Reizen op uw maat

Great Ocean Road & Tasmania

Rondreis 24 dagen
Self drive met de hoogtepunten van de Zuidkust en Tasmanië
Prijs vanaf € 4.840 per persoon op basis van 2 persoonskamer
Singlesupplement op aanvraag

Unieke combinatie van de Great Ocean Road, de steden Melbourne en Adelaide en de prachtige
natuur van Tasmanië en Kangaroo Island. Verblijf in goede 4* hotels / lodges / B&B’s met huurwagen met Max. cover zonder eigen risico. Verkenning van diverse Nationale Parken: Flinders Chase N.P., Cradle Mountain-Lake St.Clair N.P., Freycinet N.P., Great Otway N.P.,...

Inbegrepen

 • Intercontinentale en binnenlandse vluchten met Etihad & Virgin Australia in economy class
 • Huidige luchthaven- en fueltaksen
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Hotels zoals vermeld in het programma (of evenwaardig)
 • Huurwagen type SCAR of gelijkwaardig van dag 3 tot 12 & van dag 14 tot 23

Niet inbegrepen

 • Alle maaltijden niet vermeld in het programma
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Permits voor de nationale parken
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Reisverzekeringen
 • Niet vermelde diensten

Programma

Dag 1-2: Vlucht naar Hobart / Tasmanië

 

Dag 3: Hobart (-)

Bij aankomst pick-up van de huurwagen (type SCAR) en rit naar het centraal gelegen Hotel The Lenna of Hobart 4* en check-in. Vrije tijd om uit te rusten van de lange vlucht. Mogelijkheid om de stad op eigen houtje te verkennen.

Dag 4: Hobart - Strahan (-) +/- 300 km

U verlaat de hoofdstad en rijdt via het Mt. Field National Park en Lake St. Clair naar de westkust. Onderweg kunt u bvb. een bezoek brengen aan The Wall in the Wilderness. Bij aankomst check-in in de Risby Cove 4* en vrije avond om de pittoreske havenstad te verkennen.

Dag 5: Strahan (-)

Vrije verkenning van de wondermooie omgeving.

Dag 6: Strahan – Cradle Mountain (-) +/- 140 km

U rijdt verder noordwaarts via het mijnstadje Zeehan naar Cradle Mountain. Bij aankomst vrije verkenning van het Cradle Mountain-Lake St.Clair National Park. Diverse wandelingen zijn mogelijk langs kloven, diepe ravijnen, wilde heidelanden en over de hoogste pieken van het eiland. U verblijft er in het National Park in de Cradle Mountain Lodge 4*.

Dag 7: Cradle Mountain - Launceston (B) +/- 150 km

Vanuit het National Park rijdt u verder oostwaarts tot in de Victoriaanse stad Launceston. Onderweg kunt u eventueel de streekspecialiteiten proeven in de Ashgrove Cheese Farm, de Christmas Hills Raspberry Farm of de Honey Farm in Chudleigh. Of u kunt een bezoek brengen aan de Marakoopa Caves. Bij aankomst check-in in The Sebel Launceston 4*+ en vrije avond.

Dag 8: Launceston - Coles Bay / Freycinet N.P. (-) +/- 175 km

U verlaat Launceston en rijdt naar de oostkust tot in Coles Bay, gelegen in het Freycinet National Park. Bij aankomst check-in in de Freycinet Lodge met zicht op de Great Oyster Bay. Vrije verkenning van de omgeving.

Dag 9: Coles Bay / Freycinet N.P. (B)

Vrije dag om het nationale park te verkennen met oa. de wereldberoemde ‘Wineglass Bay’.

Dag 10: Coles Bay - Port Arthur (B) +/- 240 km

U verlaat Coles Bay en rijdt via de historische kuststad Swansea naar Port Arthur. Bij aankomst check-in in de Fox and Hound Inn 3*+ (1 Bedroom Villa) en vrije verkenning van de vroegere strafkolonie van de Britten. U kunt er bvb. een bezoek brengen aan de ‘Isle of the Dead’ of Pirates Bay verkennen.

Dag 11: Port Arthur - Hobart (-) +/- 95 km

Na de check-out rit naar Hobart. Onderweg kunt u nog een bezoek brengen aan de stad Richmond met zijn koloniale gebouwen, kunstgalerijen, musea,… Bij aankomst check-in in The Lenna of Hobart 4* en vrije avond.

