Reizen op uw maat

Golfreis Sri Lanka

Deze reis laat u kennismaken met het ruime culturele erfgoed van Sri Lanka: de prachtige historische koningssteden, het rijk koloniaal verleden van het eiland en de verschillende boeddhistische oorden. Maar ook qua natuur biedt deze reis de nodige hoogtepunten: de glooiende landschappen, kruidentuinen, theeplantages, botanische tuinen en prachtige zandstranden wisselen elkaar in sneltempo af. Optioneel kan u deelnemen aan safari-uitstappen of walvissen en dolfijnen spotten in de Indische Oceaan. Een unieke combinatie dus van natuur en cultuur. En voeg daar uiteraard de nodige sportieve uitdaging aan toe op één van de golfcourts die je uitgebreid verkent. En niet zomaar golfcourts ...

Als golfspeler staat Sri Lanka wellicht niet hoog op uw lijstje, maar het land telt nochtans vier 18-hole golfterreinen, waarvan u er drie zult uitproberen. Een eerste golfresort ligt in de omgeving van Colombo (de hoofdstad van het land), een tweede in Digana op 600m hoogte en een laatste in de unieke setting van Nuwara Eliya op meer dan 2000m hoogte. In elk resort verblijft u telkens 2 dagen.

16 dagen / 4 nachten
Prijs per persoon vanaf € 4075,00

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel-Colombo (heen en terug) 
 • Voorziene maaltijden
 • Transfers (privé voertuig met airco)
 • Engelssprekende chauffeur/gids tijdens de rondreis
 • Alle toegangsgelden
 • Golfmateriaal: greenfee & caddy fee in de verschillende resorts
 • Hotelverblijf zoals vermeld

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Visum voor Sri Lanka
 • Early check-in
 • Optionele excursies
 • Golfmateriaal: huur van clubs, schoenen, buggy, ball spotter fee en fooi
 • Annulatie- en reisverzekering

 

Programma

Dag 1 : Brussel / Colombo

Heenvlucht richting Colombo

Dag 2 : Colombo

s’ Morgens komt u aan in Colombo. Er volgt een verwelkoming en transfer naar het hotel. In de namiddag geniet u van een rondrit door de hoofdstad: de moderne stadswijken, het oude stadsgedeelte met verschillende koloniale gebouwen, de 100 jaar oude klokketoren, de Pettah bazaar, een hindoe- en boeddhistische tempel, het onafhankelijkheidsgebouw, ...  Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3 en 4 : Colombo

In de voormiddag kunt u golfen op 18 holes Royal Colombo Golf Club. Dit is één van de oudste golfclubs ter wereld (1879). De namiddag is vrij. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5 : Colombo / Dambulla / Kandalama

Rit richting binnenland (naar Dambulla) voor een bezoek aan het indrukwekkende grottencomplex van Dambulla. Van alle grottempels in Sri Lanka is de Raja Vihara in het dit dorpje de meest indrukwekkende. De tempel, die dateert uit de 1e/2e eeuw v.C., is gelegen op de top van een rots, die ruim 100 meter boven het plaatsje uitsteekt. Het plafond van deze grot is versierd met schilderijen, rond de grot staan verschillende boeddhistische beelden opgesteld. Daarna gaat de rit verder naar Kandalama. Diner en overnachting in het hotel. Optioneel kan een transfer met een klein vliegtuig van Colombo naar Sigiriya worden voorzien.

Dag 6 : Kandalama / Sigiriya / Matale / Kandy

Vertrek naar Sigiriya, voor een bezoek aan ‘de rots van Sigiriya’. Deze rots, ook wel ‘Lion Rock’ genoemd, is één van de belangrijkste bezienswaardigheden. De 200 meter hoge rots duikt uit het niets op uit de omringende jungle. U beklimt de rots en wandelt door de watertuinen (een ondergronds complex van waterwegen en grachten met fonteinen, die de koninklijke baden van water hebben voorzien) tot aan de fresco's die halverwege te bewonderen zijn. Na dit bezoek rijdt u naar Matale waar u de kruidentuin bezoekt, het resultaat van de jarenlange specerijenhandel tussen Europa en het Verre Oosten. Hier kan u genieten van een deugddoende hoofd- en schoudermassage (10 min.). De rit eindigt in Kandy. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7 : Kandy

