelieerde stammen. Op de wekelijkse markt van de Ari en de Benna te Key Afer (do.) kunt u de specifieke kledij, kapsels en scarificaties bekijken waarmee de krijgers zich van elkaar onderscheiden. De lodge te Turmi is de volgende dagen uw uitvalsbasis om dit gebied grondig te verkennen. Rit: 190km.

Dag 7: Omorate – Murulle (Ontbijt-Lunch-Diner)

In de voormiddag rijdt u naar Omorate waar u met een boomstamkano de machtige Omo rivier oversteekt en een bezoek brengt aan een Dassanech dorp. U rijdt verder tot u het Karo dorp Kolche bereikt gelegen op een zandklif boven de Omo vlakbij Murulle. De Karo zijn één van de kleinere stammen en vooral bekend om hun lichaamsbeschildering die kleurrijk en zeer creatief is. Rit (Turmi h/t): 200km.

Dag 8: Turmi – Dimeka (Ontbijt-Lunch-Diner)

’s Morgens bezoekt u Dimeka voor de wekelijkse markt van de Hammer. De Hammer krijgers onderscheidden zich door uitgebreide kleikapsels met struisvogelveren en de vrouwen dragen bijzondere juwelen en hun haren en huid zijn ingewreven met een mengsel van boter en rode klei. In de namiddag bezoekt u enkele Hammer dorpen in de buurt van de lodge. De dorpen bestaan uit een verzameling van gevlochten hutten en versterkte veekralen.

Dag 9: Turmi – Konso (Ontbijt-Lunch-Diner)

Op weg naar Konso bezoekt u een Erbore dorp, duidelijk herkenbaar aan de enorme hutten. Te Weito, vlakbij de gelijknamige rivier, bezoekt u de wekelijkse markt van de Tsemai. De Tsemai zijn gelieerd met de Ari, de Benna en de Erbore en de markt is dan ook een kleurrijk gebeuren. Rit: 200km.

Dag 10: Konso – Yirga Alem (Ontbijt-Lunch-Diner)

Vandaag doorkruist u de Great Rift tot de oostelijke hooglanden. In de vallei bezoekt u nog een dorp van de semi-nomadische Borana. De hooglanden rond Yirga Alem, waar u de typische dorpen van de Sidamo vindt, zijn begroeid met nevelwoud en vormen ook één van de belangrijkste koffiegebieden van Ethiopië. Rit: 335km.

Dag 11: Yirga Alem (Ontbijt-Lunch-Diner)

In de buurt van de lodge kunt u korte wandelingen maken door het nevelwoud langs aangelegde paden. Tijdens deze tochten bewondert u de diversiteit aan vogels en is de kans zeer groot dat u bushbucks, hyena’s, bavianen en de zwart witte colobus apen kunt observeren. De prachtig gelegen lodge is ook een fantastische plek om even tot rust te komen.

Dag 12: Yirga Alem – Addis Abeba – terugvlucht (Ontbijt-Lunch-Diner)

Terugrit naar Addis Abeba via Awassa en Shashemene. Rit: 330km. ’s Avonds afscheidsdiner en folkloristische show. Aansluitend transfer naar de luchthaven.

Dag 13: Aankomst Brussel

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!