Dag 12: Hobart - Melbourne (-)

Rit naar de luchthaven en drop-off van de huurwagen. Aansluitend check-in voor de binnenvlucht naar Melbourne. Bij aankomst privétransfer naar het boutique style Hotel Lindrum en check-in. Vrije namiddag om de stad te verkennen.

Dag 13: Melbourne (-)

Vrije dag om de bruisende stad en zijn omgeving te ontdekken op eigen houtje. Melbourne wordt beschouwd als de culturele en modehoofdstad van Australië. De stad is bijzonder multicultureel (ongeveer een derde van de bevolking is niet in Australië geboren). Zo zijn er Griekse, Italiaanse, Turkse, Chinese en Vietnamese wijken. De stad beschikt over vele goede restaurants en is een bezoek meer dan waard.

Dag 14: Melbourne - Apollo Bay (-) +/- 185 km

Na de check-out pick up van de huurwagen (type Scar). U  verlaat Melbourne en rijdt langs de kust naar Apollo Bay. U volgt hierbij de wereldberoemde Great Ocean Road. In 1919 werd de aanleg begonnen door soldaten die van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) terugkwamen. Ze bouwden eraan tot aan 1932. De Great Ocean Road werd gewijd aan de slachtoffers van de oorlog. Bij aankomst in Apollo Bay check-in in de Captain’s At The Bay en vrije avond.

Dag 16: Apollo Bay - Port Fairy (-) +/- 190 km

Vanuit Apollo Bay rijdt u verder via de Great Ocean Road tot in Port Fairy. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het Great Otway National Park of genieten van het uitzicht op de wereldberoemde ‘Twelve Apostles’. Port Fairy is een klein kuststadje met een typische Zuid-Australische sfeer. Bij aankomst check-in in het Oscars Waterfront Boutique Hotel en mogelijkheid om te flaneren langs de kade.

Dag 17: Port Fairy - Robe (B) +/- 290 km

Vanuit Port Fairy volgt u de Limestone Coast tot in Robe. Bij aankomst check-in in het Ann’s House B&B en vrije verkenning van de kustplaats met zijn vele ‘fresh seafood’ restaurants.

Dag 18: Robe - Victor Harbor (B) +/- 360 km

Na de check-out rijdt u westwaarts langs de wondermooie kuststrook en het Coorong National Park tot in Victor Harbor. Onderweg zijn diverse haltes mogelijk. Bij aankomst in Victor Harbor check-in in het hotel en vrije avond.

Dag 19: Victor Harbor - Kangaroo Island / Kingscote (-)

Na een korte rit naar Cape Jarvis, neemt u er de ferry naar Penneshaw. Bij aankomst rit naar de Stranraer B&B in Kingscote en check-in. Vrije verkenning van de stad en zijn omgeving. De belangrijkste trekpleister is er natuurlijk de natuur. Het eiland is grotendeels begroeid met eucalyptusbossen en boomsavannes. Ongeveer een derde van het eiland bestaat uit beschermd gebied.

Dag 20: Kingscote - Flinders Chase N. P. (B) +/- 95 km

U verlaat Kingscote en rijdt verder naar het bijzondere Kangaroo Island Wilderness Retreat. Bij aankomst check-in en vrije verkenning van de omgeving.

Dag 21: Flinders Chase N. P. - Adelaide (-) +/- 265 km

Vandaag verdere verkenning van het Flinders Chase National Park. In de late namiddag neemt u de ferry naar Cape Jarvis en rijdt u verder naar Adelaide. Bij aankomst check-in in het Majestic Roof Garden Hotel (Executive Deluxe Room) en vrije avond.

Dag 22: Adelaide (-)

Vrije verkenning van de stad. Adelaide staat bekend als de 'City of Churches' vanwege de vele kerken die de stad telt. Een andere veelgebruikte benaming is "the 20 minute city", dit vanwege de goede bereikbaarheid van vrijwel alle plekken in en buiten de stad.

Dag 23: Adelaide - Brussel (-)

Na de check-out rit naar de luchthaven. Drop-off van de huurwagen en check-in voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 24: Aankomst in Brussel (-)

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!