In de voormiddag kunt u golfen op 18 holes Victoria Golf Club. Deze ligt naast het Victoria stuwmeer en werd geopend in 1999. De baan is omgeven door statige bomen en lanen van kokosnoten. In de late namiddag maakt u een stadsrondrit in deze culturele hoofdstad van Sri Lanka. Kandy is de laatste hoofdstad van de Sri-Lankaanse koningen geweest. U rijdt rond het meer van Kandy en bezoekt het stadscentrum (de bazaar, een centrum van kunsten en ambachten, het edelstenenmuseum, de Tempel van de Tand en de Dalda Maligawa (Temple of Tooth), waar de heiligste relikwie van Sri Lanka wordt bewaard: de tand van Boeddha. De dag wordt afgesloten met een cultureel optreden en spektakel van lokale en traditionele dansen en muziek. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8 : Kandy

In de voormiddag kunt u golfen op 18 holes Victoria Golf Club. Rest van de dag vrij. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 9 : Kandy / Peradeniya / Nuwara Eliya / Kandapola

U start de dag met een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya, iets ten zuidwesten van Kandy naast de Mahaweli-rivier. U vindt er een grote verscheidenheid aan bomen, tropische klimplanten, bamboesoorten, palmsoorten, orchideeën, specerijen en andere planten. Er is ook een soort serre waar prachtige orchideeën te bewonderen zijn. Aansluitend gaat de rit verder naar Nuwara Eliya. Deze tocht voert u langs metershoge watervallen en theeplantages, over indrukwekkende heuvels en dalen. Nuwara Eliya wordt ook Little Britain genoemd: de vele gebouwen voeren u terug naar de Brits koloniale periode. Tegenwoordig is het stadje het middelpunt van thee producerend Sri Lanka. De rit gaat verder naar Kandapola. Diner en overnachting in het hotel. Optioneel kan u per trein van Peradeniya naar Nanu Oya.

Dag 10 : Kandapola / Nuwara Eliya

In de voormiddag kunt u golfen op 18 holes Nuwara Eliya Golf Club. Deze golfbaan heeft de reputatie één van de beste van Azië te zijn. In de namiddag bezoekt u de Pedro theeplantage. Hier wordt de welbekende Ceylon Tea geproduceerd. Een proeverij staat uiteraard op het programma. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 11 : Kandapola / Nuwara Eliya

In de voormiddag kunt u golfen op 18 holes Nuwara Eliya Golf Club. Rest van de dag vrij. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 12 : Kandapola / Ratnapura / Galle / Koggala

Vertrek in zuidelijke richting naar Ratnapura, een klein mijnstadje waar edelstenen worden opgehaald. Aansluitend volgt de rit naar Galle, een stadje met een merkwaardige link naar onze noorderburen. De stad was destijds één van de grootste toegangspoorten van de Nederlanders tot Sri Lanka en één van de grootste draaischijven van de wereldhandel in koloniale tijden. Sinds de 17de eeuw was Galle het machtscentrum van de Nederlandse kolonie te Sri Lanka. Het nog aanwezige fort is hiervan het ultieme bewijs. Aansluitend staat de transfer naar het kustplaatje Kogalla gepland, uw verblijfsplaats voor enkele dagen. Overnachting in het hotel.

Dag 13 – 14 : Koggala

Vrije dagen in uw strandhotel. Optioneel kunt u op bootexcursie om walvissen en dolfijnen te spotten in de buurt van Mirissa. De kans om naar  walvissen, potvissen, gewone vinvissen, soms orka's en verschillende dolfijnsoorten op zoek te gaan. Met wat geluk ziet u schildpadden en verschillende vissoorten zoals blauwvintonijn en vliegende vissen.

Dag 15 : Koggala / Negombo

Transfer naar Negombo, via de Express Highway. Rest van de dag vrij.

Dag 16 : Negombo / Colombo/ Brussel

's Ochtends rijdt u naar de luchthaven van Colombo voor uw terugvlucht naar Brussel. Aankomst ‘s avonds.

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!