Reizen op uw maat

Het beste van Cuba

In Havana, de hoofdstad van Cuba, maak je meteen kennis met de innemende Cubaanse bevolking. Hartelijke mensen die altijd in zijn voor een praatje. Muziek schalt uit alle hoeken en gaten. Voor je het weet word je uitgenodigd om je heupen los te gooien in een lokaal muziekcafé. In Varadero kun je heerlijk luieren op het witte zandstrand, of een duik maken voor een bezoek aan de onderwaterwereld.

Duur: 11 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

  • Maaltijden zoals vermeld in het programma
  • 4 overnachtingen in hotel Iberostar Parque Central
  • 6 overnachtingen in hotel Paradisus Varadero

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 HAVANA

Aankomst in de luchthaven van Havana. Recuperatie van de bagage en vervullen van de douaneformaliteiten. Verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar uw hotel. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central

DAG 2 HAVANA – HERSHEY – HAVANA

Ontbijt in het hotel.
Excursie ‘Hershey’ (enkel mogelijk op zondag): Treinen maken al meer dan 100 jaar deel uit van Cuba, langer dan op het Spaanse vasteland. De Hershey trein is een relikwie uit die tijd. Het is een oude nostalgische elektrische trein, waar u bovendien even de kans krijgt om een stukje zelf te rijden indien u dat wenst. In 1916 liet de Amerikaanse chocoladefabrikant Hershey een spoorweglijn bouwen van Havana naar Mantanzas. ’s morgens reist u per bus naar het kleine idyllische treinstation van Guanabo. Geniet van een 2 uur durende treinrit door een typisch Cubaans landschap ver weg van het toerisme, met ‘Fiesta Cubana’, open bar, dans en live-muziek aan boord. Onderweg stopt u in de velden waar u zal leren hoe u suikerriet moet snijden en hoe u ‘guarapo’ (suikerrietsap) maakt.
U luncht in de tuin van een vroeger landhuis of in het romantische Hershey-park aan de oever van een rivier. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central

DAG 3 HAVANA

Ontbijt in het hotel.
Excursie ‘Havana Colonial & Moderna’: In 1982, verklaarde Unesco Havana’s historische centrum tot werelderfgoed. Geen enkele stad in Latijns-Amerika heeft een groter koloniaal centrum. Geniet van een geleide wandeling in het oude centrum doorheen de kleine steegjes en langs de pleinen van het Oude Havana: Plaza de Armes, Templete, Palacio de los Generales, Plaza de la Cathedral, Plaza Vieja, Hemningway’s Bodeguita, … Toegang tot het Museo Capitanes Generales is inbegrepen. Het gebouw van 1791 is een prima voorbeeld van de Cubaanse architectuur uit die tijd. Geniet ook van een sightseeing tour in een cocotaxi langs de Malecón, Hotel Nacional, Avenida de los Presidentes, Plaza de la Revolición, Quinta Avenida, …
’s Avonds transfer (zonder gids) naar het private restaurant (paladar) La Esperanza, waar er een tafel voor u is gereserveerd, en terug (rekening ter plaatse te betalen): Ambiance uit de jaren 50 verzekerd in La Esperanza. Deze paladar is één van de meest exclusieve en mooiste van Havana. U moet zich eerst een weg banen via een donkere ingang waarna u aan de bel moet trekken, om vervolgens in een heel gezellig interieur terecht te komen. Er is geen menu, de eigenaar zal uitleggen wat ze die dag kunnen aanbieden. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central

DAG 4 HAVANA – VINALES – HAVANA

Ontbijt in het hotel.
Excursie ‘Viñales’: Vroeg vertrek richting Viñales in de provincie Piñar del Rio. U neemt de tabaksroute naar het westen van het eiland, waar de beste tabaksgronden van Cuba gelegen zijn en waar de indrukwekkende kalksteenformaties ‘mogotes’ uit de grond rijzen. Panoramische tour doorheen de vallei, waar de tijd precies heeft stilgestaan.
Bezoek aan een tabaksfabriek. Cubaanse sigaren worden altijd met de hand gerold. Gedurende de tour in de fabriek, kan u het volledige proces observeren en met eigen ogen zien hoe bekwaam de ‘Torcedores’ (sigaar rollers) wel niet zijn, terwijl ze de beste sigaren ter wereld produceren.
Korte tocht doorheen de Cueva del Indio (klein stukje te voet en dan verder in motorbootje), genoemd naar de oorspronkelijke bewoners. Bezoek aan de ‘Casa del Veguero’ (huis van een tabaksboer), met rondleiding over de velden en in het drooghuis. Bezoek aan de 120m lange en 80m hoge prehistorische muurschildering over de evolutietheorie.Paardrijden in de vallei gedurende ongeveer 1 uur. Overnachting in het hotel Iberostar Parque Central

DAG 5 HAVANA – VARADERO

Ontbijt in het hotel. Transfer naar Varadero langs de kustweg via Matanzas. Overnachting in het hotel Paradisus Varadero.

DAG 6 VARADERO

Ontbijt in het hotel.
Excursie ‘Crucero del Sol’: U wordt ’s morgens opgehaald aan uw hotel voor een privé boottocht met mogelijkheid om te zwemmen met de dolfijnen en tijd om te snorkelen in het koraalrif. Er is een open bar met frisdranken, bier en Cubaanse cocktails aan boord of op het eilandje.
Lunch op het eilandje Cayo Blanco met kreeft, garnalen en vis. Nota: de activiteiten met dieren hangen steeds af van de gemoedsrust van de dieren op dat ogenblik. Diner in het hotel. Overnachting in het hotel Paradisus Varadero.

DAG 7-10 VARADERO

Ontbijt, lunch en diner in het hotel. Vrij verblijf aan het strand in Varadero. Overnachting in het hotel Paradisus Varadero.

DAG 11 VARADERO – HAVANA

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Havana voor uw vlucht naar huis.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!