Reizen op uw maat

Canada, exploring the Western Parks

West-Canada strekt zich uit van de prairie tot aan de Grote Oceaan en biedt een verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen: oneindige velden en grasvlakten, talrijke wijngaarden, azuurblauwe meren, de besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains, uitgestrekte naaldwouden, gletsjers en fjordenkusten. In de vele bekende nationale parken kan de bezoeker de grootse natuur en de monumentale landschappen bewonderen. West-Canada is niet alleen natuur, maar ook cultuur en architectuur met fascinerende staden als Victoria, Vancouver en Calgary. 

Duur: 15 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in de Buffalo Mountain Lodge
 • 2 overnachtingen in het Sawridge Inn and Conference Centre hotel
 • 1 overnachting  in het Fairmont Chateau Lake Louise hotel
 • 1 overnachting in Fairmont Empress Hotel
 • 3 overnachtingen in het Long Beach Lodge Resort hotel
 • 5 overnachtingen in het Metropolitan Hotel Vancouver

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Verzekeringen

Programma

DAG 1-2 Calgary – Banff (141 km)

Aankomst te Calgary. Recuperatie van de bagage. Calgary is de grootste stad van de Canadese provincie Alberta, en ligt op ongeveer 80 kilometer afstand van de Canadese Rocky Mountains. De stad is een populaire bestemming voor wintersportvakanties door het groot aantal gelegen nabijgelegen ‘vakantieparken’ in de bergen. Calgary staat met zijn 28 000 studenten ook bekend als universiteitsstad. Oppikken van de huurwagen. Rit van de luchthaven van Calgary naar Banff. Bij aankomst check-in in uw hotel. In de herfst van 1883 ontdekten 3 arbeiders van de Canadian Pacific Railway bij toeval een grot met warmwaterbronnen, vlakbij de net opgerichte stad Banff. Het was de geboorte van het gelijknamige Banff National Park, vernoemd naar Banffshire in Schotland. In 1984 werd Banff bovendien uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.  Overnachting in de Buffalo Mountain Lodge.

DAG 3-4 Banff – Jasper (289 km)

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen).  Rit van Banff National Park naar Jasper National Park. Bij aankomst check-in in uw hotel. Het nationaal park Jasper werd in 1907 opgericht en is met een oppervlakte van 10.878 km² het grootste Nationaal Park in de Rocky Mountains. In het park bevinden zich veel bergen, valleien, meren en het Columbia Icefield. Jasper staat bekend om zijn rijke fauna : schapen, herten, bevers, elanden, berggeiten en wolven. Dit is vrij uitzonderlijk, aangezien het grootste deel van het park op grote hoogte ligt. Overnachting in het Sawridge Inn and Conference Centre.

DAG 5 Jasper – Lake Louise (234 km)

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Rit van Jasper Nationaal Park naar Lake Louise. Bij aankomst check-in in het hotel. Lake Louise is een meer in het Nationaal park Banff en tevens een gelijknamig gehucht aan het meer. Het meer is, evenals de provincie zelf, vernoemd naar princes Louise Caroline Alberta. Verscheidene gletsjers monden uit in Lake Louise en daar heeft het meer de unieke smaragdgroene kleur aan te danken. Het gebied rondom Lake Louise is een bekend skigebied en het trekt vele toeristen wegens het natuurschoon in de omgeving. Overnachting in het Fairmont Chateau Lake Louise.

DAG 6 Lake Louise – Calgary – Victoria (197 km)

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen).  Rit van Lake Louise naar de luchthaven van Calgary. Afgeven van de huurwagen.  Check-in voor de vlucht met bestemming Victoria.  Aankomst te Victoria. Recuperatie van de bagage.  Oppikken van de huurwagen. Rit van de luchthaven van Victoria naar het stadscentrum. Bij aankomst check-in in uw hotel. De stad Victoria heeft het meest milde klimaat van British Columbia. Het hele jaar door bloeien de bloemen en daarom wordt de stad ook wel ‘the Garden City’ genoemd. De schoonheid van de Pacifische kust , het avontuur, de oceaan en de berguitzichten zullen u volgen waar u ook gaat in deze stad.  Overnachting in het Fairmont Empress Hotel.

DAG 7-9 Victoria – Tofino (313 km)

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). De Zodiac Adventure Tour – Whale Watching & Wildlife brengt haar passagiers niet enkel in contact met walvissen, orka’s, adelaars, reigers, bruinvissen, zeeleeuwen, e.d. maar het rondvaren in een zodiac op zich is al een hele ervaring. Op elke boot kunnen slechts 12 mensen, waardoor iedereen een prachtig zicht heeft. U krijgt een rood reddingspak aangeboden om deze trip in alle veiligheid te kunnen meemaken. Neem alvast uw camera binnen handbereik, want er zal heel wat mooie foto’s kunnen nemen. Rit van Victoria naar Tofino.  Bij aankomst check-in in uw hotel.  Tofino is gelegen op de westkust van het Vancouver eiland. Niet ver van Tofino bevindt zich de Clayoquot Sound regio. Deze regio is beschermd door de Unesco. In dit gebied bevindt zich het Pacific Rim Nationaal Park. Overnachting in het Long Beach Lodge Resort op basis van kamer en ontbijt.

DAG 11-14  Tofino – Vancouver (260 km)

Ontbijt in het hotel (inbegrepen).  Rit van Tofino naar Nanaimo Duke Point Ferryterminal. Ferryovertocht met de wagen van Nanaimo Duke Point naar Vancouver Tsawwassen. Aankomst in Vancouver Tsawwassen Ferryterminal. Rit van de ferryterminal naar het stadscentrum van Vancouver. Bij aankomst check-in in uw hotel. Vancouver is de dichtstbevolkte stad van de provincie Brits-Columbia en is gelegen aan de Straat Van Georgia, een deelzee van de Stille Oceaan. De stad is vernoemd naar de Engelse kapitein George Vancouver, die in de 18de eeuw grote delen van British Columbia ontdekte. De familie Vancouver kwam oorspronkelijk uit Nederland en heette daar Van Coevorden. Indirect is Vancouver dus vernoemd naar de Drentse stad Coevorden; je vindt er ook een replica van het gelijknamige kasteel. Vancouver staat bekend als een hele sfeervolle stad, ten dele te danken aan het erg bekende Stanley Park. Overnachting in het Metropolitan Hotel Vancouver.

DAG 15  Vancouver

Ontbijt in het hotel (niet inbegrepen). Check-in voor de vlucht naar huis.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!