Reizen op uw maat

Goud en saffraan in Myanmar

Dit programma combineert bezoeken aan bekende sites met een bijzondere greep uit de geheime schatten van dit immense land. Bagan, de Gouden Rots, het Inlemeer, de schitterende Shwedagonpagode, de houten kloosters van Mandalay... ze roepen de hoogtepunten van een cultuur op die diep verankerd is in de waarden van het boeddhisme. De grotten van Monywa, de delicate fresco's van een verborgen tempel midden op het platteland - maar zeker ook de kwaliteit van onze gidsen en hotelkeuze: voor reizigers met belangstelling voor kunst en cultuur wordt deze reis één mooie, lange verrassing.

Duur: 17 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • 4 overnachtingen in hotel Pansea - Yangon
 • 1 overnachting in hotel Popa Resort – Mont Popa
 • 2 overnachtingen in hotel Thiripyitsaya – Bagan
 • 3 overnachtingen in hotel Mandalay Hill - Mandalay
 • 1 overnachting in hotel Monya - Monya
 • 3 overnachtingen in hotel Inle Princess Resort – Inle Lake

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Verzekeringen

Programma

DAG 1 Vlucht naar Yangon

Lijnvlucht naar Yangon

DAG 2 Yangon (L,D)

Aankomst in Yangon, de voormalige hoofdstad en vroeger bekend als Rangoon. Bezoek aan de gouden stoepa van Sule, de Chinese en Indische koloniale wijken, de Bothathungpagode en het koningsmeer. De dag wordt afgesloten met de adembenemende Shwedagonpagode, een boeddhistisch heiligdom van de eerste orde op de Singutturaheuvel. U maakt er de zonsondergang van uw leven mee, met op de achtergrond de fascinerende rituele gezangen van de pelgrims.

DAG 3 Yangon - Kyaikto (Gouden Rots) (B,L,D)

Op weg naar Kyaikto om er de befaamde Gouden Rots te bewonderen die er in een precair evenwicht balanceert op de rand van een afgrond. Dit is een van de belangrijkste boeddhistische heiligdommen van het land. Volgens de overlevering hangt het evenwicht van de rots aan één enkel draadje ... een haartje van de Boeddha. Suggestie: voeg een nacht toe aan uw verblijf en maak een jungletrekking naar de Gouden Rots. De eerste nacht brengt u door in een Karendorp (basiscomfort, maar een geweldige ervaring). Daarna volgt de trekking van een 7-tal uur (800 meter hoogteverschil, rivierdoorsteken, ...) om de Gouden Rots te bereiken bij zonsondergang. Magisch.

DAG 4 Kyaikto - Bago - Yangon (B,L,D)

Tweede bezoek aan de Gouden Rots. Deze plek is een hoogtepunt op de route naar Bago. In deze voormalige hoofdstad van het Monvolk kunt u 4 kolossale boeddha's bewonderen. U verbaast zich er over de audiëntiezaal, de gouden pagode van Shwemawdaw en de befaamde liggende boeddha. Retour naar Yangon.

DAG 5 Yangon - Heho - Pindaya - Inlemeer (B,L,D)

Binnenlandse vlucht naar Heho en vertrek naar de heilige grot van Pindaya, een labyrint dat 8000 boeddha's herbergt. Drie keer per week vindt hier een schilderachtige ambachtelijke dorpsmarkt plaats, waar u bijzondere papieren objecten vindt als paraplu's, hoofddeksels of lampenkappen. In Nyaungshwe verkent u het Inlemeer waar u de Inthabevolkingsgroep bezoekt. Deze ‘kinderen van het meer' zijn een etnische minderheid die bekend staat om zijn tuinen en drijvende velden.

DAG 6 Inlemeer (B,L,D)

Dit schitterende meer biedt u poëtische landschappen: paaldorpen, lokale markten, wevers- en vissersgemeenschappen... U vaart tot Indein en het weinig bezochte klooster daar. De pagode van Phaung Daw Oo en het ‘klooster van de Springende Katten' zijn de laatste verrassingen van een gevulde dag.

