Reizen op uw maat

Gegidste natuurreis richting Spitsbergen (mei/juni ‘18)

Een klassieke zomervakantie is het zeker niet, maar deze natuurreis naar het arctisch gebied geeft u dan weer wel de kans om walvissen en ijsberen te spotten in een winters landschap en de middernachtzon te zien boven een sneeuwwit landschap. Het is eens wat anders ...

In mei kan u mee met de Hurtigruten richting Spitsbergen en de Noordkaap. Een reis die op geen enkel moment onder de poolcirkel uitkomt. De reis start op Spitsbergen en voert een kleine week door de archipel (tot op  80 graden noorderbreedte); daarna gaat het via Bereneiland en de Noordkaap naar Tromsø. De elfdaagse expeditie naar een stukje puur, ongerept Europa laat u de natuur in zijn puurste vorm zien: azuurblauwe gletsjerwanden, diepe fjorden, spitse bergtoppen met toendra, ijsrivieren, gletsjerdalen, ... en natuurlijk de middernachtzon. 

 

Praktisch

 • 11 dagen / 10 nachten  - afreis: 29 mei - 08 juni 2018
 • prijs: vanaf 3.795 EUR/persoon bij verblijf in een Polar Binnenhut met dubbel bed (als u reeds met de Hurtigruten reisde, geniet u 5% korting); hogere kamertypes op aanvraag

Inbegrepen

 • Vlucht Brussel - Oslo - Longyearbyen
 • Vlucht Tromsø - Oslo - Brussel
 • Luchthaventaksen
 • Overnachting 1 nacht Longyearbyen (ontbijt + lunch)
 • Overnachting 1 nacht Tromsø (halfpension)
 • Verblijf aan boord van de Hurtigruten expeditie-zeereis
 • Volpension aan boord
 • Alle excursies / landingen met poolcirkelboten / activiteiten aan boord en land
 • Expeditieteam (voordrachten, begeleiding, ...), Engels-en Duitstalig
 • Begeleiding door de Vlaamse reisbegeleider Sanne Helsen (een bioloog, gespecialiseerd in de lokale geologie, fauna en flora met een passie voor het hoge noorden). Zij voorziet de aanwezigen van deskundige uitleg over de biologische achtergrond en geschiedenis van Svalbard, maar helpt ook uitkijken naar de vele vogelsoorten die er te zien zijn.
 • Wind-en regenbestendige jas
 • Laarzenverhuur aan boord
 • Thee en koffie aan boord 

Niet inbegrepen

 • Overige activiteiten, maaltijden en transfers dan vermeld
 • Fooien en persoonlijke uitgaven 
 • Annulerings-en bijstandsverzekering

Programma

Dag 1 - 29 mei 2018: Brussel - Oslo - Longyearbyen

U vertrekt vanaf Brussel, via Oslo naar de hoofdstad van Spitsbergen.
Overnachting in een hotel in Longyearbyen. 

Dag 2 - 30 mei 2018: Longyearbyen

Vandaag brengt u door in deze arctische hoofdstad. De ochtend is vrij, de namiddag is voorbehouden voor een verkenning van Longyearbyen en omgeving. Daarna gaat u aan boord van de MS Spitsbergen, een schip van de Hurtigruten. De tocht voert vanavond de Isfjord uit, de meest uitgestrekte fjord van Spitsbergen. De tocht gaat langs immense U-vormige valleien en u krijgt al gigantische gletsjers te zien. 

Dag 3 t.e.m. 7 - 31 mei t.e.m. 4 juni 2018: Spitsbergen, aan boord

Onze reis voert langs West-Spitsbergen. Onderweg opent zich een bijzondere wereld en bijhorende fauna en flora. Denk maar aan grote populaties rendieren, kolonies zeevogels, ringelrobben en baardrobben, poolvossen, ... En uiteraard gaan we op zoek naar ijsberen, er zijn er zo'n 3.000 op de Svalbard-eilanden. Kijk goed naar het drijfijs, nabij of in het water; want daar vertoeven ze het liefst. Aan land zien we ook graven, blubberovens en andere culturele overblijfselen van de eerste Svalbard-bewoners.
Raudfjorden nodigt uit voor een wandeling, de ondiepe wateren van Hamiltonbukta kan u per kajak verkennen, ... Of waag u aan een portie 'brevandring, een gletjserwandeling. U gaat aan wal in Kongsfjord en ziet Krossfjord en Mitraberg. We brengen ook een bezoek aan Ny-Ålesund, één van de vier permanente nederzettingen op de eilandengroep. Hier is een modern arctisch onderzoeksstation gevestigd, belangrijk voor internationale research. Langs de westkust van Spitsbergen gaat de reis verder naar Bereneiland.  

Dag 8 - 5 juni 2018: Bjørnøy (Bereneiland)

Het schip gaat geleidelijk zuidwaarts, richting het zelden bezochte Bereneiland. Het eiland, geïsoleerd in de Noordelijke Ijszee en het zuidelijkste gebied van Spitsbergen, telt maar 9 inwoners, de bemanning van het lokale, Noorse weerstation. Maar meer nog is het de broedplaats van tal van zeevogels, met meer dan 120 verschillende soorten is dit de grootste concentratie van het noordelijk halfrond. Denk aan de zeekoet, alk, kortbekzeekoet, drieteenmeeuw, de grote burgemeester en de noordse stormvogel. Dit komt door het voedselrijke water, dat op zijn beurt ontstaat door verticale waterbewegingen. Deze ontstaan door zowel de warme golfstroom als de koude wateren die hier in ondiep water samen komen. Vergis u niet, er zijn geen beren op Bereneiland. Of toch niet permanent. 
Vanaf Bjørnøya gaat het zuidoostelijk naar de Noordkaap.

Dag 9 - 6 juni 2018: Noordkaap

In de vroege uurtjes is de Noordkaap in zicht. U kan op de Noordkaap het museum bezoeken over de geschiedenis van de noordpoolreizigers. Vanaf Noordkaap varen we langs de Noorse kust richting zuiden. 

Dag 10 - 7 juni 2018: Tromsø

In Tromsø eindigt deze reis. U gaat van boord en komt terug in de bewoonde wereld. Tromsø wordt de poort naar de Noordpool genoemd en het is de stad waar Amundsen destijds zijn bemanning voor zijn expedities bijeen zocht. In de stad gebeurt vandaag onderzoek naar onder andere opwarming van het noordpoolgebied en het is het vertrek-of eindpunt voor allerhande expeditieschepen 
Overnachting in een hotel in Tromsø.

Dag 11 - 8 juni 2018: Tromsø - Oslo - Brussel

Met een vroege vlucht keert u, via Oslo, terug huiswaarts. 

Let op: alle landingen zijn steeds afhankelijk van plaatselijke weersomstandigheden; wijzigingen onder voorbehoud. 

Andere trips in
Noorwegen

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!