Reizen op uw maat

Expeditie Antarctica

MS Hanseatic (één van de schepen van het Duitse Hapag Lloyd-Cruises) is een vijfsterren-expeditiecruiseschip dat in 2011 te water werd gelaten. Sindsdien verkent ze het hele jaar door de wereldzeeën, over alle continenten heen als een drijvend panoramadek. Aan boord reizen maximal 175 gasten mee. 

Maar ongetwijfeld één van de meest bijzondere reizen is de jaarlijkse cruise naar Antarctica: immens uitgestrekte vlaktes van sneeuw, machtige ijsformaties en unieke panorama's waarin intens blauw en wit elkaar afwisselen. Tussen al dat natuurschoon leven zee-olifanten, zeehonden en grote kolonies pinguïns die u per zodiac van wel heel dichtbij kan aanschouwen. Aan boord zijn 14 zodiacs die u zo dicht mogelijk bij de fauna en flora van Antarctica leiden. 
Aan boord reizen biologen, geschiedkundigen, geologen en specialisten in gletsjers met u mee, om u tijdens de reis van allerlei feiten en weetjes van wat te zien is, voorzien. Zo mist u niets en ontdekt u de regio intens. Deze experts komen uit verschillende interesse-domeinen. Ze bereiden u aan boord voor via lezingen en gaan per zodiac mee naar de interessante plekken die worden aangedaan. 
De MS Hanseatic is een bijzonder schip dat, in tegenstelling tot de meeste klassieke cruiseschepen, zo is gebouwd dat het door de meest ijzige en besneeuwde gebieden op aarde kan varen.

Maak u klaar voor de reis van uw leven ... 
 

Reis 30/11/17 - 19/12/17 (19 dagen) aan boord van de MS Hanseatic vanaf 12.441 EUR per persoon (vanaf 10.441 EUR zonder arrangement in Buenos Aires en vluchten heen/terug naar Argentinië) 
Wees er snel bij: beperkte beschikbaarheid !

Inbegrepen

 • Verblijf in een 'buitencabine' gedurende de volledige reis aan boord van de MS Hanseatic
 • Begeleiding aan boord door een meereizend expertenteam van geologen, biologen, geschiedkundigen, ...
 • Taksen
 • Tochten per zodiac waar mogelijk om dichterbij de fauna en flora te komen
 • Chartervluchten Buenos Aires - Ushuaia
 • Internationale vluchten Brussel - Buenos Aires
 • Hotelovernachting met ontbijt in Buenos Aires (2n)

 

Niet inbegrepen

 • Upgrade cabine of suite
 • Pre- en postprogramma voor of na de reis (vb. Iguazu-watervallen)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Ter info:  In de hoogste categorie van cabine is standaard een butlerservice inbegrepen. 
 • Ter info: de MS Hanseatic organiseert ook cruises met Antarctica, de Weddell-zee en de Falkland Islands. 

Programma

30 november 2017
Heenvlucht vanuit Brussel naar Buenos Aires (overnachting aan boord)

01 december 2017
Aankomst in de Argentijnse hoofdstad + stadsbezoek Buenos Aires + overnachting in kamer met ontbijt in de stad

02 december 2017
Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Ushuaia + inschepen aan boord van de MS Hanseatic (18u)

03 - 05 december 2017: aan boord
Volle dag op zee

06 - 08 december 2017: South Georgia
Deze driedaagse belooft een unieke ervaring te worden. U verkent de diepe fjorden en gletsjertoppen van South Georgia, een eiland ten oosten van het Zuid-Amerikaanse continent. Van zodra u deze aan de horizon ziet verschijnen, weet u dat u een dierenparadijs nadert. De flexibele zodiacs worden regelmatig bovengehaald om het wildlife van dichtbij te gaan bekijken. Ondermeer een gigantische kolonie pinguïns zijn een must-see. Op dit eiland alleen al leven zo'n 200.000 dieren langs de kust. Salisbury Plain is volgestouwd met dieren die op zoek gaan (zelfs bedelen) om eten; het strand van Gold Harbour is de slaaphabitat van de zee-olifanten en zeehonden. Bij 'Grytviken whale station' is het graf van Sir Ernest Shackleton te vinden. Zijn levensverhaal toont de ruwe en gevaarlijke avonturen die poolontdekkers destijds moesten overwinnen om meer van het witte continent te ontdekken.

09 - 10 december 2017: aan boord
Volle dag op zee richting het Antarctische schiereiland

11 december 2017: South Shetland Islands + Antarctic Peninsula en eilanden

South Shetland Islands (Antarctica)

De zuidelijke Shetlandeilanden laten zich het best omschrijven als een massa basaltsteen, bizarre vulkanische gesteenten, zwarte stranden en 150 miljoen jaar oude fossielen. Deze eilandengroep is de grootste eilandarchipel van Antarctica. Een biologische verkenning ervan leest als een geschiedenisboek van geologie. Na een schipbreuk werden de mannen van Shackleton (die van South Georgia) gedwongen op het Elephant Island de winter door te brengen. U verkent dit eiland per zodiac, alsook Half Moon Island, Livingston Island en Deception Island. Die laatste klinkt weinig veelbelovend, maar vergis u niet. Door zijn beperkte diepgang kan het schip simpelweg in de overstroomde caldera van de uitgedoofde, overstroomde vulkaan binnenvaren. Het zwarte zand leest als een testament van de laatste uitbarsting, 50m hoge muren van steen omringen u. 

Antarctisch schiereiland en nabijgelegen eilanden

Door de enorm extreme en ruige weer-en ijsomstandigheden, kan slechts een beperkt aantal schepen echt de volwaardige Antarctica-ervaring nastreven. De MS Hanseatic hoort daartoe.

 • Uw eerste stap op het 'vasteland' van Antarctica zet u op Paradise Bay met zijn met sneeuw bedekte bergtoppen rond de baai, terwijl huizenhoge ijsbergen langsdrijven en gletsjers van honderden meters hoog u overdonderen.
 • De imposante gletsjerrotsen (zoals Neko Harbor) zijn niet alleen indrukwekkend voor het oog, ook de bijzondere geluiden horen erbij.
 • Op Cuverville Island wordt u omringd door drijvende ijsschotsen. 
 • Een bijzonder moment op de reis is de passage door het Lemaire-kanaal: u vaart door een zee-engte tussen bergen van een kilometer hoog in.
 • Het Neumayer-kanaal en Port Lockroy staan garant voor adembenemende gletsjer-panorama's.
 • Het voormalige Britse researchstation op de Zuidpool is één van de historisch belangrijkste plekken op dit deel van onze wereldbol. Nu is het een museum; op dit gebied leeft slechts een handvol mensen. 

15 - 16 december 2017: vaart door de Drake Passage

17 december 2017: terugvaart
Vandaag komt u aan in Ushuaia omstreeks 6u. Van hieruit vliegt u terug naar Buenos Aires, in het zwoele noorden van het land. Overnachting in kamer met onbijt. 

18 december 2017: vlucht naar huis, en daarna rest tijd om met een heleboel foto's en verhalen onder de kerstboom te kruipen !!
U komt terug aan in Brussel op 19 december. 

 

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!