DAG 7 Inlemeer (B,L,D)

Vandaag gaat het naar het dorp Nampan en het weinig bezochte, zuidelijke gedeelte van het Inlemeer waar de Pa-o, Intha, Shan en Padaungminderheden nog traditioneel leven. Tijdens uw wandeling hebt u ruim de tijd om rustig het werk op het land en de lokale ambachtslui te bekijken. Die houden technieken uit een ver verleden in leven: pottenbakken, bamboevlechten, suikerriet verbouwen, katoen en zijde weven ... In Sagar bezoekt u de typische Shanpagode Tha Kong.

DAG 8 Inlemeer - Mandalay (B,L,D)

Retour naar Heho via het Shwe Yan Pyayklooster en vlucht naar Mandalay. Het historische Mandalay heeft een uitzonderlijk cultuurpatrimonium. U bezoekt het schitterende, in teakhout opgetrokken klooster van Mahagandayon, de thuis van 700 monniken. Daarna kuiert u rond in het Shwenadawklooster met zijn gedetailleerde houtsnijwerk, en de Kuthodawpagode met zijn 729 tegels die de Tripitaka voorstellen, de vroegste geschriften van het boeddhisme. Panorama en onvergetelijke zonsondergang op de heuvel van Mandalay.

DAG 9 Mandalay (Amarapura, Mingun) (B,L,D)

Excursie naar de voormalige hoofdstad van Amarapura en wandeling naar de één kilometer lange teakhouten brug van U Bein, een uniek voorbeeld van de vakkundigheid van Birmese houtbewerkers. Per boot komt u aan in Mingun, waar u de kolossale onafgewerkte pagode bewondert die ooit de grootste ter wereld had moeten worden.

DAG 10 Mandalay

Per paardenkoets rijdt u doorheen Ava, de lokale voormalige hoofdstad met haar omwallingen en houten klooster. De heilige heuvel Sagaing is bezaaid met 600 pagodes en kloosters die uitkijken over de Irrawaddyrivier.

DAG 11 Mandalay - Monywa (B,L,D)

In een dorp op de weg naar Monywa kunt u de Loka Aung Myepagode bewonderen. De prachtige fresco's die het leven van Boeddha weergeven worden afgewisseld met afbeeldingen uit het dagelijkse leven. Afvaart van de Chindwinrivier naar de bijzondere grottenkloosters van Po Win Daung met hun 947 boeddhavoorstellingen.

DAG 12 Monywa - Pount Popa (B,L,D)

De pagode van Thanboday heeft maar liefst 582.357 boeddha's. De pittoreske plattelandsdorpjes van Kyaukka produceren zwarte lak die gewonnen wordt uit hars van struiken op het Shanplateau. Op Mount Popa bewondert u een prachtige zonsondergang, vanaf het in delicaat evenwicht op de rotsachtige top gebouwde heiligdom.

DAG 13 Mount Popa - Bagan (B,L,D)

Vrije voormiddag in deze fascinerende omgeving waarna u richting Salay reist om er de grote gelakte boeddha te bekijken, het Payathonzucomplex en het teakhouten klooster van Yokesone. Aankomst in Bagan, de evenknie van Angkor. Deze legendarische ‘stad van de 4 miljoen pagodes' is een van de meeste befaamde bezienswaardigheden in Azië. U bezoekt de Shwezigonpagode, de imposante Htilominlotempel, de grottentempels Gubyaukkyi en Kyanzittha, een lakatelier en de tempels van Myazedi en Manuha.

DAG 14 Bagan (B,L,D)

De volledige dag wordt gewijd aan de exploratie van de cultuurschatten van Bagan: de pittoreske markt van Nyaung U, de pagodes Lawkananda, Payathonzu, Damayanika en de erotische fresco's van de Nandamannyatempel. U kuiert doorheen het dorp Myingaba en geniet van de zonsondergang over de Irrawaddy in Bupaya. Suggestie: u kunt Bagan ook bewonderen vanuit een luchtballon ... als dat geen exclusieve belevenis is!

DAG 15 Bagan - Yangon (B,L,D)

Per paard en koets of per fiets zet u uw bezoek aan Bagan verder. Vlucht naar Yangon tegen het einde van de namiddag.

DAG 16 Yangon - terugvlucht (B)

Terugvluchten naar Europa.

DAG 17 Aankomst in Europa

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!